AD/AH
Volledig scherm
© AD/AH

Kefir? Wat voor zuivel is dat in hemelsnaam?

Kefir is terug van weggeweest! Bij volwassenen zal er sneller een belletje rinkelen dan bij jongeren. In het koelschap vind je het populaire melkproduct uit de jaren 80 zelfs in diverse fruitsmaken. Kefir is afgeleid van het Turkse woord keyfir, wat 'je goed voelen' betekent. In hoeverre is het drankje daadwerkelijk goed voor je en hoe wordt het gemaakt? 

  1. Minder vlees en zuivel, maar wat eten we dan wel? Dít is het gezondste eetpatroon ter wereld
    PREMIUM

    Minder vlees en zuivel, maar wat eten we dan wel? Dít is het gezondste eetpatroon ter wereld

    Als het aan de Gezondheidsraad ligt, eten we in de toekomst minder vlees, en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheden vis en zuivel en meer plantaardige producten. Zoals in de mediterrane keuken al heel gewoon is. Deze keuken is bewezen gezond, erkent ook het Voedingscentrum. Wat heeft dit eetpatroon te bieden en waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. ,,Niet voor niets wordt een dieet met veel groenten en weinig vlees al jaren voorgeschreven aan obesitaspatiënten.”
  2. Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie

    Half miljoen Nederlan­ders met voedselal­ler­gie, maar helft restau­rants gaat de fout in met informatie

    Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).