U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
Sinds woensdagavond heeft de terreurgroep Hamas meer dan 180 raketten afgevuurd op Israël, ook op donderdagochtend. Ten minste twee Israëlische burgers raakten gewond door de raketten, een van hen ernstig. Tientallen anderen raakten eveneens gewond en of worden behandeld voor shock. ...

8 maanden geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1

Morgen na het vrijdagmiddag gebed, zal het wel weer n kritiek moment worden in hoeverre de Gazanen los zullen gaan.
Je kan er bijna de klok op gelijk zetten.

1 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
0
Meld

Als Israel niet kei en keihard terugslaat moeten de leider berecht worden voor hoogverraad.

2 Rex    
8 maanden geleden door Rex
0
Meld

Zelfs Allah kan die Israeli niet verslaan.
Waar vecht Hamas dan tegen?

3 Weetal    
8 maanden geleden door Weetal
0
Meld

@3
Tegen zichzelf, de haat en machtswellust van hun eigen leiders, staat n normaal leven voor de burgers in de weg.
Afbreken vinden ze waarschijnlijk leuker dan opbouwen.

4 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
0
Meld

@1
Dat komt omdat ze daar naar de liefdevolle preken luisteren van hun Wreedzame imam.
Elk ander land wat dag in dag uit bestookt wordt met raketten, brandbommen, milieu vernietiging, aanslagen, zou hen allang al met de grond gelijk gemaakt hebben. Er is geen andere manier want die terreur Hamas palestijnen (inmiddels bevriend met IS) willen geen vrede, nooit. Ze willen de laatste Jood de hals doorsnijden of ze massaal de zee in drijven.

5 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

6 Uitede aka Espede    
8 maanden geleden door Uitede aka Espede

Hoezo terugnemen? Gaza is nooit Israelisch, joods of iets dergelijks geweest. Het was een (Egyptische) stad van Filistijnen, en de Romeinen hebben het bij diverse provincies oa Judea gevoegd ooit; daarna is het korte tijd christelijk geweest en maakte het deel uit van het Ottomaanse rijk. Toen dat uit elkaar viel werd Gaza bij het Palestijnse mandaatgebied van de Britten gevoegd. Maar Gaza heeft nooit deel uitgemaakt van enig koninkrijk van de Israelieten. De Israelische bezetting is dus een échte bezetting. Het gaat hier om een oeroud en heel goed gedocumenteerd gebiedje. https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_Strip#Prior_to_1923

7 Ness    
8 maanden geleden door Ness
12
Meld

@5
Op beelden in het nieuws lijken ze net opgehitste bloedhonden.
Maar wat me wel opviel, in n reportage is dat de meer ontwikkelde en hoofddoeklozen op de achtergrond blijven, die staan niet vooraan in de vuurlinie.
Ze laten liever de gemakkelijke beinvloedbaren sneuvelen voor hun zinloze doel.

8 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 Uitede aka Espede    
8 maanden geleden door Uitede aka Espede

Euh gewoon dat zootje van Hamas weg vagen.

10 sec    
8 maanden geleden door sec
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

11 HaTishbi    
8 maanden geleden door HaTishbi

Één ding is zeker, als er iemand door Israël geweerd gaat worden wegens opruiing dan is het Hugo van Minnebruggen (brabosh) wel. Uitgekotst door de Israëlische ambassade èn EAJG zie ik het kwijl al uit zijn mondhoeken druipen bij het lezen van het aantal doden In Gaza.

En als de regering van Israël ene reet geeft om de veiligheid van haar burgers wat doen dan meer dan vijfhonderdduizend Israëlische staatsburgers in bezet gebied, velen aan de verkeerde kant van de veiligheidsscheiding? Waarom wordt er niet naar vrede gestreefd maar juist naar eeuwige strijd? Waarom wordt het de inwoners van Sderot financieel niet gemakkelijk gemaakt om te verhuizen als zij dit willen? Oh, menselijk excuus om Gaza verder naar de klopte re helpen.

