door Rattocasi in Wetenschap  ·  41 Reacties

  • 14
  • 700x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

OneWorld naar rechter om geheime contacten Wageningen Universiteit en Bayer

En zo zakt de "universiteit" Wageningen weer eens door het geleerde water van de oorspronkelijke Hogeschool Wageningen.

Universiteit ben je pas als je minstens 5 faculteiten hebt.
Net als het begrip racisme, het wordt omwille van het eigen imago opgerekt tot de opgeblazen ballon der platkunde barst in stiekeme allianties met farmaceutische industrieën.

De faculteit van de godgeleerdheid gaat voor u bidden makkers.
Het moet daar niet op te hoge wetenschappelijke voet gaan leven, daar komen ongelukken van.

8
1 Wil je niet weten

Al in 2003 was er wetenschappelijk bewijs dat bepaalde insecticiden zeer schadelijk zijn voor bijen. Toch liet een Europees verbod nog vijftien jaar op zich wachten. De invloed van fabrikanten als Bayer en Syngenta is daarbij groot geweest, zegt hoogleraar Jeroen van der Sluijs.
https://www.oneworld.nl/achtergrond/bayer-zette-jarenlang-wetenschappelijk-dwaalspoor-uit/

Gaat weer om geld en macht niet over dat er schade aan de wereld berokkend wordt.

4
2 Rattocasi

@1 Wat moet je nog geloven van wetenschap als het groot geld aan de touwtjes trekken.

7
3 Rattocasi

Het mag natuurlijk niet naar buiten komen dat er hele valse spelletjes worden gespeeld... Dat ze daarmee de volksgezondheid en het milieu op het spel zetten interesseert ze niets.... en als ze dan toch geen overheidsinstelling zijn, dan trek ook maar meteen alle subsidie in!!!

4
4 Topperz

@2 bedrijven hebben nu eenmaal een enorm sterke lobby bij (vooral rechtse) overheden. Economie telt harder mee in de besluitvorming dan ecologie. Als mensen dat anders willen zien zouden ze anders moeten gaan stemmen.

@3 jarenlang overheidsbeleid, naar Angelsaksisch model, heeft de wetenschap veroordeeld tot werken voor de industrie. Soms gaat dat goed, soms niet, en in ieder geval krijgt de wetenschap de schijn tegen bij een toch al wantrouwig publiek. Een echt onafhankelijke wetenschap zou veel beter zijn, maar wij (de maatschappij) hebben daar geen geld voor over. Dan zullen we op de blaren moeten zitten.

1
5 Attercopus

@5 Er is heel veel geld voor steun aan deze bedrijven , er wordt wat geld weg gesmeten van burger naar deze bedrijven, heb ik het nog niet eens over alle belasting voordelen die deze bedrijven hebben, maar ja, graaien wordt altijd gezien als een groot goed.

4
6 Rattocasi

@6 De burger kiest in meerderheid voor partijen die economie boven alles stellen. Dat is helaas ook democratie.

0
7 Attercopus

@7 Kan 20% geen meerderheid noemen die de vvd gehaald heeft, vvd zal dit aantal altijd blijven houden want is de bovenlaag van de bevolking die altijd op vvd zal blijven stemmen en de partij die de meeste stemmen heeft gehad heeft iedereen in de kamer uitgesloten, hoezo democratie?

8
8 Rattocasi

Verbazen doet het me niet.

Ook in het verre verleden waren er al geruchten over verkeerde contacten van deze Boerenhogeschool.

4
9 MARCUSAURELIUS

*technische universiteit tegenwoordig

3
10 Wetenschappertje

En natuurlijk zijn er contracten dus bijna elke bedrijf die iets met technische vooruitgang hebben ten opzichte van landbouw met Wageningen. Zo werkt dat tegenwoordig. Anders mag de Overheid nog wel een paar miljarden in de wetenschap steken zodat bedrijven dat niet meer moeten doen.

1
11 Wetenschappertje

@11 haalt overheid het gewoon even weg bij bedrijven die ze spekken met belastingdealtjes en dividend belasting van 1.5 miljard op jaar basis, met dat geld kan de wetenschap heel wat.

4
12 Rattocasi

@12 1.5 miljard is lang niet genoeg.

2
13 Wetenschappertje

@13 dat is alleen dividend belasting afschaffing in nederland dan heb je het nog niet over elk jaar een dealtje met belasting question

4
14 Rattocasi

@8 Het is zeker niet alleen de VVD die dat doet (anders zou het inderdaad geen democratie zijn, en dat is het wel degelijk). Als je kijkt welke partijen daadwerkelijk ecologie/duurzaamheid boven economie (en/of werkgelegenheid) willen stellen dan kom je op een heel armzalige minderheid uit.

1
15 Attercopus

@14 Dan vertrekken die bedrijven naar andere landen die WEL hun belangen boven alles willen stellen, en dan schieten we nog niets op.

2
16 Attercopus

@4 ,

"en als ze dan toch geen overheidsinstelling zijn, dan trek ook maar meteen alle subsidie in!!! "

Ja, 'goed' idee, dan worden ze nog meer afhankelijk van de industrie.

1
17 progressiefliberaal

Overigens lijkt het me onzin.

"“Je krijgt hier een heel rare cirkelredenering”, zegt Sjors van Beek, onderzoeksjournalist en Wob-expert die OneWorld van advies dient. “Wageningen Universiteit zegt: we hoeven geen verantwoording af te leggen voor de besteding van overheidsgeld, omdat we ook een deel van onze financiering vanuit het bedrijfsleven ontvangen. Maar deze banden tussen Wageningen Universiteit en het bedrijfsleven zijn nu net de reden voor dit Wob-verzoek.”"

Sjors van Beek verdraait de boel. Er is geen cirkelredenering, Wageningen Universiteit wijst erop dat de instituten (zoals het genoemde Plant Research, maar net zo goed Marine Research, Economic Research en nog tal van andere) onafhankelijke instituten zijn. En dat is gewoon waar.

Openbaring zou wel beter zijn, maar Sjors is niet netjes bezig als hij het door de WU genoemde argument gewoon foutief geïnterpreteerd weergeeft.

1
18 progressiefliberaal

@16 Ik weet niet of je het door hebt echter die bedrijven hebben hun personeel al in lage loon landen zitten, er zit een klein groepje in nederland om van het belasting paradijs gebruik te maken of via brievenbus firma's geld door te sluizen, waar middenstand gewoon de hoofdprijs betaald aan belasting.

Aub. ga niet zielig zitten doen voor deze multinationals en pak deze europees aan nederland is gewoon een belasting paradijs voor multinationals en dat is algemeen bekend.

4
19 Rattocasi

@19 van mij mogen ze worden aangepakt, liever op EU-niveau en nog liever wereldwijd. Helaas ga ik er niet over, en helaas stemt het overgrote deel van de kiezers op partijen die bedrijven in de watten willen leggen. Dat is democratie en dat zul je moeten respecteren.

0
20 Attercopus

@20 Dat klopt niet, want VVD heeft nog geen 20 % van de stemmers dus is niet overgrote deel, is een klein deel die het zichzelf toegeëigend heeft.

5
21 Rattocasi

@21 Zoals ik al zei: de VVD is zeker niet de enige partij die bedrijven in de watten wil leggen. Als dat wel zo was dan zou ons land er nu heel anders uitzien.

0
22 Attercopus

@21 D66 is in dit opzicht nog erger dan de VVD, dus tel die er maar rustig bij.
Ook het CDA is niet veel beter.

Dan nog handige politieke spelletjes spelen en je kunt je zaken doorzetten.

0
23 MARCUSAURELIUS

@22 die andere partijen gaan het wel voelen als er nieuwe verkiezingen komen alleen vvd zal op die +\- 25 zetels blijven staan.

4
24 Rattocasi

@24 Tja, het ligt geheel in handen van de kiezer en van de consument. Als die zouden willen dan zou de wereld geheel kunnen veranderen. Ik ben zelf nogal pessimistisch ingesteld, maar wie weet.

1
25 Attercopus

En dan nog drammen veel mensen hun mening door met "wetenschappelijk bewezen"...

2
26 Rex

@2 Een imker staat natuurlijk niet te springen bij het gebruik van insecticiden o.a. Neonicotinoïden. Maar het grote publiek wordt verteld dat het gebruik hiervan de oorzaak de sterfte van de honingbij is. Ik heb meer dan 40 jaar imker. De bijensterfte is niet plotseling gekomen nadat in 2006 het in de buitenlucht mag worden gebruikt.
De bijensterfte is wel gekomen toen de Varroamijt zich in Nederland vestigde en de achteruitgang van de “bijenweide” er een schepje bovenop deed. De imker vindt na de winter dat het volk verdwenen is de “verdwijnziekte”.

