Juan Requesens, een prominent lid van de oppositie, is een van de arrestanten
NOS Nieuws

Maduro wijst naar oppositie na 'drone-aanslag'

President Maduro van Venezuela zegt dat de oppositie achter de drone-aanslag zit van afgelopen weekend.

In het land zijn sindsdien verscheidene arrestaties verricht. Onder hen is Juan Requesens, een vooraanstaand lid van de oppositie, en diens zus.

Een andere verdachte is een militair, waarmee Maduro volgens correspondent Marc Bessems erkent dat niet iedereen binnen het leger hem steunt.

Bij elkaar zijn er zes mensen opgepakt. Bij verhoren zou ook zijn getuigd over betrokkenheid van Julio Borges, een oppositieleider die in ballingschap in Colombia woont. Verder zou zijn gezegd dat er een trainingskamp is bij de Colombiaanse grensstad Cucuta.

Tegenstanders van Maduro vreesden al dat Maduro het incident bij zijn toespraak zou gebruiken om de oppositie aan te pakken. Op deze manier zou hij de aandacht willen afleiden van de abominabele economische situatie in het land.

Bij de toespraak van Maduro afgelopen weekend waren een of meerdere explosies te horen. De regering zegt dat terroristen een aanslag op de president wilden plegen met drones. Bronnen bij de brandweer van Venezuela zetten twijfels bij die lezing; er zou een gastank zijn ontploft in een appartement. Het online-onderzoekscollectief Bellingcat meent dat de regering-Maduro gelijk heeft. Met de drones zou inderdaad een aanslag zijn gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl