door netcat in Buitenland  ·  71 Reacties

  • 8
  • 1045x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo ken ik een Nederlandse daklozenkrantverkoper die altijd zegt: "sorry dat ik een blanke Nederlander ben, maar zou u van mij een krantje willen kopen ?"

2
51 B55

Waarom is er zo een hetze tegen alles wat blank is? De eerste de beste die mij veroordeeld op mijn kleur is een racist.

0
52 Rapunzel

@50 Nee, maar ik zal het nog wel een keertje uitleggen omdat je blijkbaar teveel gespijbeld hebt bij begrijpend lezen op de basisschool.
De aboriginals nemen niks over, het is niet alsof ze de baantjes van de zusters in gaan pikken. Het enige wat er gebeurd is dat er gewezen wordt op culturele verschillen die er mogelijk zijn juist omdat de huidige zusters geen aboriginals zijn en er wordt voorgesteld (dus niet verplicht gesteld) om hier rekening mee te houden als je hun verzorgt.
Als de aboriginals het zorgsysteem daadwerkelijk over zouden nemen, dan zou het betekenen dat de huidige manier van zorgverlening die op de gemiddelde Australiër wordt toegepast volledig zou verdwijnen en vervangen zou worden door de gewoonten van aboriginals. Gebeurt dat? Nee.
En daarbij: jij zou het toch ook fijn vinden als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt dat ze nog enigszins rekening houden met Westerse gebruiken?

0
53 ThierryBaedet

@53 inderdaad , daarom vraag ik ..nemen de Aboriginals de zorg weer over in Australie?

0
54 Rapunzel

@6 Positivo

Misschien handig om eerst te weten waar het over gaat, er is niemand die hier om heeft gevraagd al helemaal niet de "indigenous people of Australia" of te wel de Aboriginals. Dus stemming makerij dit artikel dat niet het juiste verhaal verteld. En menig wederom trapt er door simpele gedachte meteen weer in.

1
55 Marc Anthony

@54 Nee. Kun je gewoon lezen in mijn post.

En met het woordje 'dus' in post 50 krijg ik de indruk dat je mijn post verkeerd geïnterpreteerd had, want het is een totaal andere conclusie.

1
56 ThierryBaedet

@54 Rapunzel

Niet nodig want ook zij/Aboriginals vinden het voorstel belachelijk en staan er totaal niet achter.

0
57 Marc Anthony

@57 Dit slaat ook werkelijk nergens op.

1
58 Rapunzel

Is dit bericht ook ergens te vinden in een serieuze krant of zo. Ik wil zelf ook wel zoeken maar hier is al zo vaak gereageerd dat iemand dat natuurlijk allang zelf heeft gedaan en mij de link even wil geven.

0
59 Violier

@42
Zó is het met blok vast niet gegaan.
Daar heeft Rutte zeker wel een aandeel in gehad.
De meeste reacties trouwens, gingen meer over het feit, waaróm hij zijn woorden had teruggenomen.

0
60 Strongoli

https://www.news.com.au/lifestyle/health/australian-nursing-and-midwifery-code-of-conduct-slammed-over-white-privilege/news-story/4d1d71f45af35b8ffdd25fd40804d5a3
Australian nursing and midwifery code of conduct slammed over ‘white privilege’

Het is dus waar.
“Before (a midwife) delivers a baby to an indigenous woman she’s supposed to put her hands up and say: ‘I need to talk to you about my white privilege’, not about my infection control, my qualifications or my training as a midwife?” she asked Mr Haycroft.

1
61 samcash

@61 Heb je het relevante deel van de code of conduct zelf gelezen? Ik betwijfel zelf of je dat hele artikel wat je post hebt gelezen, want in de eerstvolgende alinea na degene die je citeert staat:

''He said that was correct, but there’s no requirement to “announce” anything. The nurses must simply abide by the new code which state clearly that “cultural safety is as important to quality care as clinical safety”.''

