U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 4
Saoedi-Arabië en Canada zijn in een diplomatieke rel gewikkeld, die dag na dag verder lijkt te escaleren. Oorzaak van de onenigheid is een tweet waarin de Canadezen kritiek hadden guit op de gevangenneming van een aantal mensenrechtenactivisten, waaronder Samar Badawi, een vrouw die opkom ...

9 maanden geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1
LEES MEER OVER

En dat land staat aan het hoofd binnen de VN voor mensen-en vrouwenrechten. Wat een afgang die hele VN.

1 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
1
Meld

En zoals gewoonlijk met mudlims, dreigen met aanslagen.,..

2 Desphex    
9 maanden geleden door Desphex
0
Meld

Typisch weer in islamitische stijl.
De doodstraf uitvoeren op de meest barbaarse manier.

3 Marrie    
9 maanden geleden door Marrie
0
Meld

SA, vriendjes van Israël / VS mogen alles, niet alleen in het land zelf maar ook daar buiten, voorbeeld Yemen, inmenging in Syrië (terrorisme).

4 Proemevla    
9 maanden geleden door Proemevla
0
Meld

@3 , nee, hij was al geëxecuteerd en is daarna pas gekruisigd, zo doen ze dat SA. Overigens had de man een vrouw vermoord, op gruwelijke wijze schijnt het. En een andere vrouw verkracht. En nog een man hebben willen vermoorden. Nu ben ik tegen de doodstraf, maar degenen die daarvoor zijn, vinden ongetwijfeld dat deze man het had verdiend.
Ik herinner me overigens nog een ander verhaal, wereldberoemd, waarbij een man levend gekruisigd werd. Inderdaad heel barbaars.

5 Giesje    
9 maanden geleden door Giesje
2
Meld

@5
Uit het artikel:
“Gewoontegetrouw werd zijn lichaam na de kruisiging in het openbaar opgehangen”
Waarom niet een spuitje of n kogel desnoods als ze bloed willen zien, waarom eerst een kruisiging en daarna nog een openbare tentoonstelling van zijn lijk ?

6 Marrie    
9 maanden geleden door Marrie
0
Meld

@6 , ja, dat staat verkeerd in het artikel. De man is eerst onthoofd en daarna aan een kruis opgehangen. De meeste ter dood veroordeelden worden alleen onthoofd (of gefusilleerd of gestenigd), de ergste misdadigers worden daarna nog tentoongesteld, ter afschrikking.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf_in_Saoedi-Arabi%C3%AB

7 Giesje    
9 maanden geleden door Giesje
1
Meld

@1 Saviro
Saoedi Arabië is allang vervangen door een ander land!!

8 Uit Den Haag    
9 maanden geleden door Uit Den Haag
18
Meld

Saoedi Arabië vormt óók een bedreiging voor ons! question

Saoedi Arabië verslaat de terroristen van Al Qaida niet. Om ze te laten stoppen met vechten koopt S.A. die terroristen om met miljoenen.

De door S.A. geleide en door de VS gesteunde coalitie in Jemen rekruteert actief Al-Qaida terroristen omdat het exceptioneel goede vechters zijn. Horton zei dat het meeste van de oorlog tegen Al Qaida "een farce" is. “Leiders van Al-Qaida hebben gepantserde auto's die hun zijn gegeven do ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/330488-saoedi-arabie-verslaat-de-terroristen-van-al-qaida-niet-om-ze-te-laten-stoppen-met-vechten-koopt-sa-die-terroristen-om-met-miljoenen

9 Uit Den Haag    
9 maanden geleden door Uit Den Haag
14
Meld

@8 Dat heb ik dan gemist.

10 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
0
Meld

@10 Saviro
S.A. is gelukkig (!) na een half jaar of een jaar of zo al weggestemd.

