Entertainment

Barack Obama is jarig, dappere krachtige Hollywood-miljonairs doen alsof hij een soort god is

05-08-2018 00:18

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama viert zaterdag zijn verjaardag en dat is in Hollywood niet onopgemerkt gebleven. Veel sterren feliciteren de voorganger van Donald Trump via Twitter. Vele laten blijken meer met de voormalige dan met de huidige president op te hebben.

John Legend feliciteert Obama vanuit IndonesiĆ«. “Happy ObamaDay. Wij toasten vanuit IndonesiĆ« ( waar hij een aantal jaren heeft gewoond) op onze president.

Ellen DeGeneres vroeg Obama of hij nog tijd heeft. “Hartelijk gefeliciteerd, Barack Obama. Heb je het druk? Wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken”, aldus de talkshowhost.

Filmregisseur Ava DuVernay haalt met een aantal foto’s van haar met Obama herinneringen op. “Dank je Barack Obama. Het is een eer om tegelijk met u op de wereld te zijn. Laat staan in dezelfde kamer.”

Acteur Omar Epps gaat los met complimenten. “Dank voor uw intelligentie, genade, empathie, zeggingskracht, humor, motivatie, nederigheid, vriendelijkheid, en zo kan ik nog wel even doorgaan….”

Ook acteurs Laverne Cox, Common en Alyssa Milano feliciteren de oud-president met zijn verjaardag. Milano grijpt de gelegenheid aan om aandacht te vragen voor de actiegroep Nora Now, die een petitie tegen de machtige wapenlobbyclub NRA organiseert. “Fijne verjaardag, president Obama. Ik vier ObamaDay door handtekeningen voor Nora Now te verzamelen”, schrijft de actrice.

Anp