Het depot van PostNL in Hengelo waar pakketten worden gesorteerd.
Volledig scherm
Het depot van PostNL in Hengelo waar pakketten worden gesorteerd. © Carlo ter Ellen DTCT

‘Omstandigheden in depots PostNL schokkend’

De FNV dringt bij de arbeidsinspectie aan op spoedcontroles in depots van PostNL. Volgens de bond houdt het management in sommige sorteercentra centra geen rekening met het hete weer. Ook het personeel in Hengelo klaagt.

10 reacties

  • H. Bruijn

    6 jaar geleden
    Als Nederlanders hebben mijn vrouw en ik tot vorige week gewerkt in sorteercentrum Amersfoort. Een wanstaltige werkgever in veel opzichten. Smerig, velen niezen extra vanwege het stof, de vloer is smerig, binnenstaande vuilcontainers worden nauwelijks geleegd, de koelkast en magnetrons in de personeelskantine zijn uitermate goor, te vies om aan te raken. Het werktempo wordt voortdurend opgeschroefd zonder enige verbetering die dat mogelijk maakt. Chantage van personeel als er iets moet gebeuren waarvoor niemand zich vrijwillig aanmeldt. Slavernij, pure uitbuiting, Dit is lang niet alles.
  • Els Dam

    6 jaar geleden
    Laat de inspectie ook eens komen kijken bij de voorbereidingslocaties. Bij ons is het bloedheet, want we zitten onder een plat dak en de ramen kunnen niet open. Er is wel airco, maar alleen in het kantoor van de managers. Water drinken mag gelukkig wel, en de teamleiders delen zelfs volop flesjes uit, maar het blijft letterlijk een druppel op een gloeiende plaat.
  • Marijke Stoffelen

    6 jaar geleden
    Ja idd bij postbussenruomte is het s'morgens om 430 al om te stikken geen airco in dat gebouw en op de grote zaal word er gezegd dat de airco aanstaat maar je merkt er niks van 
  • Piet

    6 jaar geleden
    De menselijkheid verdwijnt volledig bij veel bedrijven. Alles draait alleen nog om winstbejag. Dit soort dingen los je kennelijk alleen nog op door dergelijke werkgevers flinke financiële straffen op te leggen. 
  • smit smittie-4

    6 jaar geleden
    Het feit dat we geen enkele Nederlander werkt,zegt veel over de vondst van werkgevers, om goedkope arbeidskrachten in te huren, te (ver) ge,-bruiken, en weer te dumpen. En dit alles door Europese (werkgevers) wetgeving.