Ze moeten helemaal niks zeggen. Zie anders de tweede link in mijn post (@40). Er wordt gevraagd om zelf-reflectie en ''acknowledgment''. Geen van beiden verplicht de zuster om ook maar iets over haar privileges te zeggen. Dat is gewoon uit verband getrokken door onder andere Graeme Haycroft in het artikel dat je stuurt. Wat ze wel moet doen: rekening houden met culturele verschillen als ze zorg verleent.

0
62 ThierryBaedet

@62 Correctie: niet Graeme Haycroft maar Peta Credlin is degene die dit uit zijn verband trekt. Heb er te snel overheen gelezen.

0
63 ThierryBaedet

Als dit soort politiek gevolg moet krijgen, heeft de bevolking het volste recht om zich om te draaien en deze politiek correcte misdadigers een nekschot te geven. Ze zaaien verderf!

4
64 sparta

@64 ,

je loop achter, dit is een onzinverhaal.
Maar ja, Sparta, daar lopen ze eeuwen achter......

3
65 jodelatedieho

@65
Ik loop niet achter.. Ik gebruik het woordje "als" .. En dan kom je niet met een domme opmerking, maar met een slimme link die dit bericht inderdaad weerlegt.

4
66 sparta

@64 Ja hoor je loopt ver achter. Daarbij ze zouden types als uzelf een nekschot moeten geven alleen al om het feit dat ze andersdenkenden een nekschot wil geven.

1
67 Harry Kroepoek

@66 ,

sparta slikt alles voor zoete koek wat in zijn straatje past.
Iemand met een beetje gezond boerenverstand en reflecterend vermogen checkt eerst even zelf of een bericht op waarheid berust.
Succes!

1
68 jodelatedieho

@62
“In relation to Aboriginal and Torres Strait Islander health, cultural safety provides a decolonising model of practice based on dialogue, communication, power sharing and negotiation, and the acknowledgment of white privilege."

"dialogue, communication, power sharing and negotiation"

Dat zegt het helemaal als je weet hoe racistisch Australiërs zijn. Je moet er gewoond hebben om dat te weten. Na Amerikanen zijn Australiërs de meest racistische mensen die ik ken.

In de jaren 30- 40 en 50 van de vorige eeuw werden kleine kinderen weggehaald bij hun Aboriginal ouders en als pleegkinderen aan blanke echtparen gegeven. Er is later een film over gemaakt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit-Proof_Fence_(film)
https://www.australianstogether.org.au/discover/australian-history/stolen-generations

Het is daarom dat een alleen mondelinge erkenning enige gemoedsrust zal geven bij de Aboriginal people. Je moet niet vergeten dat ze in het verleden altijd letterlijk als honden zijn behandeld. Zelfs Nederlandse toeristen kijken met minachting naar de inheemse bevolking van Australië. Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Niet een keer maar honderden keren. Nog niet zo heel lang geleden is de Australische grondwet veranderd om de Aborigines hun landrechten te ontnemen. Dat geeft je misschien een indruk hoe diep dat racisme zit en hoe ver of het gaat. Zelfs de regering maakt zich er schuldig aan.

Bovenaan het stuk vind je een overduidelijk bewijs van dat racisme.
"AUSTRALIAN nurses are pushing back against a change that requires them to “acknowledge white privilege” before treating patients."

Ze wensen dus niet te erkennen dat aborigines hun sociale gelijken zijn. Ze willen doorgaan met de behandeling van deze mensen maar wel met de neerbuigende houding die ze gewend zijn om aan te nemen. Zo hypocriet is dat volk. In heel de Australische cultuur kom je de minachting voor aboriginal people tegen.

3
69 samcash

@67
Nee hoor .. Als men openlijk het witte ras op deze manier tegemoet treed, aangespoord door mensen waar u zelf ook bij hoort, is het tijd ..

2
70 sparta

@68
O .. ga ja dat bepalen ... Breaking nieuws ..google zelf.
https://www.google.com/search?ei=Ox9nW7jLAaa60PEPla23gAE&q=australkia+nurses+white&oq=australkia+nurses+white&gs_l=psy-ab.3..0i13k1.20010.21277.0.21517.6.6.0.0.0.0.93.472.6.6.0....0...1.1.64.psy-ab..0.6.469...0i22i30k1j0i8i13i30k1.0.svSBCI4FMIA

Nu heb ik ook jhet verhaal wat dit tegenspreekt voor je gevonden
https://indigenousx.com.au/the-truth-behind-the-nursing-code-of-conduct-lie/

Dus het verhaal heeft een update gekregen en daarmee is mijn opmerking nog op zijn plaats al mijn opinie. Je had zelf ook de update kunnen plaatsen, i.p.v. je poep ... linkse extremist.

3
71 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

zojuist geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

1 minuut geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

9 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen.Dit geldt ook voor Hamas, de gijzelaars vrijlaten en de angel is er ...

31 minuten geleden geplaatst door Benzardi

NK. App
Xxx 1950Porn Yoga ClassEnglish Movie Porn VideoErotica Peliculas OnlinePorno ShoplyfterFoto De Bucetas BrancasThai Lady BoyPassionate FuckPorn Star SexEtuzan JakusuisSexo Casero GaySex VidsAlouha PornNaruto Sakura PornhubAdult Sex FilmKamasutra Movie Sex VideosFree Pornography For WomenJaiden Animations R34Raquel Welch NudHd BrazersHaley Wilde34 Rule SiteFreegaypornJeri Ryan In The NudeVideos Xxx En EspañolIndian Girl Live CamEbony Rapped PornMadison Mclaughlin NudeHentai Neko善良 的 小姨子Hot Porn Tube ComActor Kajal Agarwal SexLong Nipple MilfHardcore DominationTaboo Porn MomCzechvedioJudt SwallowsBlack TsxxxGsy Daddy PornResbian Porn VideosAunty Xxx PhotoHard Fast SexNaked Girls BathingGonzoxxxmoviesNaughty America MassageFnaf PormEva Longoria In The NudeImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru RashiiBree LouiseNew Xxx Porn VideoTamil Blue Film PictureXxx CenDakota Knight PornWives Gone WildFilpina PornBig Xxx BootyThe Dark Side Of PornOne Penis Parody PornNaidu SexFemale Escorts OkcKorean SexMilk Xxx VideoHd BrezzerOrgasam PornVidéo Porno GratuitesDesi Teen Girl SexTender Teen FuckTelugu Heroine Roja Sex VideosSwingers On Playboy TvBlacked Big PornAnastasia LuxpornSquirtung PornFilm X StreamungPornodinguegratuitLotus Position SexuallyIos Porn GameCheerleader Wardrobe MalfuntionsThicc Asain PornNaked Wonder WomenNight Sex HdSex West IndiesSkylar SnoeHindi Sex Video AudioIndian Poen VideoKannada Sxe VideoPornos BorrachasMorgpie GifFreexratedvideoMale To Male Sex VideoPassionate PornPadosi XxxPorn EldersInuyasha HentActrices PornstarDaisy Duke NakedHotwhoreSis Sleep XxxHdporner VideoMasalaseebDesi Lydic NakedMini Rodgers NudeDorcle ClubSexy Porn VideoPron BhabhiIndian Saxx VideoHindi Boobs SuckingTeacher Lesbain PornAsain Tiny PornYiny Leon VideosAsian Uncensored MassagePervmom .comFamily P OrnShweta Tiwari HotJav Sub PornXxx Hindi Video IndianGotti SexBangla PussyPopeyes Porn VideoLesbien Porn XxxBonga CamsAssparedFree Porn HamesterMarie KaleidaCumming Barber ShopXxx Sex Video LiveJuicy Booty Double CreampieIndian Hd Porn VideosEbony Car Blow JobEctremetubeZoey ReyesAndhra PussySuny Loony XxxMoana NakedYummy KimmyNude Selfie VideosWww XxxsexvideoAngelina Jolie PornographyLena The Plug Sex TapeAllmoviesforyou NetFolla AbuelaPorn Indian WifeXxx CdXvideod ComNympho.comP Orno ArabeXamesterHentaigas MLilly Hall PornBokep Indo CantikAndrienne Barbeau Nude