Vaker nee-registratie tegen orgaandonatie (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door nostradamus666 in Binnenland  ·  147 Reacties

  • 15
  • 1637x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99 Denk het ook ja :-/

1
101 foshizzle

Ik ben altijd donor en plasma donor geweest..
Toen de nieuwe europese wet kwam mocht ik geen bloed en plasma meer doneren...
Ik zal gelijk weer donor worden als ik ook weer bloed en plasma donor mag worden...

0
102 Maine Coon

@100
Zie @80 question

2
103 Bleke Betty

@102
Ook aan bloeddonors is grote behoefte. Uiteindelijk kan er geen orgaan getransplanteerd worden als er niet voldoende bloed (+ extra) beschikbaar is. Dat vergeten sommigen hier voor het gemak!

2
104 Bleke Betty

@98
Dat is hun goed recht, net zo als het voor mij een goed recht is en voor jouw een goed recht om wel een donor te zijn als je dat wil .

1
105 Defcte burger

Maar ook bij de 'bloedbank' ziet het er wit van de mensen.
Want bloed geven is niet iets wat allochtonen doen.

Uit de Donor In Zicht studie van bloedvoorziening Sanquin blijkt dat slechts 0,4% van de Marokkaanse, Turkse, Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse migranten in Nederland bloed doneert. Toch heeft Sanquin migranten nodig om aan de vraag naar bijzondere bloedgroep-typeringen te blijven voldoen.
http://www.pharos.nl/nl/kenniscentrum/projectenoverzicht/61/bloeddonatie-onder-niet-westerse-migranten

3
106 Bleke Betty

** gebruiker verwijderd **

Marokkanen zeggen toch altijd nee?

107 verwijderd924924212

@107 Nee hoor niet tegen uitkering en de diversen subsidies question question

3
108 RonMVV

** gebruiker verwijderd **

@97
Gelukkig dan is het toch die schaamte cultuur die ze door het ijs laat zakken als het er om gaat .

109 verwijderd682241

Dus hun slogan is

"Willen we meer of minder Marokkaanse donoren?"

0
110 upanddown

Dan moeten we het maar van hun stelen. Ze hebben van ons al zoveel gestolen dat dit rechtvaardigt.

6
111 B55

Maar ultra rechts zal hier toch wel blij mee zijn Hoeven ze niet bang zijn dat ze ooit een orgaan krijgen van een Marokkaan

0
112 RonMVV

Dan moeten we het maar van hun stelen. Ze hebben van ons al zoveel gestolen dat dit het wel rechtvaardigt.

4
113 B55

Dan dus ook geen organen als je ze nodig hebt.

1
114 Zeekomkommer

@105 Mijn goed recht is ook om er hier iets van te zeggen van dat gedrag

3
115 GOTCHA666

@115
Zeg ik dan van niet?

3
116 Defcte burger

@54 : En moet je kijken wat een ellende dat al gaf!

1
117 Wendel

@88 : Ik vind het wel degelijk vergelijkbaar. Tot voor kort was orgaandonatie ook een vrije keuze om het wèl te doen, net als bloed doneren nog steeds. En je geeft iets van je lichaam weg. Je lichaam moet wel vaker nieuwe bloedmaakcellen maken, en stamcellen zijn eindig in aantal. Dat betekent dat ze voor jou korter werken, qua jouw levensduur.

Ook vind ik het moralisme van mensen hier erg minderwaardig. Ze zouden het liefst bepaalde groepen naar keuze willen laten kreperen, en niet alleen door ze geen organen te geven, ook daarbuiten gunnen ze anderen het licht in de ogen niet "voor wat hoort wat, gelijk oversteken".

Eerst was orgaandonatie een hoogstaand gebaar van liefde tegenover de onbekende medemens, nu is het ineens business en iets waarmee mensen dingen voor zichzelf willen uit-onderhandelen en wraak nemen.

1
118 Wendel

@1 @5
Ik ben iemand die geen organen wil doneren, maar ook beslist geen organen wil ontvangen.
Helaas kan ik dat laatste niet aangeven in het register.
Wellicht zou u ervoor moeten pleiten dat mensen dit kunnen aangeven in het register. Dat is beter dan zulke domme opmerkingen plaatsen.
-
De grootste winst van de huidige D66 "Gutmensch wetgeving" moet komen van de 18 jarigen die niets gaan aangeven in het register waarna hun organen naar behoeven geroofd kunnen worden.
Dus deze cijfers zeggen niet zoveel over de deze wetgeving.
/-
-

2
119 MrCally1

@97 Het moge duidelijk zijn dat de penislengte geen enkele invloed heeft op de effectiiteit van het gebruik ervanquestion

0
120 Mappie

Ik kan het wel begrijpen. Een louche kamper geniet meer vertrouwen dan Arrogander Penthouse.
D66 heeft een verleden dat draait om het doden van mensen. Het is ook een feit dat rijk/adel voorang heeft of wachtlijsten in ziekenhuizen. De handelsovereenkomst van D66 ligt al snel in het verlengde.
Tel daarbij op dat je groepen niet kunt uitsluiten en de beslissing is heel erg simpel.

5
121 Rex

@120 Juist. Maar.... question techniek kun je aanleren. Lengte en dikte niet.

3
122 Rex

* Verwijderd door de redactie *

123 E.Meel

Zoals @64 en @65 al aangaven, is dat ook voor mij de belangrijkste reden. Ik heb me nog niet afgemeld, maar dat ga ik wel doen.

0
124 Liz

@116 Ja dat zei je

3
125 GOTCHA666

Dus als ik zeg dat het een slakkenzout en hetze artikel is , zeg ik ook dat dat niet geplaatst mag worden , vreemde gevolgtrekking van je.

2
126 Defcte burger

@123 : Gelukkig maar. Met al dat competitieve instinct liepen er anders steeds meer met hun kruis over de grond slepend over straat.

1
127 Wendel

@125
@126 is voor jou, en een vervolg; omdat ik zeg wat ik wil, kan ik een ander niet verbieden om ook wat te zeggen.

1
128 Defcte burger

@128 Net zoals zovele ander nepnieuws roepers ja
Zal wel iets defect zijn

3
129 GOTCHA666

Krijg je echt vanzelf als je de inspraak -referendum- wegneemt, D66.

2
130 corretje

@104
Sommige mensen mogen geen bloeddonor zijn. Ik heb in 1992 een bloedtransfusie gehad, daardoor sta ik op de zwarte lijst, net zoals anderen die na 1980 een bloedtransfusie hebben gehad. Ook plasmadonor en beenmergdonor zit er niet in. Mijn organen zullen uit veiligheidsoverwegingen waarschijnlijk ook niet gebruikt kunnen worden maar ben tóch donor. Dat zoeken ze dan maar uit.

0
131 Stella1989

@131
Ja, heb ik gelezen, vanwege de ziekte van Jacob Creutzfeldt. Evengoed wel erg. Dus omdat je een bloedtransfusie hebt gekregen ben je een risico en kunnen ze niets van je gebruiken.
Maar hoe zit het dan met jou? Doen ze daar onderzoek naar, of zeggen ze gewoon: "sorry Stella, maar je hebt misschien een grotere kans op Jacob Creutzfeldt? "
That's it? Ik vind het nogal wat eerlijk gezegd. En om hoeveel mensen gaat het, dat moeten er best veel zijn!

0
132 Bleke Betty

Die ziekte van Creutzfeldt-Jakob was in feite al heel lang bekend bij boeren. Mijn moeder zat in WOII ondergedoken bij een boer in Friesland. Die voerde alles, behalve de koppen van runderen, aan de varkens. Vanwege gekke-koeien-ziekte. Want anders kregen mensen het, die het varkensvlees aten. Zei hij erbij.

0
133 Wendel

@132
Ik kom niet eens door de voorrondes heen. Voordat je je aanmeldt moet je al een paar vragen invullen en een daarvan is de bloedtransfusie. Als je deze met "ja" beantwoordt krijg je het antwoord dat je geen donor mag zijn. Ze doen daar geen onderzoek naar, nog niet in ieder geval. Omdat er een bloedtekort is lijkt me dat dit best kan, dit kan toch best te zien zijn. Ook plasma en beenmerg kan ik niet afstaan terwijl ik dit echt wel zou willen. Als ik iemand zou kunnen helpen, doe ik dat gewoon.

0
134 Stella1989

@134
Dat vind ik best wel heftig/ Want door die bloedtransfusie is er dus een verhoogd risico op Jacob Creutzfeldt? En daar doen ze gewoon niets meer mee en laten je gewoon in je sop gaar koken?

1
135 Bleke Betty

"Het aantal mensen dat expliciet aangeeft geen organen af te willen staan is tussen 2014 en halverwege de maand maart van dit jaar toegenomen met ruim 300.000 registraties. In totaal gaat het om 1,9 miljoen Nederlanders."

Begrijp ik nu dat sinds 2014 1,9 miljoen mensen zich hebben laten registreren en dat daar 300.000 mensen NEE hebben ingevuld?
En die andere 1,3 miljoen mensen dan?
Er zijn ook 200.000 JA invullers, dat is er dus gewonnen met de donorwet!!

Waarom toch altijd uitgaan van het negatieve en niet het positieve benaderen??

De bedoeling van die wet is dat mensen gaan nadenken en zich laten registreren. Dat is er dus bereikt en is positief!!

3
136 GreyB

@135
Kan de minner misschien even uitleggen vanwaar een min?

0
137 Bleke Betty

Het kan heel eenvoudig zijn: mensen die geen donor willen zijn zouden altijd achterop de transplantatiewachtlijst geplaatst moeten worden. Wil je niets geven, dan zal je ook niets ontvangen.

0
138 Pegasus

@137 Is simpel minnen op naam. Lekker laten zo.

0
139 Hans Brinker

@139
Dat is waar, en ik heb ook een aantal vaste 'fans' maar minnen op jacob Creutzfeldt?
Met de dag gekken question

0
140 Bleke Betty

@136 : Dat leest u verkeerd. Uit wat u citeert maak ik op, dat het totale aantal NEE-zeggers is toegenomen sinds 2014, en wel zijn er in die tijd 300.000 NEE-zeggers bij gekomen.

En tijdens dezelfde periode zijn er 200.000 JA-zeggers bij gekomen.

Ik begrijp hieruit, dat in het totaal zich 1,9 miljoen mensen überhaupt hun wil hebben laten registreren. Dat is een ongelofelijk hoog aantal personen die geen mening heeft opgegeven en dus wordt geregistreerd als "geen bezwaar", liegenderwijs want dat weet je niet. Klopt wel zo'n beetje met de cijfers op deze site:

https://www.transplantatiestichting.nl/cijfers/zoeken-het-donorregister

1
141 Wendel

"Opvallend is dat bepaalde groepen in de samenleving gemiddeld genomen vaker laten registreren dat ze absoluut geen organen willen afstaan. Zo valt geografisch op dat in gemeenten waar veel christenen wonen, de zogenoemde Biblebelt, het aantal registraties hoger ligt dan in andere delen van Nederland. Met name onder orthodoxe christenen zijn er religieuze bezwaren tegen orgaandonatie."

Ik vind dat dit soort profileren niet mag omdat we hier ten eerste geen Bible Belt hebben en ten tweede je ook niet etnisch of religieus mag profileren over andere groepen. Marokkanen zijn een nationaliteit, niet een religieuze groep. De christenen in NL worden om de haverklap zwartgemaakt, in hun eigen land. Dat kan niet door de beugel.

2
142 Wendel

@141
Uit je link.
Op dit moment staan bijna 3,7 miljoen mensen geregistreerd met 'JA'. Meer dan de helft van alle geregistreerden..

2
143 GreyB
144 Wendel

@144
Ja en? Het staat onderin je link...
Die 1,9 miljoen is zoals ik al vermoedde in @136 sinds 2014...

1
145 GreyB

@135
Er is geen test om CJD op te sporen. Ik heb een tijd gehad dat ik daar van tijd tot tijd ook wel zenuwachtig over kon worden maar inmiddels begrijp ik dat dat niets aan de situatie verandert. Zo lang ik me goed voel gaat het goed denk ik altijd maarquestion Vind het gewoon jammer dat ik geen bloed mag geven. Mijn moeder was altijd bloeddonor maar mocht, ook door een bloedtransfusie, ook geen bloed meer geven. Jammer omdat we beiden O hebben en deze erg gewild is. Misschien dat er ooit nog een test komt, dan laat ik me zeker testen en als de test negatief is ga ik geven.

0
146 Stella1989

@146
Ik hoop het voor je, voor jouzelf. Zou toch een stukje rust geven denk ik. En idd, het heeft geen nut om je er druk om te maken, dat heeft geen positief effect en wie weet hebben we allemaal wat onder de leden en bij de één komt het wel en bij de ander niet naar voren...question

0
147 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

10 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

13 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

23 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

28 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

39 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

42 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Cams.xvideos.comDay With A PornstarBbcdildoBlack Monater TerrorVer Por No GratisWebcam Live PornEasian PornYoga XnxxIfuck My MomNew Bf FilmPerfect Big Natural TitsHijab And PornPawg PovRiley Reid StepsisChloe Amour Porn VideosEmily Wilis PornGia BawerkStrokiesSwingerslifestyle.comLinks Grupos Whatsapp PutariaBig Natural TitsBeauty DiorWorking Outside NakedFamily Strokes XvideosWww Xnxx Telugu VideosXxx Porn LiveHentais LesbianFree Dirty ChatHenta MangasRiding That BbcSouth Indian Actress Xxx1080p Hd Sex VideosWife DominatedFree Hd Po RnBest Asian Porn ActressShoju Rumaneسكس مصرAsaintubeBf Blue FilmHot Aunty Web SeriesSavannah Solo OnlyfansTamiilsexCelebrity Boobs NudeChinesse Porn StarsGiantess Clips4saleCartoon Porn Video DownloadBest Sex Movies In TeluguNhentai.netyNaked SelfieYasmine De LeonePinup Pixie LeaksWww 3gpking ComBlue Picture Sexy Blue PictureBurqa PornMommysexSexiest Pregnant PornBobtv FrIndian Heroine NudeFree Porn Brother SisterFree 3dporn GamesShantel Vansantan NudeXxx BoodsThick And Naked WomenZoey HollowayHugetitsThick AsiansSamanta Lily PornAmatrice NusReyna Belle VrNatasha ShyRule 34xxKorean XvideosLulu Chu VrHomewrecker PovSoap2day RedditPorn Free TeenageBible Black HentaiSarah Carter NudeAlexa Bliss LeakSex Vidio MalayalamPurple Bitch MikasaWww Sex BfDesi First Sex VideoGiantess Vore PornSimple XxxMixed Wrestling PornMia Melano OnlyfansHousewifesexyVs MandingoHaremhentaiJewelz Blu PornVideos Pornograficos Esperanza GomezCheating Housewife PornAngel DelucaOnlyfans CummingOlder Younger ThreesomeSex Com VidoesB Grade Porn MoviesKorean Love Making VideosMadison Beer SextapeMelina Perez NudeBlack Man XxxYourradhikaBeeg KissMast Ladki Ki ChudaiDark PornHot Bathing VideoSasha Grey PovCoochie CutterWifebuckettIndica Flower TwErik EverheadHindi Bp Video Download玩偶姐姐.Desi ZxxHindi New Sex VideosStella Cox GangbangCelebritynudesSophie Turner ToplessBest Sex Movie DownloadNami PornIncest FuckingLoveherboobsTaylor Swift Nip SlipDp CreampiesXxxx Mom VideoXxx BarzzerAnal Scat PornBisexual Male PornXnxx X HemsterCalifornication Sex ScenesBeeg Com MassageBig Titties At The BeachRough PoundingMother LessRule34 AppHijab Porno.Discord PutariaXxx Bhabi SexSex SwingFlaco CojiendoGand Kaise MartePornography On TumblrFlingstersEat Poop PornTextes PornographiquesXvideos AsiáticoJobencita DesnudaChezc CouplesTamil First Night Sex Video