Kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 1
  • 634x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Misschien moeten de huidige ouders eens praten met hun ouders of grootouders. Vroeger waren we minder bekropen. De hele maatschappij is helemaal gericht op beschermen en risicos afwimpelen op de overheid. Zoals de wolven. Te heet weer. Te veel regen. Kind zou zich bezeren als het valt. Wel niet bijvoederen op de oostvaardersplassen.

Ligt het aan mij. Vroeger maakten mensen zich minder druk.

1
1 rabartels

Zie mijn reactie op dit item
https://www.nieuwskoerier.nl/news/332235-lerarentekort-in-basisonderwijs-vooral-randstad-probleem

Het onderwijs wordt geregeerd door angst. Begint dus al op de kinderdagverblijven. Bang van ouders en van claims. we beginnen een land van schijters te worden. Straks mag het leger niet meer schieten omdat er een gewonde of dode kan vallen.

0
2 Arista

@2 We zijn al lang een land van schijters. Politici lijken niet meer te kunnen staan voor duidelijkheid.

0
3 bozeman

Tja,vooral kinderen niet leren waar zijn of haar grenzen liggen van wat ze kunnen. Zo leren ze niet wat ze horen te leren gevaar herkennen. Ze kweken watjes op die scholen tegenwoordig .Dat je kinderen beschermd tegen roekeloos gedrag ja maar, zolang dat niet aan de hand is, is er niks mis met een schaafwond of gat in het hoofdje zo leren ze hun de grenzen van kunnen herkennen.

0
4 Saviro

@1
Als een kind valt, is dat niet leuk: janken van hier tot Tokyo...
Maar het is ó zo'n goede les voor de volgende keer. Bv om je beter vast te houden op de schommel.

Maar nu wordt die les dus steeds meer en meer onthouden aan de Kids.
Uiteindelijk is het gewoon uitstel-gedrag, want ooit valt dat kind... question

1
5 Gandalf

Er is natuurlijk altijd een spanningsveld. Enerzijds leren kinderen van valpartijen, anderzijds gaat het natuurlijk ook wel eens echt mis. Toen ik nog op de basisschool zat (decennia geleden) brak een schoolgenootje zijn nek en overleed na een val van een klimtoestel op het schoolplein. Dit gebeurde buiten schooltijd.

Wat er veranderd is de afgelopen 20 jaar, is dat dit soort tragische gebeurtenissen nu veel meer in de tijd kunnen gebeuren waarin een bedrijf verantwoordelijk is voor het kind. Bedrijven willen dit soort risico's vermijden vanwege de (financiële) aansprakelijkheid. Dat het ontbreken van risico's nadelige gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van kinderen, zal die bedrijven een zorg zijn. Dat is gewoon simpelweg hun probleem niet, in tegenstelling tot die (financiële) aansprakelijkheid. Het is dus logisch dat bedrijven veel minder risico nemen dan ouders zelf zouden doen; ouders maken namelijk (onbewust?) een afweging tussen de karaktervorming die ontstaat door vallen en opstaan en kleine kans dat een val echt een keer slecht uitpakt.

1
6 WTR

@6 , correct. De hele cultuur is veranderd. En de sneeuwvlokjes creeren speciale sneeuwvlokjes op deze manier die in de maatschappij het niet lang goed uithouden.

0
7 caso

Ik kan me nog herinneren, dat ik wat voorzichtiger speelde nadat een van mijn wondjes werd behandeld met die prikkende jodium die pijnlijker was dan dat schaafwondje.

0
8 Defcte burger

@4 , ook de opvoeding. Ik kreeg was snoep, moest ik week mee doen. Als ik zat te janken bij snoepschap liep moeders gewoon weg.

Tegenwoordig zie je diplomatieke onderhandelingen bij snoepschap tussen moeders en spruit.
Je pakt terouwens de gescheiden moeders er meteen uit, die hebben een schuldgevoel waa je eng an wordt. Een vaderfiguur is heel belangrijk voor de kleintejs.

1
9 caso

@8
Ja, had ik ook, maar ik geloof niet dat dat langer dan een half uurtje duurde... question

0
10 WTR

Gewoon thuis opvoeden
Zoals vroeger is veel beter!!!!!

0
11 Ylliw negarev

De Ruyters zeggen; "Ja en die tegels komen dan uit China, vol met in de EU verboden kleurstoffen en weekmakers, heeft je kind straks lekker een of andere vreemde kankersoort, lekker he!"

2
12 De Ruyters van Michiel

Waar ik me meer zorgen over maak is de manier waarop kinderen opgevoed worden in kinderdagverblijven. Dat lijdt namelijk onder hetzelfde systeem. Een kind begrenzen of zelfs straffen (al is het maar met een reprimande) mag niet. Stel je voor dat de ouders het horen... hun sneeuwvlokje dat iets niet mag en daarop aangesproken wordt...

1
13 Mariska3

@13
Zal ik het nog sterker vertellen
Op kinderdagverblijven worden
Crimineeltjes van de toekomst gevormd

0
14 Ylliw negarev

@14
Euhm, die stelling heeft wel enige onderbouwing nodig...

3
15 WTR

@1 "De hele maatschappij is helemaal gericht op beschermen en risicos afwimpelen op de overheid. "

Heeft niks met de overheid te maken maar met de neoliberale maatschappij van boekhouders en juristen. Het gaat erom dat als er ergens iets mis gaat iemand juridisch verantwoordelijk gesteld gaat worden. Alles moet in geld uitgedrukt kunnen worden en dus ook (kleine) ongelukjes.

Daarnaast: als iemand zich bijvoorbeeld snijdt of een teen breekt op werk komt de ARBO en een gigtantische papierwinkel voorbij, zeker als het ongeluk een verzuimdag oplevert. De manager heeft er dan veel voor over om dit ongeluk richting privétijd te verschuiven waar nog geen regels voor gelden. De ARBO regels zijn er vanwege de veiligheid maar tevens met de meer verborgen agenda van het bepalen wie juridische aansprakelijk is.

0
16 Conradijntje

@15
Ze worden allemaal zoetsappig behandeld
En als ze dan een keer tegenspraak krijgen flippen ze allemaal

0
17 Ylliw negarev

@9 Mijn kinderen wisten heel goed dat ze met drammen niet ver kwamen maar,eerder de kans liepen meer te verliezen van wat ze wilden. Grenzen stellen maar, wel gewoon kunnen spelen om daar eigen grenzen te leren kennen. Ging dat mis kreeg ik wel weer een telefoontje van school dat er een gebroken arm was. Niet leuk maar, wel een leerproces.

0
18 Saviro

@10
Saaie halve uurtjes hebben we gehad question
Zou die tijd nog in te halen zijn .

0
19 Defcte burger

Van Geenstijl.nl :

"... Nou opvoederaars van Nederland, jullie hebben het voor elkaar. Kinderen van Nederland zijn enorme zeiksnuiten.

Kids mogen helemaal niks meer op kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang, omdat pappie en mammie niet willen dat Bloem-Beatrijs d'r poten schaaft. En anders komen de griezels van de GGD wel langs om wat gevaren te duiden. "Zo creëer je een generatie die overal gevaren ziet en heel angstig is", zegt een of andere sportpedagoog. Is niet nieuw (*,*,*), maar deze generatie-NRC aan motorisch gestoorde slampampers zorgt er wel voor dat we nooit meer wereldkampioen worden, Amsterdam is opgezogen door een soja latte cultus en internet langzaam maar zeker wordt opgegeten door hoogsensitieve lichtgeraaktiërs die in iedere tunnel een spookrijder zien. Als kleine Tijmen ondersteboven in de top van een boom wil bungelen, moet-ie dat maar lekker doen. Dondert vanzelf naar beneden, neemt z'n vrienden mee in z'n val, glaasje cola erbij en voetballen met z'n allen. Zonder scheidsje, iedereen Materazzi. ..."


Helemaal mee eens.

0
20 xtremy

@6 ouders zijn tegenwoordig echt zeikerds geworden. Als een kind een klein schrammetje of blauwe plek heeft na bij oma/opa op bezoek te zijn geweest, krijgt oma /opa eerst een tirade van hier tot ginder en daarna mogen ze de kleinkinderen niet meer zien zonder toezicht. Het probleem ligt echt vaak bij de ouders. Die willen prinsen en prinsesjes. Om vervolgens te klagen dat de generatie van hun kinderen zo verwend wordt.

0
21 Merlinswit

@15 , @14 heeft wel een punt. Ze kennen het woordje NEE niet, en worden dan agressief, en willen iets gewoon hebben, ook al gaat het ten koste van de ander.

Dat zie ik ook in mijn bedrijf, waar op paar afdelingen stagaires lopen. Er is geen team-spirit meer bij opdrachten.

