door Inter in Politiek  ·  33 Reacties

  • 2
  • 634x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het zou pas nieuws zijn als de prijzen eens een keertje zouden dalen.

1
1 sec

2% is een mooi percentage.

10
2 Yisrael

Nou ja, iemanden moeten al die leuke kadootjes voor asieligen en bedrijfsleven betalen natuurlijk.

7
3 Ness

** gebruiker verwijderd **

@2 : Moet ik weer gaan vragen wanneer ik de index erbij krijg...
Het is toch een vicieuze cirkel man. Prijzen omhoog: lonen omhoog. Het slaat toch nergens op.

4 verwijderd9139144

@4 Voor iemand die zijn basisschool niet heeft afgemaakt, is het vast onzin ja.
In tijden van economisch herstel mag de inflatie zelfs wel wat hoger zijn wat mij betreft.

13
5 Yisrael

liberaal jasje ?? maak daar maar liberaal dwangbuis van. al jaren vast aan die VVD regerings kliek

2
6 Roomboterbabbelaar

Terwijl Rutte zich in Duitsland de pens volvreet en zuipt, (en echt niet met 'n speklap en een flesje Amstel), betalen wij ons blauw en kunnen zo onderhand naar de voedselbank. Kutliberalen.

4
7 Robbedoes

Hmmmmm

Sociaal nou volgens mij even veel als liberaal niet veel dus meer VVDistich of te wel egoïstisch
De grap is gezien de feiten dat regels en overheid bemoeienissen dankzij de VVDisten clan steeds groter worden. En sociaal we steeds meer met ons zelf bemoeien en met anderen steeds minder
Maar goed zo lang er mensen stemmen op een partij die een hekel heeft aan hun burgers en voor stander van het grote geld . Hoef de lagere school niet af gemaakt te hebben om te begrijpen dat het niet beter word

1
8 magikeven

Socialistisch Nederland? Wat een prietpraat. Het koude snoeiharde liberalisme viert hoogtij met de VVD op kop. Nog nooit zulke hoge lasten, nog nooit zoveel geld kwijt in de winkel, BTW verhoging, enz. Het onderwijs, politie, brandweer, zorg: het ligt allemaal op zijn gat. Te weinig personeel, te lage salarissen en te hoge werkdruk. Alles moet buigen voor de markt. En rutte en zijn vriendjes harken binnen. Nog nooit was de kloof tussen arm en rijk zo groot. Gezien de rijkdom van Nederland moet het zich diep schamen.

2
9 Arista

Nederland is geen socialistisch land, het is een kapitalistisch land. Wat maar goed is, want socialisme werkt niet en zal nooit werken (zie Venezuela wat er gebeurt met socialisme aan het roer)

4
10 ik heb ook een mening

Nederland is verre van socialistisch, gelukkig maar. Socialisme is gelijk aan egoisme, socialisten stelen van werkend Nederland, gunnen anderen geen rijkdom, zijn altijd jaloers op iedereen die ook maar 1 cent meer bezit, haten werken, eisen veel bijstand uitkering, eisen dat bedrijven en werkenden dit via hoge belastingen ophoesten. Alles aan socialisme is egoïstisch en slecht

5
11 Ziggofan

@11 U verwart het communisme met socialisme.

Kapitalisme is gelijk aan egoïsme, kapitalisten stelen van werkend Nederland gunnen anderen geen loonsverhoging,zijn jaloers op iedereen die een schamel bedrag aan toeslag krijgt,haten werken en laten dit over aan onderbetaalde arbeiders en eisen dat multinationals belastingverlaging krijgen

5
12 jantje van leiden

@12 U omschrijving voldoet volledig aan het socialisme.

3
13 Ziggofan

De Europese cultuur is nogal socialistisch van aard. Heeft met Nederland niet zoveel te maken.

0
14 Wild Rover

Van Klaveren heft een waar punt aan in zijn commentaar. Hij geeft de benzineprijs als voorbeeld. Die wordt voor meer dan de helft bepaald door overheidsheffing en dat staat haaks op het idee van een vrije markt. Het vergaand toe-eigenen van particulier geld door de overheid (belastingheffing) hoort niet bij liberaal beleid, maar bij socialisme. Geen liberaal die dat kan ontkennen. Voor een partij die al jaren de regering domineert, slaagt de VVD er inderdaad niet goed in om het financiële stelsel te hervormen volgens haar eigen grondbeginselen. Daardoor wordt een systeem in stand gehouden dat is geschoeid op socialistische leest.

1
15 Balling

@15 +++ Klopt Benzine, gas en licht: op beide zit 80-85% belasting en dat is gelijk het percentage dat de werknemer kwijt is in totaliteit aan de overheid. De socialist verkoopt dit door te zeggen dat dit geld nodig is voor infrastructuur, onderwijs en uitkeringen. Deze vergeet erbij te zeggen dat de overheid zelf circa een miljoen mensen in dienst heeft, uiterst inefficient is, geen project kan uitvoeren zonder forse overschrijdingen en dus slechts een klein deel van dat belastinggeld weer terugvloeit naar de burger zelf. De overheid staat eigenlijk met de rug tegen de muur: ze willen fors groeien maar de burger kan niet meer opbrengen. Importeren we daarom meer burgers?

1
16 Conradijntje

Eerder paternalisme en sociaaldemocratie in een liberaal jasje. Alle partijen in het huidige parlement zjjn kapitalistisch. Heeft niks met socialisme te maken.

0
17 ThierryBaedet

Corpocratie. Heeft niks te maken met 'socialistisch met een liberaal jasje'.

0
18 Partijdig

@16 Als we de verzorgingsstaat in stand willen houden op basis van het huidige financiële stelsel en onder uitvoering van het gigantische bestaande overheidsapparaat, moeten we of per werkend persoon meer belasting betalen, of meer mensen aan het werk krijgen. Instroom van werknemers uit andere landen kan uiteraard een oplossing zijn. Gezien de vergrijzing van autochtonen in ons land is dat zelfs noodzaak. Zelf ben ik voorstander van een kleinere overheid en een meer liberale economische koers waardoor de werkende burger meer geld overhoud om zijn eigen zaken te regelen. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met een leeftijdsgebonden omslagpunt. Werkenden boven de 30 hebben al jaren bijgedragen aan het huidige stelsel en moeten daar in mijn opinie ook naar rato profijt van kunnen trekken, ook in een veranderend model.

0
19 Balling

@17 Je kunt het noemen hoe je wilt; paternalisme staat mijlenver af van liberalisme.

0
20 Balling

Ik zou Nederland (als 'uitvinder' van het kapitalisme) eerder typeren als een liberaal-kapitalistisch land met duidelijke sociale componenten. Dit zie je onder meer expliciet terug komen in de Nederlandse Grondwet, met daarin de klassieke individuele vrijheidsrechten)grondrechten, maar ook de sociale grondrechten. Hier gebruik ik het woord liberaal in de klassieke betekenis van vrijheidsdenkend en niet zoals dat in de huidige politiek-economische context in Nederland, of zoals dat een heel andere betekenis in de VS (progressief), gekregen heeft.

2
21 Crannbuidhe

@21 Het commentaar van Van Klaveren was alleen gericht op het financieel-economische beleid van de VVD.

0
22 Balling

@18 Bij een corpocratie zouden wij helemaal terug bij af zijn bij het laissez faire (hyper)kapitalisme van de Nachtwakerstaat uit de 19e eeuw. Zonder de sociale componenten die we heden ten dage kennen. De allereerste sociale component in Nederland was het kinderwetje van Van Houten (1874) naar aanleiding van de mensonterende kinderarbeidtoestanden in de Regoutfabrieken in Maastricht. De rest heeft zich gaandeweg ontwikkeld naar aanleiding van allerlei andere mistoestanden in de Nederlandse maatschappij. Die weg terug zou toch niemand moeten willen.

0
23 Crannbuidhe

@20 En alsnog is libertair paternalisme een ding, zie de nieuwe donorwet bv.
De overheid is dol op accijnzen op benzine en sigaretten maar doet zich wel voor als liberaal. Het kan dus wel (enigszins) samengaan

1
24 ThierryBaedet

@23 ; Moeten we inderdaad niet willen, maar helaas, het neigt er regelmatig naar.

0
25 Partijdig

@17 Paternalisme kan goed samengaan met socialisme: de socialist vindt dat de burger niet zelf kan beslissen en daarbij geholpen moet worden door de overheid. Verder zou ik de partijen niet alleen kapitalistisch willen noemen (veel te generiek) maar neoliberaal. Ook links had midden jaren negentig door dat communisme niet werkte - tijd van de val van de Berlijnse muur en koos toen voor het tegenovergestelde: het neoliberalisme - waarschijnlijk onder het motto van "if you can't beat them join them".
Het oude liberalisme - "laissez faire" - laat ze hun gang gaan - betekent een kleine overheid die de martkpartijen vrij laat concurreren. Dat hebben we nu niet meer. Het neoliberalisme houdt samenwerking tussen overheid, banken en mulitnationals in waarbij overheid monopolieposities gunt aan commerciele partijen - uiterst kwalijk. De overheid beschermt de burger ook niet meer tegen de commercie - integendeel ze werkt ermee samen.

2
26 Conradijntje

@26 Ik ben het grotendeels met je eens, maar ik zou niet alle parlementaire partijen neoliberaal noemen. SP en PvdD zijn de twee partijen die zich het meest verzetten tegen neoliberalisme en zou ze dan ook eerder onder sociaaldemocratisch zetten.
Kapitalistisch is inderdaad generiek en zegt weinig, maar ik gebruikte de term als tegenpool van socialistisch. Ook de niet-neo liberale SP en PvdD vind ik niet socialistisch, maar kapitalistisch

1
27 ThierryBaedet

@23 "Die weg terug zou toch niemand moeten willen."

Dat klopt. Probleem is dat alle grote belangrijke zaken reeds geregeld zijn en links zich nu vastbijt in detailzaken en opkomen voor super kleine minderheden zoals nieuwe namen geven aan straten, gendervrije toiletten, discriminatie, racisme, lesbo-homo-transgender rechten, swj klachten, anti zwarte Pieten beweging etc. En dat moet natuurlijk allemaal wel betaald worden als overheden zich daarmee bezig houden.

2
28 Conradijntje

@27 Het je verzetten tegen neoliberalisme, waarbij geld alles bepaalt en de maatschappij ingericht wordt om aandeelhouders te pleasen, is één ding maar ik zie links niet met alternatieven aankomen. We weten allemaal bijvoorbeeld dat we met de huidige economie niet eindeloos door kunnen gaan omdat deze gebaseerd is op meer-meer meer: meer consumptie en meer mensen. De aarde is eindig, is al overbevolkt dus dat kan niet. Alleen die alternatieven zie ik nog niet.
Die alternatieven komen pas na een paar rampen tgv climate change vermoed ik.

1
29 Conradijntje

@24 U spreekt uzelf wel tegen hier.
Libertisme houdt een kleine overheid in en veel vrijheid voor burgers.
Accijnzen en veel andere belastingen zijn behalve bedoeld om geld te verdienen aan de burger voornamelijk ook bedoeld om de burger te sturen in haar consumptiegedrag.
Tegelijkertijd willen ze niets verbieden (wel weer libertair) maar dat heeft met de geldhonger van de overheid te maken: handhaving van een verbod kost namelijk geld en belasting erop heffen levert geld op. Tamelijk dubbel dus van de overheid: ze suggereren met al die accijnsverhogingen op genotsmiddelen en benzine zich zorgen te maken over onze gezondheid en het milieu maar het draait uiteindelijk om ons geld.

1
30 Conradijntje

@23 "Bij een corpocratie zouden wij helemaal terug bij af zijn bij het laissez faire (hyper)kapitalisme van de Nachtwakerstaat uit de 19e eeuw.""

Haddden we maar het laissez faire/liberalisme van de 19 e eeuw - het aan de concurrentie en ondernemerschap overlaten.
We hebben nu de macht over de maatschappij in handen gegeven aan de bankiers en multinationals = neoliberalisme. Er wordt niet meer geconcurreerd maar middels lobbyisme in Den Haag en Brussel bereiken die multinationals monopolie posities - uitgedeeld door de politiek. We hebben geen ondernemerschap en concurrentie meer maar geld dat de maaschappij bestuurd - nog een graadje erger! Bedrijven worden hierbij leeggeroofd om de aandeelhouders te pleasen.
Puur roofkapitalisme.

2
31 Conradijntje

Heel goed punt van van Klaveren, dat rondpompen is funest..

0
32 Arno82

Joram van Klaveren. Volgens mij weet de arme stakker niet eens het verschil tussen de twee politieke stromingen. Wat een tergende onnozelheid die vent.

1
33 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
greenpollo
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Ja, wat gezellig al die jongens uit Eritrea.Dat hebben we laatst wel gezien...Dan kunnen ze hier lekker los gaan, iets wat ze daar niet doen...

6 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@43Ja en ik heb nog steeds geen antwoord 😊 Bop verstaat de kunst om vragen te ontlopen en de inhoud te vermijden. Dat is best wel knap maar...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Ik vind dat het wel zo mag blijven.Wat heb je eraan als het met altijd wintertijd in juni om 3.30 al licht wordt?Met altijd zomertijd zal he...

9 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Weetal
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Meer, meer, meer.Stap toch op, man....

11 minuten geleden geplaatst door Weetal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@46 Als ze hier mee konden lezen dan zijn ze wat taal betreft al aardig ingeburgerd 😁...

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

soapbox
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@6 Dat is de moeder toch. Het artikel ging over de dochter....

11 minuten geleden geplaatst door soapbox

soapbox
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

@5 Zolang ze maar opletten en naar de weg kijken is het geen probleem , of heb je problemen met kleine mensen?...

13 minuten geleden geplaatst door soapbox

ongelovenloos
Groen licht voor asielopvang aan Jacob Obrechtlaan

Ik denk niet dat ouderen daar tussen willen wonen wat natuurlijk goed te begrijpen is....

22 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Thuis willen ze niet vechten, maar in Europa wel ... 🙃...

23 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

Dubbel, zie deze koppeling:https://www.nieuwskoerier.nl/news/977417-gebiedsverbod-pegida-voorman-in-arnhem-teruggebracht-naar-drie-weken...

25 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Sheena Ryder Porn VideosEbony Lesbian Porn Strap OnAmateur Chunky PornVillage Lady Sex VideoYui Xin OnlyfansNude TransexualsEsmeeteaches OnlyfansPornografia ColombiaJewel ShepardCheating Sex Videos HdDani HotLisa Ann Fucked HardThick Black HoesListcrawlers PhiladelphiaJana JennerPorn Video Of AnalDaniel HausserDaniel Montoya GaypornKira Korasin NudeAndhra Sex Videos TeluguCelebrity Porn SitesSexy Cuddle GifKenzie Anne CreampieKarely Ruiz AnalHanna Alström NudeXzxxxMisswarmj PornhubChachi Bhatija Sexy VideoXxx Sex Videos IndiaMallu Aunty Hot MoviesMuslim Ladki SexMom Blows SonAwards For Porn StarsGonzoxxSexy Brittany DanielTeesha ReneeSonakshi Sinha XxxSex TamanaDokyuu Henta1 HxerosMadhuri Patel PornIndian Garden SexKendra Spade PornBilu XxAnal CumshootJeny Smith SexJavhdtodayPornhubhomemadeCondy Crawford NudeSky Bri Onlyfans LeakAmerica PornYani The BodyNsfw AnimationWatchpornfreeLisaa SparxxxEva Longoria NudVideo PornstarPussy LikingPorn Indian DoctorMonter 3d PornApril O Neal PornNetvideogirls ScarlettHd PornografiMinami_xxxBest Positions For AnalHot Pussy FuckSasuma Sex VideoHanna_roldan_Women With Hairy PussyFnqf PornXvideo ShootingMellanie MonroesOverflow UncensoredMonamour 2006Kajal Heroine SexyTamilxvidoes ComLatinas OnlyfansNicolette Shea CreampiePorn For YoungXnxx PickAdria Rae SexTeenager MasturbateCute Boy SexRomantic Love PornSharing Bed With Stepmom PornWifecrazy ComPorn HookupSkylar MaexoSfmmastermindThothub.orgMind Under MasterSonic The Hedgehog PornIndian Teacher And Student Sex VideoRae Lil PornLivevsexBhai Behan MmsCatoon Big BoobsSara Jay XvideosJapanese AdultSuperheroinerektStraight ShotaconPanu GolpoXxx Porn Tv ComGemma Wren NudeBeautiful Naked Black WomenSissification PornFleshlight GifMen Naked With WomenCute XhamsterPink Pineapple HentPorn Black LezMovies Old PornSunny Leonne PussyTitok PornBrazerr12 Inch PenisCum In PussyBest Porn MmsTruefuck ComSex Videos DonlodingPodn HubJasmine Tea PornAngel KesabelDiaper CuckSexy Naked AsianAndroidmo PornBreezers PornPornogXxbtitsNudes Novinhas.Grandmas Free PornPriyanka Chopra Hot PicsChinese BdamAsmr ClaudyPornhubamatuerBig Tities SoloNew Bus Sex VideoAndhra Sex Aunty VideoSex Video With DanceLexxi LoveKissing Girlfriend VideoClean XxxAkka SexTalia Taylor NudeOrc Massage PornFree PoernLiveescortsDaftsex.coomLexi Luna BbcCumming On Teens FacesHot Sexvid