door Moskowfiets in Media  ·  185 Reacties

  • 18
  • 1451x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149
Misschien moeten ze (en wij ook trouwens) af van dat soort grootschalige GMO monoculturen.

Niet dat ik erin geloof, maar idealiter komen er kleine meer duuzame bedrijfjes voor in de plaats die perfect te managen zijn door lokale bevolking.

http://www.globalbuzz-sa.com/news/organic-farming-changes-lives

2
151 morandi

@149
Er bestaat geen blanke kennis, wel kennis die voornamelijk bij blanken zit.

Daar is in dit geval een rede voor, die bedrijven gaan al eeuwen over van vader op zoon, dus wordt de zoon van jongs af aan hiervoor opgeleid.
Dat is niet het geval met de hoogsten in rang van de knechten, die zijn goed opgeleid maar niet in het hebben van overzicht over het geheel.
Dat maakt dat niet voorhanden zijn, ze zijn er doodweg niet in geschoold.

Niet dat het veel zou uitmaken vrees ik, deze mensen die ook al vaak generaties voor boeren families werken zullen ook wel het veld moeten ruimen.

1
152 MARCUSAURELIUS

@151
Dat soort kleine boerenbedrijfjes zijn er al zat in Z. Afrika, ze brengen echter relatief veel minder op.
(Ook zijn ze alles behalve duurzaam bezig)

0
153 MARCUSAURELIUS

@150
Het gaat om de praktijk niet om wat jij voorstelt waardoor het goed zou gaan.
De praktijk is gewoon hopeloos, een land als Ethiopië verandert in een woestijn omdat er in de loop van de tijd zoveel geiten zijn gekomen dat die alles wegvreten.
Een ander land heeft de wkc's moeten stoppen omdat er geen water meer is omdat de 'bron' van het water vernietigd is (door primitieve landbouw, verbranden van een stuk grond en daar op telen)
Er zijn wel projecten, bijv. permacultuur waarbij de natuurlijke situatie weer hersteld wordt en mensen in principe eeuwig kunnen leven van de productie die daar uit voortkomt maar ook dat verzand meestal.
Dan zijn er nog een aantal landen die zich liever bezig houden met elkaar uitroeien, corruptie etc.

Wat men in Zuid Afrika wil gaan doen is geen oplossing, los daarvan is Zuid Afrika een failed state, dus boeren die daar nog zijn kunnen het beste vertrekken nu het nog kan.

0
154 Proemevla

@153
Veel Z-Afrikaanse landbouw draait om luxeproducten bedoeld voor export, fruit, wijn, daar bestrijd je geen honger mee. Dus een lagere opbrengst die wel produceert voor de bevolking hoeft niet problematisch te zijn

ik weet het ik zit maar een beetje te dromen, maar ook in Z afrika zitten er dromers en aan ieder plan gaat een droom vooraf.

5
155 morandi

@127 ; Ik heb de documentaire net bekeken. Het haalt de argumenten van reaguurders als Harry Kroepoek en weet geen naam volkomen onderuit. Zuid Afrika heeft straks een groter probleem dan Zimbabwe ooit gehad heeft.

2
156 Mariska3

Zuid-Afrika wordt het Rhodesië 2.0. Ten tijde van de blanke boer was Rhodesië, nu Zimbabwe, de graanschuur van Afrika. Ik ben bang dat Zuid-Afrika nu nog verder afglijdt in corruptie en vriendjespolitiek. De sympathie voor het ANC daalt met de dag.

1
157 Eric

@154 , "Het gaat om de praktijk niet om wat jij voorstelt waardoor het goed zou gaan."

De discussie ging e rom dat de situatie ZA vergelijken met Zimbabwe enkel getuigt van onwetendheid wat er aan de hand is.

Het feit dat men in deze discussie telkens een andere draai aan de discussie probeert te geven, zoals jij nu ook weer doet, bevestigt enkel en alleen dat jullie de initiele vergelijking dus ook niet kunnen verdedigen.

Waarom anders telkens de aandacht verleggen??

5
158 Weet geen naam

@ 153.Dat zijn de plaas Japies. Het gaat over die boeren die een paar duizend of acre,s land bezitten, terecht of niet is moeilijk te zeggen, dan moet men teruggaan naar de regels van voor de boeren oorlog.

0
159 briand

@135 ; Zie de documentaire uit @127 ; De economie stort al in elkaar in Zuid Afrika en de watervoorziening hapert. Bedrijven zijn verplicht 92% zwarte werknemers in dienst te hebben en kunnen geen gekwalificeerd personeel krijgen waardoor de productie tot stilstand komt.
Blanken worden geweigerd op scholen, opleidingen, arbeidsmarkt, ziekenhuizen en in de armenopvang. Dagelijks zijn er moordpartijen op blanke boeren. Bedrijven van blanken in de steden worden maandelijks gewelddadig overvallen en geplunderd...

En de VN maakt zich druk over Zwarte Piet en dobbernegers. Over uitgeprocedeerden die niet mee willen werken aan hun terugkeer en allen BBB krijgen...

1
160 Mariska3

@150 Je beantwoordt mijn vraag niet: Noem één succesvol groot landbouwbedrijf in Afrika dat door zwarten wordt gerund.

0
161 Dune

@150 ; Je droomt. Bekijk die documentaire nu eens. 4000 tot 5000 scholen en universiteiten hebben die zwarten in de fik gestoken, miljarden aan financiële schade voor de overheid, omdat hen iets niet aanstond. Hoe wil jij een land opbouwen als dat je mentaliteit is?

3
162 Mariska3

@161 , Ik ben niet bekend met bedrijven in ZA.

Maar ze zullen er vast zijn hoor.

6
163 Weet geen naam

@159 ; Die documentaire is er duidelijk over. Die grond hebben de voorouders van die boeren eerlijk gekocht van de oorspronkelijke bevolking die uitgemoord is door zwarte immigranten uit naburige landen die afkwamen op de voorspoed die de boeren brachten. De meeste zwarten in Zuid Afrika hebben minder wortels daar dan de blanke boeren.

3
164 Mariska3

@163 Ik heb het over heel Afrika.

0
165 Dune

Als Afrikanen in staat zouden zijn om grote efficiënte landbouwbedrijven op te zetten dan was er geen honger in Afrika. Europa is meer dan bereid om ze te voorzien van de benodigde kennis, maar ze doen er niets mee.

1
166 Dune

@159
Iets verder denk ik.

ongeveer 1840 toen er vrede kwam tussen ze Zoeloe's en de Voortrekkers.

0
167 MARCUSAURELIUS

@165 , Ik ben ook niet bekend met bedrijven in heel Afrika.

Maar ze zullen er vast zijn.

Zo goed nu?

4
168 Weet geen naam

@164 Klopt. De oorspronkelijke inwoners van ZA verdwenen door blanke ziekten. De Zoeloe's en Xhosa's trokken naar vanuit het noorden naar ZA voor werk en relatieve welvaart. De meeste zwarte doden vallen trouwens door de voortdurende rivaliteit tussen die twee stammen.

1
169 Dune

@169
Van die oorspronkelijke inwoners Hottentotten/Kaffer zijn er nog aardig wat over.

0
170 MARCUSAURELIUS

@169 ; Nou nee.. De oorspronkelijke bevolking is vooral uitgemoord door de Zoeloe's:

Mfecane (Zoeloe), ook bekend als Difaqane of Lifaqane (Sotho), is een Afrikaanse uitdrukking en betekent zoveel als het verpletteren of het verspreiden. Het staat voor een periode van chaos en onrust in zuidelijk Afrika tussen 1815 en circa 1835.

In aanloop naar de Mfecane speelde de Zoeloe-koning Shaka een grote rol. Deze militaire leider veroverde het volk der Nguni tussen de Tugela- en Pongola-rivieren in het begin van de negentiende eeuw en stichtte een militaristisch koninkrijk in het gebied. De Mfecane leidde tevens tot grote volksverhuizingen van de daar levende Bantoe-volkeren en tot de formatie en consolidatie van andere groepen — zoals de Matabele, de Mfengu en de Makolo —, het uitmoorden en verdrijven of opgaan in andere volkeren van de San in de Drakensbergen en de stichting van staten zoals het moderne Lesotho.

Primair wordt met Mfecane de periode bedoeld van Mzilikazi's overheersing van de Transvaal. Deze periode, ruwweg van 1826 tot en met 1835, werd gekarakteriseerd door verwoesting en moord op grote schaal doordat Mzilikazi alle oppositie elimineerde en het gebied hermodelleerde aan de nieuwe Matabele-orde. Tijdens zijn tocht, weg van het koninkrijk van Shaka, paste hij de tactiek van de verschroeide aarde toe in wijde omgeving waarbij alles wat leefde, zoals de oorspronkelijke San-bevolking, gedood werd. Het aantal doden is niet bekend maar zijn hele gebied en het gebied waar zijn stam (de Khumalo, de latere Matabele) doorheen trok werd praktisch ontvolkt.

2
171 Mariska3

Ik lees hier net een reactie van iemand die het heeft over de 'oorspronkelijke bevolking van Zuid-Afrika' en dan doelend op de zwarte bevolking.
Hoe misplaatst is die opmerking?
Wat er in het verleden is gebeurd heeft geen invloed op de huidige situatie.
Al zit er meer dan 2000 jaar tussen.
Als die blanke boeren de Zuid-Afrikaanse nationaliteit hebben dan zijn het Zuid-Afrikanen.
Van mijn part hebben ze dat papiertje nog maar 1 minuut in hun hand.....het zijn Zuid-Afrikanen.
Ten minste, volgens onze eigen opvattingen.

Het blanke ras is onderdeel van Zwart-Afrika, excuus, Zuid-Afrika.
Zij horen daar, zij zijn daar opgegroeid en hebben daar hun bestaan opgebouwd, precies zoals mijn daar van hen verwachtte.
Ze zijn geïntegreerd volgens het boekje, ze spreken de taal en velen hebben ook nog eens de mentaliteit van hun overgenomen.
Echter dat, het onderdrukken van andere stammen en bevolkingsgroepen, mogen ze niet meer praktiseren.
In zekere zin worden zij nu belemmert in hun integratie en komen zij een tafereel tegen die wij vroeger Apartheid noemden.

Het jasje ziet er iets anders uit maar is bestemd voor hetzelfde 'feest'.
Het enige wat ik mis in dit verhaal zijn de internationale organisaties en overheden die zich inzetten voor mensen die met dit soort problemen geconfronteerd worden.
Natuurlijk is het begrijpelijk dat zij druk zijn met hun eigen sores maar vice verse lijkt mij niet minder belangrijk.
Al zou het alleen maar te doen zijn om de geloofwaardigheid.

Maar ik heb er een hardhoofd in.
Apartheid, zeker als je Israël erbij betrekt, heeft niet meer de lading die het ooit had.
De Apartheid is dood en heeft nooit geleefd in Israël (spijtig onnie?)
Wat rest is genocide op het blanke ras.
In Afrika, in Europa, in de VS, eigenlijk overal.
We mogen alles zijn, behalve blank.

4
172 Malinois

@127 Harry Maria Koekoek u bent vast gezellig op feestjes.....

5
173 Harry Kroepoek

Mooi laat ze zich dan zelf maar bedruipen maarrr als het mis gaat (en dat gaat het ) geen huilverhaal en dat wij dan geld moeten sturen.Troywens wel leuk voor ons gaat er eindelijk geen (al jaren lang)ontwikkelingsgeld meer naar die bodemloze put .

0
174 sec

Er wordt hier steeds herhaald dat zwarten geen groot landbouwbedrijf kunnen runnen. Dat is niet helemaal juist. Mensen, zwart of wit, kunnen niet zo maar een boeren bedrijf besturen, dat heeft weinig met hun huidskleur te maken.

4
175 Myth63

@175 Dus je heb voorbeelden van succesvolle zwarte boeren, we hebben veel voorbeelden dat het een fiasco werd..

Doelgerichte eliminatie blanke boeren Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Eileen de Jager werkt als plaats delict-schoonmaker. Dat wil zeggen dat ze na afronding van politieonderzoek de vaak gruwelijke zaken opruimt die achterblijven op plaatsen waar moorden zijn gepleegd, waaronder bijvoorbeeld de vast gekleefde huidresten van een twaalfjarige aan de rand van een badkuip, waarin het kind met kokend water doodgemarteld werd.

De daders waren in dit geval zwart en het slachtoffer blank – net als zijn eveneens op beestachtige wijze afgeslachte ouders, die in Zuid-Afrika een boerderij hadden. Boer is inmiddels een van de gevaarlijkste beroepen in het Afrikaanse land als je de verkeerde huidskleur hebt. In Zuid-Afrika worden jaarlijks rond de 19.000 moorden gepleegd – dat betekent dat 34 van de 100.000 inwoners door een misdaad om het leven komt. Zodoende staat het land inmiddels op plaats 8 in de ranglijst van wereldwijd gevaarlijkste landen.

Blanken zijn er twee keer zo vaak het slachtoffer van moord als zwarten. Ze vormen nog slechts negen procent van de bevolking, maar zo’n 20 procent van de moordslachtoffers, met een opwaartse trend. Bij elkaar zijn sinds het eind van de apartheid en de machtsovername door het African National Congress (ANC) in april 1994 70.000 blanken vermoord, waarvan naar schatting 2.000 à 4.000 boeren.

Voor boeren ligt het risico om door een geweldsdelict om het leven te komen momenteel drie- tot zesmaal hoger dan voor de rest van de bevolking. Dit overtreft zelfs de verhoudingen in de landen met de hoogste moordcijfers in de wereld, namelijk Honduras en Venezuela. In het jaar 2016 registreerden de activisten van de ngo Afriforum 369 gewelddadige aanvallen op blanke boeren en 71 zogeheten plaasmoorde (boerderijmoorden). In 2017 waren het 463 geweldsdelicten en 94 moorden. En in januari van 2018 telde men 38 aanvallen en vier moorden.

Daarbij gaan de daders meestal extreem wreed te werk. Zo werden de moeder van drie Tanya Wiers tientallen messteken toegebracht en de ogen uitgestoken. Kort daarop stierf de 79-jarige boer Trevor Rees in het ziekenhuis van Pietermaritzburg – hem hadden zwarte aanvallers vastgebonden, aangeschoten en vervolgens twee dagen lang op gruwelijke wijze gefolterd.

In de optiek van ANC-politici gaat het bij de plaasmoorde om een gevolg van de ongelijke verdeling van grond en rijkdom tussen blanken en zwarten. De omstandigheden van de concrete moordgevallen weerspreken dit echter dikwijls. De moordenaars versmaden vaak iedere potentiële buit, ze willen eenvoudigweg moorden. Als ze een boerderij verlaten aantreffen, maken ze bijvoorbeeld niet van de gelegenheid gebruik om in te breken, maar komen later terug om de bewoners af te slachten.

http://www.novini.nl/doelgerichte-eliminatie-blanke-boeren-zuid-afrika/

1
176 Xmod

Veel reageerders hier weten niet dat heel veel land aan de Zuid-Afrikaanse regering (ANC) behoort. Velen weten ook niet dat de "Koningen" van de vele zwarte stammen ook heel veel land bezitten en dat die niet dat land aan hun "onderdanen" hoeven af te staan. BTW @98 Orania is maar 8,95 vk km groot en er wonen nog geen 1000 mensen. De zwarten, die wel boerderijen hebben gekregen, met subsidie van de regering, hebben uiteindelijk niets gepresteerd op het land en het al weer verkocht. MvG uit Johannesburg.

0
177 PythagoraS

Dat is pas echt racisme; met zwarte daders. Wat Sylvana en consorten hier doen is gebruik maken van de situatie en met gefingeerd racisme en exploitatie van het verleden, MEER eisen dan ze toekomt oftewel een voorkeursbehandeling afdwingen.

1
178 Soare

Hoe willen die zwarten de boerderijen gaan bestieren als de blanken hun eigendommen, lees hun landbouwmachines, meenemen?
De schop ter hand nemen? Nee ze gaan tegen een boom zitten en zeggen..............gaat niet.

1
179 Mooie motor

@179 Je denkt toch niet dat ze iets mogen mee nemen?

0
180 MARCUSAURELIUS

@179 In Zimbabwe stonden die landbouwmachines te verroesten in de schuur terwijl de zwarten met ossen of met de hand het land gingen bewerken. Want het moest traditioneel. Kansloos volk.

1
181 Dune

Ik zou wel eens een docu willen zien op/van de NPO over het leven in de straten van Zuid-Afrika.
Whahaaaha lol.....
Als of daar een blanke met camera kan filmen.
-Psst….mondje dicht over racisme.....dat komt alleen in Europa voor.-

0
182 Malinois

@177 .Voor lange tijd U gemist, maar dit draadje past precies bij U. Hoop dat vele de uitleg dat veel land behoord tot stamhoofden, vermoed dat deze regels het zelfde zijn zoals in Ghana. Men is eigenaar voor bepaalde aantal jaren, pakweg vijftig of honderd jaar. Had toch verwacht dat U was terug gekeerd naar Haarlem.Ik zelf heb gewoond in Jo-burg Linden en Melville, maar ben zelf in vijf en zestig terug gegaan.

0
183 briand

zonder eigedomsrecht heb je geen samenleving

1
184 Jeb

@177 Veel zwarte boeren doen het juist prima, daarom staan ze te springen om wat meer vruchtbare grond. https://www.pressreader.com/south-africa/sunday-times/20180708/282729112655979

0
185 Harry Kroepoek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Waarom het kappen of uitdunnen van bossen op de Veluwe kan helpen tegen drinkwatertekort

Wat een waardeloos idee.Ik denk dat men beter kan gaan kijken naar de import van mensen.Meer inwoners = meer behoefte aan drinkwater....

1 minuut geleden geplaatst door DWZ

baba jaga
Offtopic

@2371 Als laatste.Ik had het over mij niet over jou aandachts geil persoon....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

LoydMorris
Stem mee! Maak van Eindhoven de leukste gemeente van Nederland!

Laat maar. . . . Ik ben blij dat ik weg ben uit deze verpauperende stad. . . ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

baba jaga
Offtopic

@2373 ik ben niet degen die anderen de tyfus enz wens toch?En wees aub stil tegen mij ik heb geen zin in jouw gezever....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Voor christenen, https://www.zoeklicht.nl/artikelen/valse-profeten-wolven-in-schaapskleren-95" Valse profeten zeggen wat de mensen graag horen...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Offtopic

@2386 Gut, dan ben je helemaal geen puber! Ik dacht dat jij op de middelbare school zat. Hooguit. Vanwege je stupide aannames en gescheld, weet ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Offtopic

@2389 Schelden, op de persoon spelen, beledigen. Gemeld. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Herkenbaar. . . Ik heb ook menig uurtje aan de telefoon gezeten. Bij mijn buurtjes hielp het ook geen ene moer. ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DWZ
Opinie FNV en Milieudefensie: ‘Meeste grote vervuilers kunnen vergroening prima zelf betalen’

‘Meeste grote vervuilers kunnen vergroening prima zelf betalen’Dat kan misschien wel kloppen, maar ik denk dat dan die vervuilers die ex...

7 minuten geleden geplaatst door DWZ

spookrijder
Offtopic

@2390 Ik weet het wel zeker....

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Bf Video DoIndian Aunty MasterbatingTs PocahontasPorn 12Big Cocks And BoobsPorn-xnxxTarzan X JaneXxx Of Kim KardashianR/yiffJezabel VisserMompov RachelChinese Porn VideosPornhub DonwloaderHome King PornAutofellatioSuccking TitsNew Mms PornHot Nude Web SeriesDasisex VideoButt Plug PormNokar MalkinSax VedoaUsasexguide CincinnatiGay Old Black PornE Hentia GalleriesTaylor Misiak NudeXxxfreepornosAna Barbara DesnudaXxxhiNiple SexAnkita Dave SexyDesi Women PissingLopunny HentaiBrazzers Full VidoesHollyrandallSexy Hentai VideosDaemochiHindisexybluefilmAsh Kaash LeaksAdult Short VideoMelissa Masters PornMex Gay PornListcrawler Dallas TexasHot Sexy LoveKorean NudeHatsune Miku NakedMaya BaijouPorndoe ComXxx Porn AuntySexi Bhabhi ComReality King Com HdHindinpornVideo.pornoSybian VideosStrpdaughter PornGirl WedgieWhorexxxDokota Skye PornOld Man And Woman XxxMy Dad XxxAndrea LowellCayla Bri NudeBoob Flash VideoBrazzer Free VidoeDiaper PornosOnline Porn SitesDaring Sex ComDarcia Lee Porn VideosNaked Virtual RealityKorean Hardcore PornReddit Tiktok ThotGinata PornBbw Transsexual PornHentai VideosPalcomicPorn YoungSarina. AlentinaSkinny Big TittysLive Sex VideoXxxblue XxxKristen.asstrImo Video Call SexSexy Video Saree MeinLana Rhoads PornNatasha TySly Bri PornBig Tit Wife SharedPornhoubXhamtwrCharlize Theeon NudeListcrawler Richmond VaMia Khalifa Video ComDani Daniels 4k PornLeluloveBorrachas FolladasXvideos MalluMamga PornAlison TylerVillage Group SexSkylernicoleOld Man Gay PornLove Making MoviesAlejandra Rico XxxStropchatXbideos PornMom Zoey HollowayAbella DandDixie Damelio PornGreat BigtitsMadie ColinsSubverse PornActrices Del PornoOnehourcoupleسکس دختران ایرانیKatanakombatDani Jensen PornChoot Ki ChudaiMangli SexGesica SodiDaddy Son PornBigdick SuckBig Oiled BoobiesArtistic PornPainfull SexDesi Bengali Xx VideoVr Porn Game FreeWww Xxxvideo XomAva Addams AgeAbella Danger LesbianDesi Boudi PanuViagra XxxPanda SexAlexis Fawx OnlyfansAsian Ai PornHentailoopBig Black BallsBrittney Daniels NudeSextape LeakedDeniz Saypinar NudeCouger NudesXnxx BccPorn Video In MarathiFaketaxi EbonyVoisdaThe Brown Bunny Sex SceneF.u.t.a. PornKehlani NippleDehati Sex PhotoGay Porn Male TubeHot Saxy Xxx