12 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
27
Meld

* Verwijderd door de redactie *

13 Uitede aka Espede    
8 maanden geleden door Uitede aka Espede

Ik mis die roze ballon nog dan hebben we alle idioten weer aanwezig

Yerushalayim shel zahav

14 Uitede aka Espede    
8 maanden geleden door Uitede aka Espede
1
Meld

@12 Waarom wordt het de Palestijnen niet gemakkelijk gemaakt om terug te keren naar Jordanië en andere Arabische landen waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen?

15 Dune    
8 maanden geleden door Dune
1
Meld

Gaza heeft nooit deel uitgemaakt van Judea. Alleen onder dwang van de Romeinse bezetters. Er wordt wel veel geluld over een enorm koningkrijk van joden maar dat heeft ten eerste maar 100 jaar bestaan - zonder Gaza - en ten tweede sloeg het woord jood oorspronkelijk op personen uit Judea, wat maar een heel klein provincietje was. Zelfs Jesus werd niet als jood gezien want hij kwam uit Galilea. De joodse godsdienst is eigenlijk pas ontstaan rond 1100, toen allerlei figuren aanspraak begonnen te maken op een verscheidenheid van oude geschriften in het Hebreeuws en er 1 verhaal met de geschiedenis van 1 volk van begonnen te maken - een heel knap staaltje geschiedenisvervalsing. Daarvoor had je Samaritanen, Pharizeers (de echte voorloper van het judaisme), Essenen en nog een hele riedel sektes waaronder die van Jesus.

Hebreeuws is niet 'joods', het was tot 400 BC de voertaal in oa dat gebied. Het verhaal zit nogal ingewikkeld in elkaar omdat LATER (bv in de 17e eeuw) aan allerlei begrippen een nieuwe betekenis werd gehecht. De pijpekrullensekte - orthodox en ultra - is pas in de 18e eeuw in Rusland ontstaan. Ik snap dat iedereen hier zwaar de pest heeft aan islamieten en dus aan Palestijnen maar ikzelf vlak de treiterijen, leugens en oorlogsmisdaden van Israel geenszins uit. Waar 2 kijven hebben 2 schuld, op z'n minst. En die 2 'godsdiensten' zijn lood om oud ijzer.

16 Ness    
8 maanden geleden door Ness
8
Meld

@14 : Met fanatisme en scheldpartijen overtuig je alleen maar de schuimbekkers, de bijbelstampers en de hersenlozen. Als je de claims en aanspraken van Israel op dat gebied nauwkeurig nagaat blijft er niets van over dan blabla, grootspraak, willekeur en vervalsingen. Die kant moet je niet uit willen. Het gaat om NU, en om wat je moet doen met zo'n verpest en verscheurd gebied. Oh en dat enorme koninkrijk met z'n 100-jarig bestaan was niet veel groter dan de provincie Brabant. En dateert van duizenden jaren terug.

17 Ness    
8 maanden geleden door Ness
7
Meld

@17
De haat van islamieten tegen joden en niet moslims, dateert ook van duizenden jaren terug.

18 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
2
Meld

@18 Hoe kan het dan dat islamieten joden opvingen die door christenen werden verjaagd?
U generaliseert en orakelt onzin.

19 E.Meel    
8 maanden geleden door E.Meel
13
Meld

@19
Ik heb geen zin meer om vandaag op jouw epistels te reageren, je bent heel naar bezig geweest in dat draadje over die PVV mevrouw.
Bekijk het maar.

20 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
1
Meld

@19

Nee hé, begin je weer over die onzin van de koning van Marokko.
Dat is allemaal gezwets. En dat weet je best want dat is al zoveel keer ontzenuwd. ja, de Joden zijn daar ook naartoe gevlucht en Joden hebben daar mogen wonen, maar wel als vijfderangs burger. En inmiddels net zo vervolgd als overal in het MO en er zijn nog maar een paar Joden over, wie weg kon, is weg.

In de 2e WO hebben marokkanen met Hitler meegevochten en zij die tegen Hitler vochten waren huurlingen. Gewoon voor de hoogste bieder:
De pogrom van Oujda en Jerada vond plaats in de maand juni van het jaar 1948 in de Marokkaanse steden Oujda en Jerada. Ten minste 42 Joden werden vermoord.
De haat tegenover de Joden in Marokko steeds heviger. De Joodse gemeenschap telde in die tijd circa 250.000 tot 350.000 personen. In de nacht van 7 juni op 8 juni 1948 kwam deze haat tot uitbarsting in een pogrom in beide steden. Naast de 42 doden raakten circa 150 Joden gewond.[1] In de daaropvolgende jaren bleven er onlusten plaatsvinden, zo werden er in juni 1953 43 joden vermoord tijdens rellen. Het geweld werd erger na de Marokkaanse onafhankelijkheid op 2 maart 1956. De antisemitische rellen en armoede maakten dat veel Marokkaanse Joden na de oorlog wilden emigreren, dat ging echter niet zomaar, vanaf 1956 verbood de regering hen het land te verlaten. Er wonen nu nog maar zo'n 3000 Joden in Marokko https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Joden_in_Marokko
Wiki.

Marokko heden ten dage"
Marokko weigert in Israël gesloten huwelijk tussen Marokkanen te erkennen.
https://www.bladna.nl/marokko-israel-huwelijk-erkennen,20864.html
Voorzitter vd moslimraad stelt dat het stenigen van vrouwen bij de islam hoort (en dat is ook zo, al wil men net doen alsof het niet zo is)
https://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-3245662-voorzitter-moslimraad-stenigen-van-vrouwen-hoort-bij-islam-p-5.html

Marokko is wel wat rigoreuzer met zijn vluchtelingen:
[VIDEO] Marokko deporteert 80 migranten na vechtpartij.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/180193-video-marokko-deporteert-80-migranten-na-vechtpartij

En de islam vocht wel degelijk mee met Hitler:
Focus: 600.000 Moslems kämpften im Nazi-Islam-Pakt.
https://www.journalistenwatch.com/2017/12/28/focus-600-000-moslems-kaempften-im-nazi-islam-pakt/
Voor profeet en Führer’: 600.000 moslims vochten voor de Nazi’s:
http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Voor-profeet-en-Fhrer-600000-moslims-vochten-voor-de-Nazis
De SS Handschar: moslims in dienst van het Derde Rijk:
https://tallsay.com/page/4294968728/de-ss-handschar-moslims-in-dienst-van-het-derde-rijk
German–Turkish Treaty of Friendship:
https://en.wikipedia.org/wiki/German%E2%80%93Turkish_Treaty_of_Friendship

Anti-semitische cartoons in het Midden Oosten:
https://www.middle-east-info.org/gateway/antisemitism/index.htm
De Hezbollah en de Hitlergroet:
https://i0.wp.com/www.hacer.org/latam/wp-content/uploads/2011/10/hezbollah32641e.jpg?zoom=2

Al interesseert het @meel eigenlijk helemaal niet, misschien zijn er reageerders die wel interesse hebben in de historie en de feiten.

21 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@18 : Kan niet ouder zijn dan 1400 jaar. De haat tegen christenen is ouder. Ik ben het met je eens dat moslims geweldig intolerant zijn en heel wild tekeer gaan zodra ze iets bespeuren van een andere godsdienst, en andersdenkenden nauwelijks ruimte gunnen. Maar precies daarom vraag ik me af wat in vredesnaam de bedoeling geweest kan zijn van het stichten van Israel juist op die plek, en juist met zo'n zwakke claim. Het is de goden verzoeken. Joden leefden al 1400 jaar tussen de moslims dus zij kenden hun pappenheimers. Er is niet 1 moslim die de staat Israel ooit zal gedogen op Arabisch gebied en dat wist men van te voren of men had het kunnen weten.

Als ik een Israelische jood was dan pakte ik supersnel mijn boeltje. Want dat komt daar nooit meer goed. Israel is zo'n maakbaarheidsfantasietje van maakbaarheidsgeile volksmennertjes. En net als de multikultimaakbaarheids natte droom van de EU slaat die te pletter op de rotsen van de menselijke natuur. Wat moet je met al die moslims? Gescheiden houden van alle niet-moslims, anders krijg je ellende. Zij daar wij (inclusief joden) hier, het is de enige manier.

22 Ness    
8 maanden geleden door Ness
6
Meld

@11 Extreem wat je daar voorstelt; blijkbaar heb je nooit iets meegekregen van WO2, waar de bezetter ook vele onschuldige doden heeft gemaakt. Wij herdenken dat hier elk jaar.

23 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
20
Meld

#34
Wat je zegt, die waren onschuldig!

24 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 HaTishbi    
8 maanden geleden door HaTishbi

* Verwijderd door de redactie *

26 HaTishbi    
8 maanden geleden door HaTishbi

@26 Geheel onjuist. De joden hebben nagenoeg overal ter wereld gewoond. Meestal in vrede met de autochtone bewoners, Mijn opa Willem Heerema sr2 heeft ook de wereld over gereisd. Kunnen volgens jouw theorie de Heerema's nu ook overal ter wereld het land opeisen, inpikken en koloniseren "als het onze"???

27 Barbapapa-7,5    
8 maanden geleden door Barbapapa-7,5
17
Meld

Ach kijk weer een blik Hamaslovers open getrokken.
Vraag me oprecht af of die lui ooit een school van binnen hebben gezien, want van geschiedenis hebben ze igg geen kaas gegeten.

28 arcenist    
8 maanden geleden door arcenist
1
Meld

@27 Stop nou eens met je dagelijkse propaganda voor het islamitisch fascisme van de terroristenbeweging Hamas. De agressor is nog altijd Hamas. Een terreur organisatie die jij voor de volle 100% blijft steunen ongeacht welke vreselijkheden - waaronder talloze oorlogsmisdaden - ze begaan.

29 Pxf7+    
8 maanden geleden door Pxf7+
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aankl...
Tegen president Trump en zijn entourage zijn...

1 dag geleden door Aardbezie

Linkse ‘anti-racisten’ roepen ope...
Antifa-tuig belaagt journalisten

19 uur geleden door Inter

De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even ee...
Zijn oproep tot verzet tegen Baudet noemt Fre...

1 dag geleden door NOS

‘Alsjeblieft tien doden, we hebben een...
Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereag...

1 dag geleden door Vwpeter

Man tijdens uitlaten hond mishandeld na opmer...
Een man uit Zoetermeer is op de Sullivanlijn...

18 uur geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Kubusje
Aan Volkert van der Graaf...
@28 Uiteraard. Om dan weer te kunnen zeggen "...

minder dan een minuut geleden door Kubusje

E.Meel
Waarom Thierry Baudet een fascist is...
@35 @34 heeft volkomen gelijk. ''Zeg mij w...

minder dan een minuut geleden door E.Meel

Garp
Forum voor Democratie op 26 zetels in peiling...
@30: Ik roep al sinds de media haar volle aan...

1 minuut geleden door Garp

jantje van leiden
( Video ) Hiddema: ‘Freek de Jonge verschee...
@38 Bestaat uw leven uit linkjes of denkt u w...

1 minuut geleden door jantje van leiden

Wild Rover
‘Ouders, help ons in strijd tegen de mobiel...
@25 Die heb ik niet.Maat toen ik die wel ha...

1 minuut geleden door Wild Rover

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig