Ads Top

Robotzuiger Bosbad Noord-Sleen mede mogelijk door TVM foundation

In de bossen van het Slenerzand ligt het prachtige Bosbad Noord-Sleen. Vooral met de temperaturen van de afgelopen periode is het heel belangrijk om het zwembad goed schoon te houden. Voor het stofzuigen van de bodem van het zwembad werd een speciale stofzuiger gebruikt. Met een donatie van de TVM foundation heeft het Bestuur van de Stichting Bosbad Noord-Sleen een zogenaamde robotstofzuiger kunnen aanschaffen om de oude stofzuiger te vervangen. Deze nieuwe stofzuiger maakt de bodem automatisch schoon.

Voorheen werd de bodem van het bad met behulp van een stofzuiger schoongemaakt, welke handmatig moest worden bediend. Naast dat dit een enorme klus was, was deze oude stofzuiger ook nodig aan vervanging/reparatie toe, maar er waren geen onderdelen meer verkrijgbaar.

Met de komst van de robot valt er een heleboel tijd vrij voor andere werkzaamheden in en rond het bad. De robot is zeer geliefd bij het personeel en de meer dan 100 vrijwilligers die werkzaam zijn voor het Bosbad. Zij praten dan ook over hun ‘Roby’.  De vrijwilligers die werkzaam zijn voor het Bosbad bemensen de kassa, doen schoonmaakwerkzaamheden, onderhouden gebouwen en techniek en onderhouden terrein en ligweide. Zonder deze vrijwilligers heeft het zwembad geen bestaansrecht.

Het duurzame verwarmde openluchtbad met een mooie glijbaan en een ruime speel- en zonneweide is ideaal voor een leuke dag voor het hele gezin, maar je kan er ook fanatiek baantjes trekken of meedoen aan aquafit om de conditie op peil te houden. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Meer informatie vindt u op www.bosbadnoordsleen.nl. Het Bosbad heeft een grote maatschappelijk functie en veel draagvlak in de wijde omgeving (Emmen, Sleen, Erm, Schoonoord, 't Haantje, Klijndijk en Noord-Sleen). Per jaar zijn er ca. 25.000 bezoekers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.