Onweer en bliksem boven de stationsbuurt in Gent.
Volledig scherm
Onweer en bliksem boven de stationsbuurt in Gent. © Yves Masscho

Dit is de schade na de storm: 1.500 oproepen op noodnummer, honderden bomen omgewaaid en 4 hectare bos opgebrand

Bij het onweer gisteren zijn er ruim 1.500 oproepen binnengekomen op het geactiveerde noodnummer 1722. De Antwerpse Kempen werd het zwaarst getroffen. In de regio werden meerdere jeugdkampen ontruimd en versperren honderden omgewaaide bomen nog steeds verschillende paden en wegen. Ook elders roepen politie en brandweerdiensten op om op de weg de snelheid aan te passen in verband met mogelijk overtollig water, omgewaaide signalisatieborden en afgerukte takken op het wegdek.

387 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Dit is hetzelfde onweer als anders ,waarom wordt alles zo opgeblazen de laatste tijd ? om ziek van te worden.
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    En het ergste moet nog komen, morgen gaan we wat meemaken en zal de schade van gisteren in het niets verdwijnen. Er staat storm op het programma met lokaal extreem veel neerslag. Bomen staan momenteel in rustmodus en zullen als rietjes knakken omdat hun wortels niet diep genoeg zitten. Vreemd dat men in de media zo rustig blijft en er niets van vermeld. Ik neem alvast mijn voorzorgen!
  • guilbert vannimmen

    6 jaar geleden
    Een tuin laten aanleggen kost heus wat geld, zeker als je de stenen en dergelijke er gaat bijrekenen. Het eerder vermelde bedrag is geen uitzondering. Waarom niet met regenwater sproeien? Om de foefelaars halt toe te roepen die hun reeds lege regenput vullen met leidingwater zeker.
  • Joeri Declercq

    6 jaar geleden
    Er zijn bosbranden in de VS Portugal en Spanje in Pamplona ontploft er een tankwagen en wij gaan hier uitgebreid nieuws geven van de ravageke can wat gedonder ! Hoe maak je de burgers dom !?
  • annemie melckmuylle

    6 jaar geleden
    Bij mijn grootouders is het dak van hun hoeve half afgerukt, ons huis is onder gelopen en de winkel stond onder slijkwater. Ook zonder stroom gezeten. Veel schade. Wat ook opvalt is dat het binnen helemaal niet afkoelt dit is de eerste keer dat het bij ons binnen zo warm is en opgewarmd blijft.