Terwijl president Donald Trump de aandacht trok tijdens een campagnerally in Ohio afgelopen zaterdag, stond zijn voormalige communicatiechef Hope Hicks ook in het middelpunt van de belangstelling.

Ze werd met de president in Air Force One gespot.

Hicks is in februari afgetreden als directeur communicatie van het Witte  Huis. Maar blijkbaar heeft ze nog contact met Trump en zijn familie.

Ze zou een weekend hebben gepland op een van Trumps golfresorts in New Jersey, samen met zijn dochter Ivanka en zijn schoonzoon en adviseur Jared Kushner, meldde Vanity Fair maandag.

Toen Trump hoorde dat Hicks in de stad was, vroeg hij haar of ze hem wilde vergezellen tijdens de rally in Lewis Center, Ohio, zo lieten bronnen aan Emily Jane Fox van Vanity Fair weten.

Eenmaal aan boord van Air Force One sprak Hicks off the record met verslaggevers en grapte ze over haar carrièreperspectieven.

Hicks zei ook dat ze zou overwegen Trumps stafchef te worden, als de tijd daarvoor rijp is. Die positie behoort nu toe aan John Kelly, die naar verwachting tot 2020 aan boord blijft. Naar verluidt heeft hij een verzoek van Trump afgewezen om een eventueel tweede termijn te blijven.

"Ze probeert gewoon haar leven op te pakken en als iedereen haar toch wel volgt, waarom zou ze dan niet doen waar ze zin in heeft?", zei een bron die bekend is met de situatie tegen Vanity Fair.

'Geen baan zal zo goed zijn als haar laatste'

"De verwachting dat ze de banden met de familie volledig, cold turkey,  zou doorsnijden, is onrealistisch."

Een anonieme bron die Hicks kent, vertelde Vanity Fair dat het oud-model momenteel moet afkicken van haar prestigieuze rol als communicatiechef van het Witte Huis.

"Als ze toch onder de loep wordt genomen, kan ze net zo goed van zichzelf genieten", zei deze persoon. "Geen baan zal zo goed zijn als haar laatste, dus moet ze een manier vinden om langzaam terug te keren naar de alledaagse realiteit."

"Er liggen kansen voor haar in finance-gerelateerde banen", voegde de bron toe. "De grootste uitdaging is echter om een plek te vinden waar ze zich op haar gemak voelt. Er zijn niet veel plekken waar ze zich veilig voelt."

Veteranen uit Trumps regering hebben wisselend succes gehad in de transformatie van een publiek naar privéleven. Neem perswoordvoerder Sean Spicer, die diverse keren een valse start maakte en de nodige hobbels tegenkwam na zijn vertrek uit het Witte Huis in 2017.

LEES OOK: Hope Hicks, de opgestapte communicatiechef van Trump, gaf een briljante demonstratie van hoe je je baan kan opzeggen