Saoedi Arabië met haar extremistische imams en haar steun voor IS, Al Qaida en Al Nusra is een van de grootste bedreigingen voor ons question

11 Uit Den Haag    
9 maanden geleden door Uit Den Haag
16
Meld

@4 Vrienden met Israël? Wat ben je weer aan het framen. Die twee hebben niet eens diplomatieke of economische relaties.
Hoe zit dat tussen SA en Nederland...?

12 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

En DAT is nou het land, dat zowel in de EU als UN voor een groot deel de dienst uitmaakt, vergis je niet. ZIJ eisten dat wij islam importeerden anders de oliekraan dicht (oliecrisis), ZIJ sturen die radicaliserende imams en knokploegen naar west-Europa.

13 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@12 : Israël, US en SA hebben als gezamenlijk doel Iran een kopje kleiner te maken. Een behoorlijk deel van de "Palestijnen" is sjiiet, overigens, al is de meerderheid soenniet.

Als je een gezamenlijk doel hebt, en dus in tandem optreedt op sommige punten, wekt het de indruk van vriendschap, ook al is het meer "de vijand van mijn vijand is mijn vriend".

Beatrix zit nog in de olie, en er wordt ook weer naar gas en olie geboord in de waddenzee. WA is bezig met het nieuwe goud, water.

14 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@12 "die twee" hebben een gezamenlijke vijand!

15 Erthan    
9 maanden geleden door Erthan
0
Meld

@12 Vrienden is een veel te sterk woord.

Maar het feit dat SA nog steeds bijzonder goed ligt bij veel landen en het grootste deel van de westerse wereld (zoals nu te zien in hoe weinig steun Canada krijgt van nota bene bondgenoten), is een van de wrangste en gevaarlijkste dingen van onze tijd.

16 Winston    
9 maanden geleden door Winston
0
Meld

@13 De hoofdschuldigen zitten hier. Namelijk zij die dit allemaal laten gebeuren. De slappelingen die zonodig verbinding willen zoeken met barbaren in de hoop dat die barbaren zich ontwikkelen. Je kan prima olie importeren en tegelijkertijd dat land isoleren van het wereldtoneel.

17 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@17 Hoe zie je dat voor je? Miljarden gaan naar een land toe voor hun olie. Zij importeren luxe goederen, arbeid, wapens uit het buitenland voor die dollars. Ze investeren in bedrijven overzees. Sponseren allerhande groepjes fanatici. Lobbyisten.

Dus als je ze wil isoleren, dan zou je dollars blijven sturen voor hun olie, maar verder geen handel drijven? Geen investeringen toestaan in het buitenland? Economisch volledig boycotten? Een soort van zwart gat maken voor dollars als het ware.

Enige optie; afbouwen van de olie verslaving. Overigens zijn we al te laat, want zelfs zonder olie hebben ze al genoeg rijkdom verzameld om nog jaren relevant te zijn.

18 Winston    
9 maanden geleden door Winston
2
Meld

@12
Niks framen, wat jij doet is ontkennen, het is al zeker 4 / 5 jaar zo dat de relatie verbeterd is maar dat dat grotendeels geheim gehouden wordt.
Ze hebben een gemeenschappelijke 'vijand', Iran.

Hier, één van de artikelen daarover uit 2017: https://www.aljazeera.com/news/2017/11/covert-israeli-saudi-arabia-relations-171120142229835.html

Hier uit 2015, toen al was men, in het geheim, bezig met diplomatiek onderhandelingen: https://www.theatlantic.com/international/archive/2015/06/israeli-saudi-relations/395015/

Droom rustig verder.

19 Proemevla    
9 maanden geleden door Proemevla
0
Meld

@18 Daarvoor geldt hetzelfde. Je kunt prima handel drijven met barbaren zonder verbinding te zoeken met hun ideologie en zonder ze te betrekken in het wereldtoneel.

20 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@20 Ik denk dat dat naief is. Je kunt die barbaren niet schathemelrijk maken en dan verwachten dat ze geen invloed krijgen.

Dat complotter-idee van islamisering voor olie is precies dat; een complot-theorie. Maar effectief is dat wel wat er gebeurd; meer invloed wereldwijd van hun ideologie.

