Media & TV

‘Optimistische’ website van Joshua Livestro kotst over zelfmoord Willie Dille heen

09-08-2018 15:34

Totaal bizar artikel op de door de bij Volkskrant, NRC en Claudia de Breij zo geliefde Joshua Livestro opgerichte website Jalta.nl (‘Een site met scherpe commentaren. En originele verslaggeving. Confronterend maar optimistisch.’) over de recente zelfmoord van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.

In een kort, onduidelijk, artikeltje waarin wordt gepoogd aandacht te besteden aan deze zelfmoord schrijft ene Ewout Klei:

“Ook Willie Dille blijft eens mens. Het feit dat ze zelf haat verspreidde, onder andere door het delen van een anti-islamfilmpje waar gesuggereerd werd een atoombom op moslims te gooien, neemt niet weg dat haar overlijden zeer tragisch is.”

Kennelijk is het voor een ‘optimistische’ website als Jalta.nl niet mogelijk gewoon normaal een zelfmoord van iemand te melden zonder de naam van het slachtoffer nog even extra te besmeuren en daarmee te suggereren dat haar zelfmoord minder erg is dan andere zelfmoorden.

Er staat eigenlijk: ‘Beste familie, ik haatte uw zojuist om het leven gekomen kind heel erg. Maar bij dezen wil ik toch mijn innige deelneming betuigen. Dat zullen jullie wel kunnen waarderen.’

De nabestaanden van Willie Dille zullen erg blij zijn met het bestaan van deze website. Een website notabene die kennelijk een ‘goed doel’ dient aangezien het een officiĆ«le ANBI-status heeft.

Joshua Livestro is tevens de oprichter van de website Dagelijkse Standaard en was eerder Europees adviseur van Sarah Palin.