RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Twee Nederlandse vrouwen en kind vermoord in appartement New York

Beeld © ANP

In een appartement in New York zijn twee Nederlandse vrouwen en een Nederlands kind dood gevonden. De vader van het kind lag dood in de tuin. Alle vier hebben kogelwonden.

De doden zijn een 6-jarig jongetje, zijn moeder (47), zijn vader (39) en de nieuwe vrouw van zijn vader (38). Beide vrouwen en het kind komen uit Nederland, vader is Amerikaan. De slachtoffers werden gisteravond (Amerikaanse tijd) gevonden.

Eerste beelden na schietpartij:

In een appartement in New York zijn twee Nederlandse vrouwen en een Nederlands kind dood gevonden.

Moord-zelfmoord

Wat zich precies in het appartement in Queens heeft afgespeeld, wordt nog onderzocht. De politie in New York houdt er rekening mee dat de man zijn zoon en beide vrouwen heeft vermoord en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Hij zou met de moeder van het kind verwikkeld zijn geweest in een jarenlange voogdijstrijd, die volgens de politie mogelijk een rol heeft gespeeld in het motief van de man.

De moeder was met haar zoontje naar New York gegaan zodat het kind zijn vader kon zien. Iets wat haar door de rechter zou zijn bevolen. Volgens lokale media was ze van plan op korte termijn met haar zoon terug naar huis te gaan.

GoFundMe-pagina

De vader had in april een GoFundMe-pagina opgezet met de titel 'kindontvoering', waarin hij beschreef hoe de voogdijstrijd om zijn zoon 'mijn huidige leven en huwelijk verwoest'. Hij hoopte met zijn pagina 30.000 dollar op te halen. "Ik heb een fortuin uitgegeven om zo veel mogelijk naar Nederland te reizen toen hij nog een baby was. Nu is hij ouder en zegt hij dat hij tijd wil doorbrengen bij mij in de VS."

Ook schreef hij dat zijn ex hem 'de ene na de andere rechtszaak aandeed'. "Ik had een paar jaar geleden het perfecte leven, maar het is helemaal misgegaan en ik heb alle hulp nodig die jullie kunnen geven. Ik ben wanhopig." Via de pagina was nog geen geld binnengekomen.

In het huis werden twee wapens en verschillende magazijnen met kogels gevonden. "Zo'n 70 stuks." De politie zegt op een persconferentie dat de man 'eerder ons pad heeft gekruisd'. "Maar we zijn de feiten nog aan het onderzoeken."