Het grote gevaar is dat naar de belangrijkste oorzaken van de sterfte van de honingbij geen groot onderzoek wordt gedaan, Want met zo’n onderzoek scoor je niet.
Met het verbieden van Neonicotinoïde wordt de sterfte van de honingbij niet gestopt!!!!

0
27 Niet2 Verbaasd

@27 Waardoor wordt het dan wel gestopt?

2
28 Rattocasi

@28 Door o.a. onderzoek te doen naar het kweken van honingbijen die beter met de Varroamijt kunnen omgaan. Onderzoek te doen naar methoden die de Varroamijt druk verminderen. Overigens is de laatste jaren de sterfte al sterk afgenomen.
Dat bijv. gemeenten de bijenweide vergroten en geen doekjes voor het bloeden gebruiken. Deventer is zo’n gemeente. Als je van de snelweg in het voorjaar Deventer binnenkomt prachtige bermen met krokussen. Je denkt, nou die zijn goed bezig. Maar in de zomer worden bloeiende bermen op het verkeerde tijdstip plat gemaaid.

0
29 Niet2 Verbaasd

@29 tegen die tijd dat ze er allemaal mee om kunnen gaan zijn ze al allemaal dood.

5
30 Rattocasi

@26 Mensen die de kreet "wetenschappelijk bewezen" gebruiken snappen niets van wetenschap. Wetenschap draait altijd om gradaties van onzekerheid.

@27 Klopt inderdaad dat bijensterfte niet direct gelinked is aan neonics. Daarom zijn er ook zoveel ogenschijnlijk tegenstrijdige onderzoeksresultaten en conclusies (en daarom is het aanvallen van de WUR wat voorbarig).

Neemt niet weg dat het er sterk op lijkt dat de neonics wel een deel van het probleem zijn, en vrijwel zeker een probleem vormen voor andere insecten (zoals die in water leven). Restricties op het gebruik van neonics is dus op zich een goed idee.

Daarmee is de honingbij inderdaad niet gered, en de natuur ook niet. Er zou een breder beleid moeten zijn waarbij bestuiving, landbouw, natuur, duurzaamheid etc. meer integraal bekeken wordt. Maar ja, daar is geen meerderheid voor te vinden, helaas.

0
31 Attercopus

@30 Bent u imker en hoelang?
Wist u dat de bijensterfte in Australië “normaal” (ongeveer 10%) is. En men gewoon Neonicotinoïden gebruikt. Maar het grote verschil is dat de Varroamijt zich nog niet gevestigd heeft.
Het omgekeerde tref je aan in Oost Turkije en andere gebieden waar geen Neonicotinoïden worden gebruikt, maar er is toch op grote schaal bijensterfte.

Ga niet overdreven!!

0
32 Niet2 Verbaasd

@31 Met u ben ik het in grote lijn eens. Je moet het integraal bekijken. Staar je niet blind op één aspect.

0
33 Niet2 Verbaasd

* Verwijderd door de redactie *

34 Robin

Er zijn toch ook gmo-gewassen die zich kruisen met planten van andere boeren en met de wilde variant in de natuur, die zelf gifstoffen produceren waardoor er in de natuur steeds meer planten ontstaan die giftig zijn voor insekten? Die waren van Monsanto. En Syngenta heeft de zaad-industrie voor groenten van Nederland opgekocht zoals Sluys, toch een heel oud en goed bekend staand merk, vooral bij volkstuinders.

1
35 Wendel

Dit met Wageningen is schandalig. Het leek iets Nederlands om trots op te zijn, dat vind ik zo erg. Elke keer opnieuw word je op die manier teleurgesteld, en verbaas je jezelf over toch nog te naief. Ondanks alle cynisme inmiddels.

1
36 Wendel

@34 jij wilt al je correspondentie wel openbaar hebben, en dat er na wat selectief knipwerk suggestieve stukjes op internet komen?

@35 er zijn inderdaad GMOs die zelf een insecticide aanmaken. Geen neonics maar dezelfde stofjes die voor bespuiting zijn toegestaan in de biologische landbouw. Die gewassen staan niet op de Nederlandse velden.

0
37 Attercopus

@36 Wageningen is erg groot. Een deel doet contractonderzoek voor bedrijven, een deel doet fundamenteler onderzoek, en een deel richt zich specifiek op duurzaamheid en biologische landbouw. De ontwikkeling dat bedrijven invloed krijgen op wetenschappelijk onderzoek zie je helaas overal. We hebben geen geld meer over voor echt onafhankelijke wetenschap.

0
38 Attercopus

* Verwijderd door de redactie *

39 Robin

Ik ben niet zo somber als jij. Ja, wetenschap staat serieus onder druk in veel landen, maar er is momenteel gelukkig nog ruim voldoende goede wetenschap over. Ik ben wel bezorgd over de langere termijn.

0
40 Attercopus

Zo!
Dit is valt me VIES tegen van Wageningen!!

13
41 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Phub SleepingLesbian ChaturbateNude On Nude BeachMovies With VaginasBest Fay PornHot Sex AbuseLucy PonderThusvidLive Granny PornSister In Law PornOrihime Inoue PornSexs Anima18 CreampieKylie ShayCarmela CluthchMrs Jerry CarlyleReality XxxAlina XxxPublic Agent Porn Videos FullHooterssexStepmom Seduces DaughterMompov SquirtXxx TrannyRarbg Alternative RedditXvudoewBlackandwhite PornIndian Aunty Xxx VideoWww Sunny Leon Sex ComDigital Princess PornGym Camel ToesBig Breast PornSeal Pack SexyIndian Boy And Boy Sex VideoStar Vs The Forces Of Evil PronMilf MoaningFree Use MilfXxx Big IndianTamil Actor XnxxIndian Swinger CoupleXxxfootballTop Porn StardPickup FuckPorn Videos IndiaHuge CumshotPassion XxxChinese Porn SitesVr Gaming PornCheatpornTamil Fat Aunty SexMehuly Sarkar NudeSky Bri SextapePorn Star Xnxx VideoHot ZexBig Tits In UniformHot Xxxx HindiLatest Hindi MoviesDismond Jackson PornThreesome Porn VideoCelebritysex VideosAmanfa Cerny PornCuck HypnoSexy Blue Sexy Blue SexyBbw Lebian PornCalendar Porn AuditionsPorn DatabaseFree Hindi Porn StoriesIndian Uncle Aunty PornAngela White Long VideoNever Satisfied XoStepsis Pov PornTeenass AnalTik Tok Biggest TitsAsian Tee. PornXnxx Bhabhi HdAngela Sex VideoAlice Delish LeaksCorinna Kopf Only FanBut PornAshlynn Brooke Blow JobWww PornolandiaReal GrannypornPlayer PornXhamster.com.Redgif PornIggy Azalea Onlyfans LeakedNaked Women PornSexy HippiesX Video Seal PackGay Puppy Play PornOld Age Couple Sex VideoAunty Porn Videos IndianTwinkhandjobKenzi FoxxIntelligent Sex VideoLip Kiss XxxBlack And White Sexual GifsHot Girl Fucked HardIndian Rap Xxx VideoXtube.comBig Titty Black MilfNaked Asian ModelsFuta AnimationsGingerlynnallenPictoa ComMadison WildeOshi No Ko HentaiHindi Xxx Video HotSextamilauntyIndan Porn ComBody Builder Hot SexNakedchubbygirlsColleen ApplegateRul34Heels In PornGtstubeFree 8k Vr PornKatrine Law NudeDenny XxxBlaclmail PornMilla RoyceCeceroseTamil Xxx ClipsLivejasmin.comPuta NegritaAlyssa Griffith LeakedStep Family XnxxTelagusexXxx New WebBengali Xx Video SongLisa Sparxxx VideosLisa Ann BjInstagram Models BlackAnhka PornFirst Anal TeensAndroidadult.comLove DollsGorgeous Black Naked WomenXxxviodioXxnx XxxxAdukt VideoJennifer Love Hewitt ToplessSpanking Fm StoriesDelivery Bf VideoElena KoskaSexiest Porn MassagePanadura NangiBhai Bahan Xxx VideoRomi Rain SexyPorn Massage AsianXixx