RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Marelle moet vluchten voor branden Portugal: 'Weet niet of huis er nog staat'

Beeld © RTL Nieuws

Ze hoopte dat het niet zo ver zou komen, maar Marelle Boersma is nu toch geëvacueerd. In Zuid-Portugal, waar haar huis staat, woedt een grote brand. "De politie stond voor de deur en we moesten direct vertrekken."

Slapen kan ze niet, daar is haar hoofd te vol voor. Belangrijker: ze is veilig. "Maar ik heb geen idee of mijn huis er nog staat. Dit is echt niet te bevatten."

'Foute boel'

Marelle uit Wageningen organiseert in de Portugese streek Algarve schrijfvakanties. Ze kent de streek goed, bosbranden komen er vaak voor. Ook dit zomerseizoen was ze er al op voorbereid. Haar auto parkeerde ze altijd met de neus naar de weg toe, zodat ze direct weg zou kunnen. Dat was gelukkig nog nooit nodig. "Maar toen we dit keer de vlammen achter ons huis zagen oplaaien, wisten we dat het foute boel was." 

De politie stond uiteindelijk voor de deur met de mededeling dat ze zo snel mogelijk moesten vertrekken. "Ja, wat neem je dan mee... Ik heb wat kleren bij me, de huisdieren, eigendomspapieren van ons huis. En een schilderij van mijn zus, die is overleden. Maar eigenlijk loop je op zo'n moment door je huis en besef je dat alles herinneringen heeft. Maar helaas past niet alles in de auto."

Bed & breakfast afgebrand

Marelle kan alleen nog hoop hebben dat haar huis bespaard blijft. "Een bevriend Belgisch koppel was iets eerder geëvacueerd, hun bed & breakfast is totaal afgebrand. Over ons huis hebben we nu tegenstrijdige informatie. We moeten gewoon afwachten en maar kijken wat we straks aantreffen."

Op dit moment verblijft Marelle bij vrienden in Albufeira. Daar wacht ze op meer informatie. "Als ons huis straks weg is, dan pakken we de auto en keren we terug naar Nederland. Maar daar wil ik echt niet aan denken."

Marelle sprak eerder met RTL Nieuws over de grote bosbranden bij haar huis

Ze vertelt hoe enorm warm het in de Algarve is.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws