Jürgen Eeckhout
Volledig scherm
© Jürgen Eeckhout

"Bang dat ze ons ooit gaan vermoorden": Gents homokoppel slachtoffer van extreem geval van gaybashing

Een homokoppel uit Gent is gisterenavond het slachtoffer geworden van een gruwelijk geval van gaybashing. Ze werden aangevallen door hun bovenburen, die gewapend waren met een ijzeren staaf. De daders konden ontkomen, maar inmiddels zijn twee verdachten opgepakt, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Ze verschijnen morgen voor de onderzoeksrechter. Het was niet de eerste keer dat de mannen door hun bovenburen werden toegetakeld. Volgens het koppel deden politie en gerecht telkens weinig om hen te beschermen.

280 reacties

  • David Johnson

    6 jaar geleden
    Graag de ander zijde van het verhaal aub. Ik wil rechtvaardig oordelen!
  • fred degret

    6 jaar geleden
    wonen er nog gentenaars in gent ?
  • anita de bruyn

    6 jaar geleden
    Deze tijd zijn ze al terug op vrije voeten "onder strenge voorwaarden"...
  • Jean-Pierre Browaeys

    6 jaar geleden
    Homo's zijn veel te braaf. Zouden zelfverdedigingstechnieken moeten aanleren om hun belagers mores te leren. Maar die zouden dan vermoedelijk bij de politie klacht indienen voor racisme. En Watteeuwke zou ze nog geloven ook. En waarom krijgen de slachtoffers geen morele steun van hun buren. Ook achterlijken zeker?
  • Piet Vanzonhoven

    6 jaar geleden
    Met zoveel ooggetuigen dat er hier hun verhaal doen kan er toch geen vergissing mogelijk zijn?? Misschien beter wachten tot het onderzoek afgerond is. Een fietsslot heb ik niet in mijn wagen liggen, baseballknuppel ook niet . Er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal .