donderdag , april 25 2024

Doodrijders Fleur ‘Loosdrechtse patsers’ zonder spijt

In april 2016 hadden we het hier over het ongeluk in Loosdrecht waarbij tijdens een straatrace een vader en zoon de negentienjarige Fleur doodreden. Toen werd lang geheimzinnig gedaan over hun identiteit. Zoals je vaker ziet als verdachten uit ‘betere kringen’ komen: ze weten de weg naar een advocaat moeiteloos te vinden, kennen hun rechten en weten hoe ze het best uit de media kunnen blijven. Tot aan de rechtszittingen was dat aardig gelukt.  

Nu een bericht in het Algemeen Dagblad, waarin Robert Balkestein, de vader van Fleur, het “schaamteloos” noemt dat vader Walter en zoon Casper van W. in hoger beroep proberen een deel van de schuld van het ongeluk in de schoenen van Fleur te schuiven. Ze willen extra onderzoek waaruit zou kunnen blijken dat Fleur zonder goed te kijken de weg opreed.

Vader Walter en zijn zoon, ex-Transaviapiloot Casper, reden met 167 kilometer per uur in zijn Porsche door Loosdrecht en raakten de auto van Fleur in de flank. Walter had te veel gedronken. In het bericht lijkt het om één auto te gaan, dus geen echte straatrace, maar in werkelijkheid waren er wel degelijk twee andere auto’s bij betrokken.

Walter kreeg vier jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Zoon Casper, Transavia-piloot, kreeg een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar. En ontslag. Volgens de vader van Fleur hebben de twee nog nooit één keer spijt betuigd en proberen ze alles om de straf omlaag te krijgen. De rechter beslist over twee weken of de extra onderzoeken naar Fleurs rijgedrag worden uitgevoerd.

Ex-Transaviapiloot: dat had ook nog wat voeten in de aarde. Transavia wilde deze brokkenpiloot ontslaan, maar dat ging zomaar niet: de rechter ging niet overstag. 

 

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

11 comments

  1. Maurits de Vries

    Ze zaten allebei achter het stuur. Walter in een Porsche en Casper in een Mini…

  2. Als je achter de douane werkt (wat een piloot doet) dien je van onbesproken gedrag te zijn, er geld vrijwel dezelfde restrictie als werken voor de politie, heb je ook maar enigszins wat op je blazoen, of verkeer je zelf of familie in kringen die niet van onbesproken gedrag zijn dan kun je het wel vergeten. Screening vind niet door de politie plaats maar door de AIVD, kortom het is niet meer dan logisch dat hij ontslagen is, dat je een ongeluk veroorzaakt door roekeloos gedrag zou misschien nog door de vingers worden gezien, maar het feit dat je al dan niet onder invloed van alcohol aan het racen bent zal gezien worden als een instabiele factor.

  3. Ik vind ook dat er onderzoek moet komen want als dat meisje gedronken had was het eigenlijk niet de schuld van die 2 en moeten ze vrijspraak krijgen. Ook vind ik dat de straf wat milder moet zijn als je rijk bent. Met een uitkering kost je immers geld en als je rijk bent lever je geld op voor de staat.

  4. 4 drankjes is al over toegestane. Snelheid bij ongeval is bepaald op 160. Wellicht speelt er meer. Maar hij heeft zijn reactietijd en die van zijn slachtoffer verkleint dmv alcohol en snelheid. En zij is dood. Hij niet. Rijke mensen hogere boetes. Blijkt te werken in het noorden.

  5. wat een slechte coaching en damage control van hun advocaten ,ze zijn beide met de stip de meest

    gehate mensen van Nederland geworden ,uitgekotst door de samenleving voor de rest van hun leven,

    te arrogant om berouw te tonen , ik wens deze familie veel tegenspoed en ellende voor de rest van

    hun trieste bestaan,ik scheld nooit met K ,maar deze 2 gun ik een hele pijnlijke en ongeneesbare variant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *