Start van hoofdcontent

Stad

nl

24-jarige vrouw twee keer aangerand op Damrak

2 augustus 2018, 11.52 uur · Foto: Anne Sachtleven

Een 24-jarige vrouw is afgelopen zondagavond het slachtoffer geworden van een aanrander op het Damrak.

Het slachtoffer stond rond 19.15 uur bij de tramhalte tegenover het Nationaal Monument op tram 14 te wachten. Uit het niets werd zij door een voor haar onbekende man aangerand.

112
De man bleef daarna bij haar in de buurt staan. Toch lukte het de vrouw om 112 te bellen. Ze ging daarna achter de halte staan. De man kwam toen naar haar toe en randde haar opnieuw aan.

Het slachtoffer gilde en een jongen kwam naar haar toe. Nadat zij vertelde wat er gebeurd was, duwde hij de aanrander bij het slachtoffer weg. De verdachte liep vervolgens weg, maar het slachtoffer kon hem nog zien en gaf zijn positie aan de politie door.

Rieten hoed
Agenten gingen daarna achter de man aan. Die rende weg, maar kon al snel worden aangehouden. De verdachte droeg op dat moment onder andere een witte rieten hoed met daarop een zwart lint bij zich.

De zedenpolitie onderzoekt de zaak en wil graag spreken met mensen die getuige zijn geweest van de aanranding. De rechercheurs zouden vooral graag in contact komen met de jongen die het slachtoffer heeft geholpen en de verdachte bij haar wegduwde.

Wie meer weet, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844 of het tipformulier in te vullen.