door Hangingmen in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 3
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er wordt anders genoeg voedsel geproduceerd voor iedereen.

1
1 caso

Nee, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Wel is het een probleem, maar dat wordt niet opgelost als ik me een potje zorgen ga zitten maken. En Nederland kan er verder toch vrij weinig aan doen, alleen.

4
2 progressiefliberaal

Hadden we jaren geleden al;
moeten doen.

1
3 Weetal

Stel dat iedereen luxe wilt hebben, dan is bevolkingsgroei voor de aarde een probleem.
Verder hebben we genoeg ruimte om landbouw te maken om groei te kunnen ondersteunen tot een grens.

2
4 DikkeTor

Dat doet het westen al. Maar nu zeikt men dat de bevolkingsgroei niet voldoende is. En de zeikerds zijn de economieverslaafden die nu zeggen dat we meer volk moeten importeren, want anders kunnen ze geen winst maken.

2
5 sparta

De grote vraag blijft, hoe je het zou moeten aanpakken. De meeste maatregelen zijn mensonwaardig. De 1-kinds beleid van china heeft voor enorme verdriet gezorgd.

1
6 Wetenschappertje

Nee, geen zorgen. De groei vlakt vanzelf af. Hetzij door verdere economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden, hetzij door massale sterfte door klimaatverandering.

Het is niet iets waar je veel aan kan doen, behalve wat scholing en geen onzin dingen als condooms verbieden.

0
7 Winston

@6 ,

Niet alleen het 1-kindbeleid is verantwoordelijk voor de ellende. Net zo goed andere culturele factoren die het hebben van een jongetje aantrekkelijker maakt.

Als daar wat aan gedaan was (ja, dat is nog veel lastiger uiteraard) dan was het 1-kindbeleid op zich niet eens zo'n gek idee geweest.

1
8 progressiefliberaal

@8 Zelfs dan. Je blijft zitten met vergrijzing.

Overal waar mensen het beter kregen vlakt het vanzelf af. Soms wat te, maar de enorme groei van de wereldbevolking is al aan het afvlakken.

2
9 Winston

Niet alleen bevolkingsgroei, men wordt ook nog ouder. In Afrika is de levensverwachting in de laatste 15 jaar met zo'n 10 jaar gestegen. Bovendien fokt men daar er nog steeds lustig op los. het gevolg is dat er steeds meer negers op de wereld zijn. En die willen allemaal steeds sneller geld en spullen. Op de makkelijkste manier. Ja, met die mentaliteit is overbevolking een gigantisch probleem. In Europa, Japan etc schikken we allemaal netjes in. Maar bij negers en moslims ligt dat anders. Die hebben niets met argumenten en even nadenken. Zo worden Toerken juist aangemoedigd veel kinderen te produceren. Ter meerdere glorie van het eigen ras.

3
10 schrootflint

Overbevolking is een groot probleem ..zie maar al die gammele bootjes uit Africa waar geen werk educatie en gezondheidszorg is ...de vervuiling van onze planeet en zo door Er zijn gewoon te veel mensen

2
11 Gazelle

@10 Mensen die niks hebben die vervuilen ook niet veel, de CO2 afdruk per Afrikaan is heel klein.

1 Afrikaan 1,2 ton co2.
1 Australiër 20 ton co2.

2 miljard Afrikanen vervuilen dus minder dan 150 miljoen westerlingen.

https://www.theguardian.com/environment/datablog/2009/sep/02/carbon-emissions-per-person-capita

4
12 Drs. Mezun

@10 He, Turken zijn caucasiers. Da's je eigen ras.

Het feit dat de levensverwachting in Afrika stijgt komt door de economische ontwikkeling in diverse landen in Afrika. Gelijk daarmee neemt ook het geboortecijfer af. Afrika is een continent.

2
13 Winston

@12 We hebben het over de toekomst. En dan is een grote zwarte massa van havenots potentieel veel gevaarlijker dan de bevolking van uitontwikkelde landen zoals in Europa, Japan etc. Daarom zeg ik juist dat de negers en moslims steeds sneller geld en spullen willen (the revolution of needs weleens genoemd). Bovendien kom je met een lijstje uit 2006 aan (waarom eigenlijk?). Kijk eens wat verder en zie het verschil: https://www.telegraph.co.uk/travel/maps-and-graphics/co2-emissions-per-capita-ranking/

1
14 schrootflint

@13 Turken behoren tot het blanke hoofdras maar niet het West Europese ras ,ze zijn nogal gemixt maar Semitisch bloed is rijkelijk vertegenwoordigd bij hen.

1
15 21st Century Guy

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn grote gezinnen al lang niet meer de norm. De bevolking groeit nog met zo'n 3 miljard, daarna is de groei over. Waarom? Omdat de overgrote meerderheid van de gezinnen op deze aardkloot , nu al, hoogstens 2 kinderen heeft. Die 3 miljard is onvermijdelijk, dat is namelijk een naijlend effect van grotere gezinnen uit het verleden. Dat laatste is vergelijkbaar met de babyboomers in Nederland.

0
16 Myth63

@16 voor informatie hierover verwijs ik naar gapminder.org een geweldige site opgezet door een boeiende, helaas al overleden, man.

Op deze site kun je zien hoe goed het feitelijk met de wereld gaat.

0
17 Myth63

@16 We vlakken waarschijnlijk af ergens in de buurt van de 10 miljard. Een getal dat prima ta managen is, mits we overschakelen naar een duurzame economie.

Iedereen die bij milieu/klimaat problemen meteen begint over de wereldbevolking zoekt gewoon een afleiding voor de eigen verantwoordelijkheid. Reduceren heeft ook geen zin omdat het 1) pas na een generatie of twee drie enig effect zou hebben. 2) De reductie dan bij de ontwikkelde wereld zou moeten zijn, die al niet meer groeit.

0
18 Winston

@15 Was maar een kwinkslag richting meneer rassenleer @10 . Rassen zijn niet te definieren voor mensen. En een West Europees ras bestaat al helemaal niet.

0
19 Winston

@19 Daar is wel degelijk sprake van :


http://i.imgur.com/GLL0M9y.png

0
20 21st Century Guy

@20 Dat gaat over haplogroepen, afstammingslijnen. Gaat niet over rassen. Dat is wat anders, al is de kantlijn van dit artikel te klein om daar uitvoerig op in te gaan question

0
21 Winston

@21 Het is maar wat je onder ras verstaat in ieder geval is het zo dat je aan de hand van het genotype in grote lijnen kunt bepalen hoe het fenotype er uitziet.
De techniek wordt ook gebruikt om bij niet identificeerbare stoffelijk overschotten te bepalen hoe iemand met een hoge mate van waarschijnlijkheid heeft uitgezien.

0
22 21st Century Guy

@22 Nee, aan de hand van de haplogroepen kun je niet met zekerheid zeggen hoe het fenotype eruit ziet. Hoogstens een goede inschatting maken. En het zegt verder bijna niks over de rest van de genetische samenstelling van iemand, bezijdens enkele zeer recente mutaties met hogere frequentie in bepaalde afstammingslijnen.

0
23 Winston

@23 Ik vind het haplogroepensysteem behoorlijk bruikbaar uiteraard wordt het lastiger als er sprake is van een gefragmenteerd genotype maar des te homogener des te beter het te gebruiken is als indicator.

0
24 21st Century Guy

Waar je terecht bang voor mag zijn is de bevolkingsexplosie in Afrika. Want de algemene stelregel dat als het inkomen en de levensverwachting omhoog gaan, het geboortecijfer daalt gaat daar niet op. Afrikaanse mannen weigeren namelijk voorbehoedsmiddelen te gebruiken en staan het vrouwen ook niet toe. Heeft te maken met het heersende bijgeloof en nog wat zaken. Veel links hier over dit onderwerp want het is velen een doorn in het oog. Armoede en conflicten zijn het gevolg van deze ongebreidelde aanwas. https://duckduckgo.com/?q=african+men+refuse+contraceptives&t=ffab&ia=news

0
25 Ness

* Verwijderd door de redactie *

26 Dumper

Ik denk het wel als je de groei ziet van Autochtonen bewoners en afzet wat er al binnen is en nog wat gaat komen uit Afrika

0
27 zoutzuur1

@6
Het geboortecijfer is omgekeerd evenredig met de scholingsgraad ( van vrouwen) en welvaart.

Dus welvaart eerlijker verdelen en inzetten op onderwijs.

Verder anticonceptie beschikbaar maken, niet opleggen, maar aanreiken aan wie daar gebruik van wil maken.

0
28 morandi

@25
onderwijs , onderwijs en nog eens onderwijs, het mooie is dat dat in het digitale tijdperk behoorlijk snel kan gaan, mensen zijn leergierig van aard.

0
29 morandi

@29 : Helpt niet helpt niet helpt niet tegen bijgeloof. Overal elders helpt het wél en daar niet. Ik heb het al eens vaker gezegd maar dan begint men racisme te gillen; ik zeg het dus nog een keer en heel duidelijk: JE MOET GEBOORTEBEPERKING AFDWINGEN DAAR. Nigeria: 6 kinderen PER VROUW. Ondanks verhoogde levensstandaard, opleiding, vrouwenemancipatie en blabla. En Nico van Nimwegen (zie link) legt het politiek correct uit dus staat te liegen. Armoede is GEEN factor in Afrika. ONWIL is het probleem. Daarom moet je alle hulp afhankelijk maken van het geboortecijfer. https://www.trouw.nl/home/nigeria-wordt-het-nieuwe-china~a1cbbf79/

0
30 Ness

@30
in 2015 nog 50% vd vrouwen in nigeria ongeletterd, dus valt daar nog heel wat te winnen op dat vlak.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_literacy_rate

enne heb je je eigen artikel wel gelezen daar staat duidelijk dat het met armoede te maken heeft:

"De hoofdoorzaak van de bevolkingsexplosie is armoede"
"De overkoepelende economische cijfers van Nigeria zijn misschien gunstig", zegt Tiendrebeogo. "Maar de welvaart komt nauwelijks bij de gewone bevolking terecht."

e"n verder

Voorbehoedsmiddelen zijn te duur of onverkrijgbaar. Toch is de wens om gezinnen klein te houden heel sterk, ook in arme landen. Zodra anticonceptie bereikbaar wordt, zie je het geboortecijfer kelderen. Daar is geen dwang voor nodig."

Volgens het Amerikaanse Guttmacher Institute, dat zich inzet voor actieve geboorteplanning, zijn er in ontwikkelingslanden maar liefst 220 miljoen vrouwen die geen anticonceptie gebruiken terwijl ze dat wel willen. Het aanbieden van voorbehoedsmiddelen zou een van de effectiefste vormen van ontwikkelingshulp

Dus ga spelen met je koloniale "afdwingen"

0
31 morandi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

Sorry maar ik moet er niet aandenken om zo n chemische worst naar binnen te werken hetzelfde geld voor die niet te pruimen vegan rotzooi!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Roddelen onschuldig? ‘Helemaal niet’, ook dat valt onder pestgedrag

De grootste pestkoppen zijn meestal directeuren van de bedrijven zelf. En volgens mij maakt het ze niet uit hoeveel geld het het bedrijf en de m...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

@2 Nou ja... Het is vervelend dat hem dit is overkomen. Maar veel meer dan hem die lijst halen, is niet nodig. En natuurlijk doorgeven aan ander...

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1, @2,Inderdaad....

28 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Uitgaande van hetgeen in het artikel staat heeft dit veel weg van 'Kafka' en van '1984 van Orwell'.Rehabilitatie is volgens mij aan de orde....

30 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Het gaat om belastinggeld waar niet zorgvuldig mee is omgesprongen. En dit is niet het enige bonnetje dat zoek is geraakt. ...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Te lezen zonder paywall op de website van NRC zelf:https://www.nrc.nl/krant/2024/04/19/#101...

36 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@1 Het deugt niet dat deugers de orde willen verstoren....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@64 Je bedoelt deugers binnen de overheid....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@62 Zou best kunnen eh. Voor WO1 was de kerk helemaal niet populair. Na WO2 was de kerk ineens razend populair. Dat is opzich niet vreemd. Maar ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Onlyfans Leak ForumPorn MamasShainaraeVintage Gay SexRocanne RaeJack And Jill LeakSocialmediagirls.Sex Videos2018Indin SxeTelugusextalkVideos De Pornos Los MejoresSarah Chalke NudeSkip The Games MichiganHomemadeffmMadam Xxx VideoTribal FuckPornos HijasFree Xxx MpviesCherrytvBrazers FreeSoft TittesMamadas CalientesXnxx FingeringHindi Xxx Story VideosDf6.ogrPlayboy Big BoobsDabooruXhamsperNoodlemagazingImcestoBaixar Video SexoRaya Steele PornAsian BallbustingOutdoor Desi XxxBrazzers DownlandLesbian Mother Daughter PornTheshaybarbieMms Leak PornHot Adult Sex VideoUnderrated PornstarIndian Asian PornMarisa Tomei OnlyfansBig Booty Arab PornFtvgirlsVer PornogratisPorna TiktokBdsm SitesMy Little Pony R34Cuck CleanupPornhot MoviesStr8chaserBbc Is Too BigXporno EspañolBig Tit NeighborSunny Leone Sex Video Com HdFree SquirtpornExploited College Girls StormySelena Gomes Nip SlipWww.porny VideoVideo Porno EstuproEbony Tranny PornLena The Plug XnxxLuxury GirlpornLas Vegas PornhubAfter Porn Ends 2Telugu Sex Film TeluguRai XxxGlory Hole FreepornYoung And NakedLilian BlackLina BinaBbw TwerkersPornogrfia BrasileiraPorn Hubmia KhalifaXxx GrileReshmika XnxxIndian Threesom PornHd ParonXxx Video Com SexyGalacticawh0re PornVaginal GifClit To Clit RubbingSex Aunty KeralaBig Black TitspornBlue Filem IndiaStep Douther321 Sex ChatDogfartnetowrkAdelalinkaXxnx Hindi MovieArab Sex FilmFootjob Hd NetPorrnLesbian Hot SceneSaree Remove NudeIndian Girls HardcoreBarebutt SpankingSxyprn LesbianSara Underwood LeakFuckig HdHot NudwBig Tits MissionarySarah Miller Ink MasterXxxxxxxxxxxwDani Daniels New XxxJamie Valentine PornNew Sexy Bf MovieBangali Xxx InPorn Hd Hindi AudioCelebrity Leaked Sex TapesJospornPorn RedheadAnushka Sex MovieNew Indian Girl Sex VideoNew Desi ChudaiWife MasterbationPialadeliciaXfantzyMulheres Peladas VipXvideso RedFutanari CumingPornstars BigtitsBlue Film Dekhni HaiCamsoda Nomercy-sexxXaxyYoung Asian PussyEbony Mom And Daughter PornFlower TuccipornBritishbukkakeJacquie Michel TvHorror PornsChubvideosPonoxxxKalinka FoxNew Hot Indian Sex VideoCum On TitsHd Desi Porn ComChaina Sex PornBlow Job SleepOurhome2 DallasSpaicytrannyChompy And The GirlsXxx Pakstan ComBabyrayxxx NudeStudent Girl XxxRoja Sexy VideoThe Idol Sex ScenesIndian Collage Girl Xxx VideosLorelei Finds NudeMini Vamp