door haantje-de-voorste in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 4
  • 535x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De grenzeloze misstanden van veetransport:

https://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/misstanden/veetransporten/

0
1 haantje-de-voorste

Het wordt echt tijd dat het vervoer van levend slachtvee verboden wordt.

0
2 Mappie

@2 , als ik me niet vergis is dat al verboden vanaf bepaalde temperaturen, maar men heeft hier lak aan. Politie is te druk met snelheidscontroles enzo.

1
3 Spraypaint

@3 "als ik me niet vergis is dat al verboden vanaf bepaalde temperaturen, maar men heeft hier lak aan. "

Daarom pleit ik voor een totaalverbod van levend vee.

1
4 Mappie

Deze vervoerder moet vervolgd worden omdat dit een economisch delict is (vervoer tijdens hitte is verboden; nu benadeelt hij andere fokkers die zich WEL aan de regels houden en denkt daar economisch voordeel bij te halen). Verder is dit gewoon dierenmishandeling wat al verboden was. De dappere kerel mag z'n rijbewijs voorgoed inleveren van mij. Gewoon een dierenbeul.

Zelf kunnen we er ook meer aan doen: eet alleen nog biologisch verantwoord vlees, niet die supermarktrommel. We hebben echt geen biefstuk uit Argentinië nodig; we hebben zelf wel vee. Besef goed dat het in de voedselindustrie altijd en alleen maar draait om Winst. Echt niet om onze gezondheid of om dierenleed te voorkomen. De vleesindustrie is een smerige, en veel te machtige maffia. Deze chauffeur is een heel klein topje van een enorme ijsberg. Maar hij is WEL verantwoordelijk voor dit transport, en zal flink aangepakt moeten worden.

1
5 weerman

@4
Helemaal met je eens. Met de uitstekende koel en vrieswagens is het helemaal nergens voor nodig om levende dieren met alle excessen vandien over gigantische afstanden te verplaatsen. Vaak voor een paar centen de kilo. Opzouten met dat gerotzooi met dieren. Biggen gaan naar Italië zodat het Parmezaanse ham mag heten.
Het moet nu echt een keer verboden worden. Korte afstanden tot het slachthuis. Ik heb zelf een paar keer de politie gebeld, één keer een veecontainer/aanhanger in de volle zon zonder iemand erbij op een verlaten landweggetje, en één keer op de afsluitdijk toen ik een vrachtwagen zag rijden met de achterkant van zijn aanhangwagen helemaal naar beneden gezakt, alsof alle dieren op een hoop waren gezakt. Ik werd er misselijk van. heb gebeld maar ben nit gaan kijken want daar kan ik echt niet tegen. Je zou ze werkelijk.......... 凸ಠ益ಠ)凸

1
6 Bleke Betty

@5
Helemaal met je eens! En vind je het duur(der)? Eet dan gewoon wat minder!

0
7 Bleke Betty

@4 Een totaal verbod van vee zal er nooit komen. Immers een boer die een koe koopt om hem melk te laten geven heeft niks aan een dode koe.
En als veel naar het slachthuis moet dan zal dat toch levend moeten. Vee in staat van ontbinding nemen ze niet aan daar.

@6 ik stel voor dat we levende dieren met een vrieswagen naar het slachthuis brengen. Dan hebben ze geen last van de warmte.

Verder moet de eerste veewagen met koeling nog gemaakt worden

2
8 Jan met de korte achternaam

@7
We eten al langer veel minder vlees. WAT ik aan vlees eet, is minstens biovlees, maar meestal gaan we naar een lokale slager die precies weet waar de koeien leefden. Dat eet veel prettiger dan dat identiteitsloze supermarktvlees.

Niet voor niets dat slachterijen vaak onbekend zijn bij de consument, en dat de vreselijke veetransporten 's nachts plaatsvinden... Alles wordt er aan gedaan om maar te zorgen dat de consument niet ziet wat een smerige handel dat vlees is. Schone schijn, met lachende varkens op de achterklep van het veetransport. Nou, de realiteit zien we wekelijks in het nieuws; dieren worden geschopt, levend in kokend water gegooid, doodgemarteld. Nee, dat weiger ik te eten. wie dat nog WEL eet, is een empathieloos dier. Een egoïst die niet maalt om dierenleed.

3
9 weerman

Stop gewoon eens met zoveel vlees eten beste mensen.
Dat scheelt een hele hoop water, co2, methaan, drijfmest en dierenellende.

2
10 Schildpad

@10 Breng dat de idioten eens aan hun verstand.

4
11 Yisrael

@10 ik stop elke dag om 7 uur met vlees eten. De volgende dag eet ik weer lekker. Dit weekend nog heerlijk levende mosselen gekookt en gevreten

5
12 Jan met de korte achternaam

@11
Tsja .. ik ben daar niet actief mee bezig .. maar geef wel het goede voorbeeld.
Ze vinden het te lekker blijkbaar. Ik zelf ben meer van het eten wat je nodig hebt, en dat is ook gewoon lekker zonder vlees.

1
13 Schildpad

@12
Wat jammer dat u bewust niet nadenkt over uw voedsel. U bent precies het soort mens waar o.a. de vleesmaffia zo superrijk van is geworden, en waar miljoenen dieren onnodig voor lijden. Waarom denkt u niet na over de totstandkoming van uw voedsel? Bang dat de realiteit te erg is? Nou, die IS inderdaad te erg. Maar er zijn prima alternatieven, die u weer een beetje gemoedsrust geven. Meer paddestoelen eten in plaats van elke dag een lap vlees -die onnodig is. Probeer eens na te denken...

3
14 weerman

@14
"vleesmaffia" .. daar zeg je zo iets.
Het was ooit een schandaal dat de industrie water in vlees spoot om het zwaarder te maken, nu weet iedereen dat dat zo is en kopen ze het toch gewoon ...
Tsja

1
15 Schildpad

@14
Antibiotica resistentie is ook voor een groot deel te danken aan die industrie.

0
16 Schildpad

@15
Er zijn erg veel schandalen in de vleesindustrie. Clenbuterol, hormoonmaffia, met water inspuiten, kleurmiddelen, foute hormoonbehandelingen, poepbacteriën op het vlees, volkomen foute slachtmethodes, ontbossing voor de sojaplant (veevoeder), waterverspilling voor al dat vee. Enzovoort. Alles om maar geld te verdienen, terwijl we hooguit 100 gram per week nodig hebben. Maximaal. Vlees is een enorme luxe en in feite overbodig in ons gevarieerde voedingspatroon. We zijn er aan verslaafd gemaakt ("vlees mevrouw, u weet wel waarom!") en we moeten er snel van af, want het geeft alleen maar ellende bij mens EN dier, en ellende voor de rest van de natuur.

2
17 weerman

De onschuldige dieren zijn wederom de dupe van de wrede mens.
Daarom Wakker Dier.
Daarom Partij voor de Dieren.
Daarom vegetarisme en veganisme.
Daarom Leven en Laten Leven.

15
18 Barbapapa-7,5

@2 Die vervoerder deed in dat geval zijn best, hij vervoerde voor merendeel dode dieren.

3
19 Positivo

@8 " Een totaal verbod van vee zal er nooit komen. Immers een boer die een koe koopt om hem melk te laten geven heeft niks aan een dode koe.
En als veel naar het slachthuis moet dan zal dat toch levend moeten. Vee in staat van ontbinding nemen ze niet aan daar."

Die melkkoe hoeft echt niet van verre geimporteerd te worden en als vee naar het slachthuis moet kan men wel degelijk eisen dat de afstand beperkt blijft.

0
20 Mappie

@19 "Die vervoerder deed in dat geval zijn best, hij vervoerde voor merendeel dode dieren."

Wat een ongeloofelijk walgelijke reactie!

1
21 Mappie

@21 Mappie, ben je nog erg jong?
Sorry dat ik je tere gevoelens gekwetst heb.
Ik persoonlijk was als klein kind bijzonder geschokt dat snijwaren van dieren af kwamen die daarvoor gedood werden, ik herinner mij nog dat ik ze daarna eigenlijk probeerde niet te eten.
Ik eet dus zelf ook weinig vlees, mijn opmerking was dus ook puur sarcastisch bedoeld.
Helaas is de wereld hard.

2
22 Positivo

@22

"Mappie, ben je nog erg jong?"

Ligt eraan aan welke leeftijd je het relateert.

" mijn opmerking was dus ook puur sarcastisch bedoeld."

Kwam bij mij niet als zodanig over; ik vond het gewoon grof.

Nou komt het wel meer voor dat men zich bij grove opmerkingen verschuilt achter (misplaatst) sarcasme of ironie natuurlijk.

3
23 Mappie

@23 Mappie, ik heb hem door, je bent een zure ouwe vrijster die iedere opmerking op een weegschaaltje weegt of het wel door de beugel kan.

1
24 Positivo

@23
Tja, humor kan nu eenmaal hard zijn.

Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken als chauffeur zijnde. Ik heb 2 jaar levend vee gereden, hoofdzakelijk varkens en kalveren. Maar bij het bedrijf waar ik gereden heb werden de dieren behandelt alsof het je eigen huisdier is (al zegt dit ook niet alles als je hoort en leest hoe mensen met hun huisdier omgaat).
We moesten op tijd stoppen om de dieren regelmatig te controleren, vertrouwden we het niet moeten we een dierenarts bellen, voer en drinken bijvullen. Misstanden heb je in elke sector, de bouw, op kantoor, in winkels etc.

Oja bij files MOGEN deze chauffeurs de politie bellen om te zeggen dat ze levende dieren aan boord hebben en dat ze (behoedzaam) over de vluchtstrook (gaan) rijden. In een rijdende vrachtwagen is het namelijk koeler als in een stilstaande vrachtwagen, zeker bij hoge temperaturen. Het wordt alleen niet of nauwelijks gedaan door de chauffeurs.

0
25 Edwinlzv

@14 een karnivoor eet paddenstoelen als groente er moet een lap vlees bij

0
26 Jan met de korte achternaam

@25

Een duidelijk voorbeeld dat er ook bedrijven zijn die niet rucksichtloos omgaan met levende wezens en individuele chauffeurs die de "welzijnsregels" voor de door hen vervoerde beesten handhaven; altijd goed om te horen.

Echter: het blijft, m.i. beter transport van levend vee zoveel mogelijk te beperken.
D.w.z. van boerenerf naar niet te ver weg gelegen slachthuizen en, zelfs dan, met respect voor het feit dat je met levende, voelende wezens te maken hebt.

0
27 Mappie

@37
Dan gaat men terug naar de jaren 80.
Elke gemeente zijn eigen slachthuis..

Ziet men ook terug in de zorg.
Vroeger was zo gek nog niet..

1
28 Sjaak Trekhaak

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
OMT adviseert maatregelen vanwege uitbraak mazelen

@11 Het is toch nog helemaal niet aan de orde dat de mazelen vaccinatie verplicht is?Of heb ik iets gemist?Zeker kan een mazelen vaccinati...

zojuist geplaatst door VBOH

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@78"Je eigen", ik wist het wel. Enkel tokkies praten zo. Het is "jezelf", volkse tokkie....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mevrouw Stemband
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@7 Ik denk omdat sommige mensen, zoals TS nogal vast zitten en maar niet hieruit kunnen komen:"Het is makkelijker om mensen te misleiden, da...

2 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@73 Je weet ondertussen dat ik meestal gewooon terug antwoordt.En waar bemoei jij je eigen mee?...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@71Jij kent geen fatsoen, gebaseerd op je posts. Ook jij mag opflikkeren....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Weetal
Podcast De Dag: Het huilen staat de wolf nader dan het lachen

@1Vervolg.Niet in de vrije natuur, tenminste....

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

wildersfan
SCHOKKEND: CDC bevestigt dat er meer dan 1 miljoen extra sterfgevallen onder ouderen zijn geweest sinds de FDA het COVID-vaccin “goedkeurde” - Dissident.one

@6 Ik weet niet waarom mensen nog steeds over die epidemie beginnen. Ik kan me voorstellen dat als het een zware financiële dobber was, dat het...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Onebackpage ComWeebtoons XyzHelen Mirren NudesPornography In TanzaniaI PornMommyin Control ComJapanesepormFreeporn FullmoviesVideos Of Lap DancingIncest Anime PornViolet Myers Porn VideosCurvycastingFabswingesPornos TaboKelly Le Brock NudeMale Masterbation ToysInsstaMilf PoolKavya Madhavan SexyBbw Lesbians With StraponHindi Bhabhi Ki ChutBootyofthedayGirlfriend GalleriedXx Videos TeluguSon Ye Jin NudeAmature PirnScat Porn VideosSyntribationFuckamateurVenesa BlueSpankbang VomMature CumingFotopornoSex Vedios Hd DownloadSex Hd Sunny LeoneFree Sheme PornChloe Vevrier NudeBkack Porn StarsPattycake NudeTaylor Breesey OnlyfansStorical Sex MoviesScarlette KnightleyTik Tok Sexy VideoIndian Sexy Blue PictureLeah GattiMassage NudeChat Porno Ao VivoGrace Park NudeSabina Steele BbcStepmother FrinedsIndian Sex Wap InXxxde AnimeIndian Yoga PornSonagachi Chuda Chudi VideoHot Nurse FuckSexypornstarsHookups PornBlow Bang SwallowHinh SexWwwxxnxcomSophia LolaViva AthenaMysuggardaddyCzech Mega SwingerPesquisar Vídeo De SexoName Of PorstarKarryns PrisonXgayvideoFuck My MomAsian Cumshot CompXnxx FamlieBrazzers XnSdmua-071Girls MasturbatingOily PornHd Adult Porn VideosCocktrannyDesnudasOlgun PornocularCruise Ship SexLeah MausXnxx Estrupadasسکس خشنMassage Sex Video HdBandbrosWifecrazy StacieDulahanSchool Sex MmsIndian Video Call SexMilk XvideoCute Boy Sex VideoOutdoor Indian Sex VideoKats_camLinkrfSexy Xx XTeens Innocent PornMaddies PlayplaceNude Isla FisherIndian Aunty Big Boobs PornGroup Sex ComPron SideMallu PornvideosBeautiful Girl Porn MovieXxx Video West BengalBodacious Ta TasBelessa CoPorn ChatDee WilliamSexy Video XnxnIndian Plumber PornOregon PornBlackicepassKomik TapOnly Fans Famosos GratisDehati Bf HindiHot Russian XnxxJapanese Village XxxStuffed Animal PornPornstar DinderSandahl Bergman NudeWife CummingLuna ByobLesbian Strapob PornJerking Off WifeTwlugu PornLittle Sister Horny自慰HypnohuvTaissa Farmiga NakedPornhub DownloadeSexxxxxcBrittany Bardot PornXxx Vedio Indian GirlFemdom Pov MeHentaithaiSheree North NudeXxx En La EscuelaVoice Sex VideoBhabhi Ke Sath ChudaiHot Marathi Sex VideoAmerican NotyWwe Girls PornExplicit Sex MoviesDesi Porn SisterDaughter Sleep PornShower Scene In Starship TroopersEbony Cream Pie CompilationNude Pole DancerFree Lesbian Black PronConfrsria Rs