Buitenland

Twee ‘allochtone jongens’ van 13 jaar oud zwaarmishandelen fietser te Antwerpen, steken met mes in hoofd

27-07-2018 12:27

Foto: de multiculturele samenleving volgens BN’ers en andere ondertekenaars van Volkskrant-manifesten.

 

Update: volgens De Standaard is er ook nog een vijfde verdachte opgepakt die eveneens minderjarig is. Van De Standaard mag u overigens niet weten dat de verdachten allochtonen zijn, maar u mag wel weten dat het slachtoffer ‘van buitenlandse afkomst is’.

Een 35-jarige fietser is woensdagavond in elkaar geslagen en neergestoken in het Antwerpse park Spoor Noord. De politie heeft twee ‘allochtone jongens’ van slechts 13 jaar oud opgepakt in deze zaak. Ook zijn twee allochtone mannen van 18 jaar oud opgepakt. Het slachtoffer werd zwaar mishandeld en in zijn hoofd gestoken waardoor hij schedelbreuken opliep. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt HLN.be.

Getuigen zagen hoe onder een spoorbrug ‘een groepje van vier tot vijf jongens’ de man van de fiets trok, hem ‘met hun vuisten bewerkten’ en hem ‘tegen de grond trapten’. Eenmael op de grond moest het slachtoffer ‘verschillende slagen en stompen incasseren’.

Pas toen ambulancebroeders eerste hulp verleenden werd duidelijk dat het slachtoffer meerdere malen in zijn hoofd was gestoken en schedelbreuken had opgelopen.

Eén van de twee dertienjarigen is een bekende van de politie. Het OM hoopt dat de rechter de twee in een gesloten jeugdinstelling plaatst.

Ook een achttienjarige broer en een achttienjarige oom van één van de twee minderjarigen worden verdacht.