0
22 caso

@5 Ik kan me de film over de jeugd van Johnny Jordaan nog herinneren, zo'n 20 jaar geleden. In de jaren '30 dacht men inderdaad zo. Geschaafde knie, eigen schuld, maar iemand in het oog geraakt en oog eruit, ook eigen schuld, "niet over jammeren en lekker doorspelen, jong." Dan doe me dan maar de overdreven protocollen, waar je maar een paar jaar last van hebt in plaats van het je leven lang missen van dieptezicht of de angst, dat dat ene oog er ook aan gaat.

1
23 Vilseledd

@23
Niet alles is zwart of wit ! question
Een kind laat je toch ook niet zomaar de weg over steken. Zo van : "als ze het overleven, komt de rest ook wel goed." question
Maar volwassen worden zonder ervaring aan verdriet en pijn kan niet leiden tot complete mensen.

0
24 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

zojuist geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

zojuist geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

1 minuut geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

7 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Naast de nazi’s zitten er ook ISIS monsters in de Oekraïense strijdkrachten

https://ejbron.wordpress.com/2024/03/28/naast-de-nazis-zitten-er-ook-isis-monsters-in-de-oekraiense-strijdkrachten/https://zlj13051967.wordp...

9 minuten geleden geplaatst door Oeps112

sockknitter
Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977046-tsjechie-ontmantelt-russisch-desinformatienetwerk-dat-ook-op-belgie-mikte?bekijk=c6474132&cid=6474132&p...

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Couple Hot PornTrain Groping JapaneseCod Valeria PornMilking Table CompCukoldMulheres PornoTsubomiGf Bf Porn VideoOnlyfansforumPretty Face CumshotsKamasutra Sexual PositionReality PornDownload Spankbang VideoViolet Myers XxxRumahperjakaSex In GirlsCrying FuckHot Brunette PornXxx Yoga HotбонгкамTwitch NudeGfree PornPornô Sem VírusSklar ReneMia Khalifa Ka SexySchool Sex Video HindiLesbian Porn Free VidAurora Jolieجوردی ال نینو پویاSmall XxxAllura Jenson PornCeleb Leak TapesEnglish Sex Com VideoBest Telegram Porn ChannelsFrancia James NudesHot Sexy Bhabhi FacebookShemale Fucks CoupleEva Lovia ThreesomePorn Gay RedditPornos Con LesbianasMilf'sSexse Videos MoviesAnne Hathaway Nude SceneFingering In The BusOnlyfans.xomGloryholeswallowedFuturama Leela PornhubBeeg ClubPooja Banerjee NudeSex Videos Of Sexy GirlsMujeres Cojiendo Con AnimalesChantel Zales NudeHollywood Sex VideoVideo Hindi XxxxAmine PornGirlfriend BlojobFem Dom Toilet SlaveMelhor HentaisPorn GilfFprced AnalVery Hot Hd Porn50 Shades Of Gray Sex ScenesDoctor SexvideosCeleb Gate CcYinyleon VideosNadia PornMom And Son Sex Video IndianKajal Hot NavelXxxx Hd Video HindiPorn Videos With Step SisMia Malkova CreampieXaxi BfLatestporn VideosSexy Sexy Hot MovieBanbro PornDekota SykeMom Caught Son MasturbatingTamilscandalsManoseadasLil Canadian Girl PornSex Games 2023ErocastBest Indian PornstarPorn Star Porn PicsSexyou PornThickass PornMc BionicaSuzie SunAnna Nicole Smith PlayboyNaughty Amaerica PornLesbian Three Some PornTürbanli PornaPornochileDebbie Harry PlayboyMilky Ray PornPorn GmesOmegle.com PcRachel Mcadams SexyFree Porns VideosBig Tits XnxxCarri Underwood NudeSarah Michelle Gellar FeetHot Aunty KissMum Xxx VideosLanewgirlSanny Liony Xxx.comCartoonsex PicturesGrany Porn AnalBdsm ComicVideogame PornMollyflowersBianca GhezziTanner Mayes BlowjobPandasmoviesMaimy Asmr NudeBdsmlPorn Spider GwenAnaxdiSqurtting PornChaturbtateCat3 MoviesXxx Porn BathroomFree PoenoSexyy Red XxxPorn HeadquartersEbony TgirlsLiterotca ComTitties TwitterVídeos Pornor BrasileiroLimdsey Lohan NakedMovies With Unsimulated SexChinese Adult VideoIndian Actress PornSunny Leone Open BpNew Hindi Bf XxxSis Love Me Porn VideoKnocked Out PornTwpornstarsGianna Dior TwHenrai BondageSexy OverwatchNicolette Shea GifXnxx MizoramIndian First Night SexDesi Chudai IndianUnwanted CreampiedAva Addams TittiesKitten CaseyNude ChiropracticEroprodile