<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 28, 2018

Kleinzoon Nelson Mandela enorm lovend over Turkije

De kleinzoon van Nelson Mandela, Mandla Mandela, vindt Turkije cruciaal voor Afrika.

Dat zei hij in een interview na de BRICS-top in Johannesburg.

“De banden die Turkije met Zuid-Afrika en Afrika heeft, stammen af van de Ottomaanse periode. Turkije bracht vandaag (BRICS-top) haar leidersfunctie van de Islam (voorzitterschap moslimunie OIS) naar de voorgrond en steunt behoeftige Afrikanen”, vertelde Mandela, die ook parlementariër is van de Zuid-Afrikaanse partij ANC die door zijn opa Nelson is opgericht.

Turkije is een geïndustrialiseerd land waar Afrika nog veel van kan leren, merkte kleinzoon Mandela op. “In Zuid-Afrika bevinden zich vele sterke en succesvolle Turkse bedrijven.”

Mandela reageerde ook op de mondiale prestatie van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, waar hij ook mee sprak. “Hij vervult zijn taak als OIS-voorzitterschap zoals het hoort. Erdoğan komt op voor onderdrukte mensen over de hele wereld.”

De Zuid-Afrikaanse parlementariër bedankt Turkije voor de steun aan moslims in landen zoals Palestina, Syrië, Kasjmir en Myanmar. “Zoals algemeen bekend hield mijn opa Nelson Mandela zich heel nauw bezig met de Palestijnse kwestie. Hij zag die kwestie als het grootste probleem van onze tijd. We zien elke dag Israël onschuldige mensen vermoorden. De hele wereld zwijgt hiervoor, maar Erdoğan houdt zich daar tot het uiterste mee bezig.”

Nelson Mandela ging de wereldgeschiedenis in als een Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder en staat symbool voor vrede en gelijkheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JOHANNESBURG | Gepubliceerd: 28-07-2018

Jul 28, 2018
Loading posts...