21 Winston    
9 maanden geleden door Winston
2
Meld

@21 Het is vooral naïef om Saoedi-Arabië te betrekken in het wereldtoneel zoals de VN. Het is naïef om toe te staan dat SA ideologie exporteert samen met oliedollars. Het is sowieso naïef om landen toe te staan om islam hierheen te exporteren. Denk bijvoorbeeld aan het leger van niet-westerse imams dat in Europa actief is.

22 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@22 Het is naief om te denken dat je daar invloed op hebt als je bakken met geld die kant op scheept.

En in de VN zitten alle landen. Dat is geen kwestie van betrekken of niet.

23 Winston    
9 maanden geleden door Winston
1
Meld

@23 Een Saoedi als hoofd van de VN mensenrechtorganisatie gaat wel heel ver.

24 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@24 Niet DE mensenrechten organisatie, maar van een onderdeel. En inmiddels al niet meer. Het hoofd van de VN mensenrechten organisatie is een Italiaan volgens mij.

Bovendien werden ze in de mensenrechtencommisie gekozen omdat er uit hun regio van de wereld geen andere kandidaten waren bij de verkiezingen.

Dus je moet bij hun buurlanden zijn die niet met andere kandidaten kwamen.

25 Winston    
9 maanden geleden door Winston
1
Meld

@25 In die regio heerst sharia en die is onverenigbaar met mensenrechten. Dus ook de buurlanden hebben niets te zoeken in een mensenrechtenorganisatie.

26 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@26 Die regio (waaruit kandidaten worden voorgedragen) is Asia-Pacific. Dus, nee, genoeg landen zonder sharia.

27 Winston    
9 maanden geleden door Winston
0
Meld

Zorgen dat we olie bijna niet meer nodig hebben en dan heeft dat achterlijke land niks meer te willen.

28 Wetenschappertje    
9 maanden geleden door Wetenschappertje
0
Meld

@27 Je had het zelf over buurlanden @25

29 Dune    
9 maanden geleden door Dune
0
Meld

@29 Ja, buurlanden uit hun regio, zoals bepaald in de statuten van de mensenrechtenraad. Ik had ook medegenoten of regiogenoten kunnen zeggen, maar buurlanden dekt de lading wel.

Sorry dat je meteen een conclusie trekt en niet hebt gekeken hoe de benoemingen plaatsvinden.

30 Winston    
9 maanden geleden door Winston
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslims Vallen Activist Aan Die Koran Gooit
Grote teringzooi in Denemarken een week geled...

15 uur geleden door IconDuality

Wie voelt tijdgeest beter aan: D66 of Baudet?
Moeten kiezers niet eerst een examen afleggen...

16 uur geleden door Inter

Twijfels over riante verblijfkostenvergoeding...
De jaarlijkse vergoeding voor verblijfskosten...

21 uur geleden door Crezee

Bekijk de foto's, meneer Netanyahu!
Israëlische soldaten schieten gebonden, gebli...

15 uur geleden door Uit Den Haag

Gemeente wijst vier nieuwe locaties voor 24 u...
Vier nieuwe mogelijke locaties voor de 24 uu...

4 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
sparta
Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfs...
"Het FvD-Kamerlid overweegt het te veel ontva...

3 minuten geleden door sparta

greenmango
Saoedi-Arabië executeert 37 veroordeelde ‘...
@2 Kan niet anders dan het volledig met je po...

9 minuten geleden door greenmango

Chuckles
Vier doden bij ongeval op A12 bij Den Haag...
Zou deze bestuurder het ongeluk een paar dage...

21 minuten geleden door Chuckles

Kopkaas
Windows 7 waarschuwt: mijn einde is nabij...
@5Da's niet duur. Herinner me nog dat die...

23 minuten geleden door Kopkaas

eh
Britse regering weert Huawei voor essentiële...
"De Verenigde Staten hebben landen gewaarschu...

27 minuten geleden door eh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig