Het overgeschilderde transformatorhuisje
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Buurvrouw verft kindertekeningen over, huis uit wraak beklad

Onder op het transformatorhuisje staat nog een lieveheersbeestje, de rest is groen overgeschilderd. Een bewoonster van de Schiedamse wijk De Gorzen verfde kindertekeningen op de transformatorhuisjes tegenover haar huis over.

Bij een Opzoomer-actie vijf jaar geleden hebben kinderen van de naastgelegen school de trafo-huisjes beschilderd. De vrouw heeft vijf jaar geleden al geprotesteerd tegen de tekeningen, vertelt een buurtbewoner.

Zijzelf zegt toestemming van de gemeente te hebben voor het oververven. Een buurtbewoner zegt dat de vrouw vond dat het olifantje dat de kinderen hadden gemaakt, er niet uitzag. "Toen heeft ze het overgeschilderd."

Het trafohuisje voor de overschilderactie

Maar haar actie is beantwoord: als wraak is haar voordeur nu bespoten met groene graffiti. Een voorbijganger wil niet reageren: "Ik bemoei me niet met zulke dingen, ik heb alleen op Facebook gezien dat er ruzie over was."

Wel weet hij dat de school na de vakantie met de buurt gaat overleggen.

De vrouw was zelf niet bereikbaar om haar actie toe te lichten. Buurtbewoners vertellen aan RTV Rijnmond dat ze wel vaker overhoop ligt met de buurt, onder andere over de hondenuitlaatplek tegenover haar huis.

Graffiti op de woning van de vrouw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl