RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Gezondheid

Zus deelt foto van broer vlak voor overlijden om te waarschuwen voor drugs

James (rechts) en zijn vriend. Beeld © Facebook

"Gebruik geen drugs", die waarschuwing deelt Natalie Yates op Facebook, net nadat haar 19-jarige broertje aan drugs is overleden. James Yates uit het Engelse Derbyshire belandde maandag in het ziekenhuis na een uitgaansnacht en overleed daar de volgende dag.

Natalie deelde op Facebook een foto van haar broertje in coma. Volgens artsen had hij xtc gemixt met nog onbekende stoffen. "Drugs zijn gevaarlijk, zoals je kunt zien", schreef Natalie bij de foto. "Zijn organen vielen uit, hij had inwendige bloedingen en moest drie keer gereanimeerd worden."

Medicijnen

Alle medicijnen die toegediend werden, werkten niet, vervolgt Natalie. Hij was volgens zijn zus een kwetsbare jongeman, die met een aantal problemen worstelde. Aan de Britse tabloid The Mirror vertelde ze dat James aan FAS leed. Een hersenafwijking die ontstaat als een moeder tijdens de zwangerschap alcohol drinkt.

"Niemand had dit aan zien komen", vertelde ze aan The Mirror. "De familie is compleet verwoest. Als James' verhaal maar één leven kan redden, dan is het delen van deze Facebookpost het waard geweest. Voor iedereen die drugs wil gebruiken, doe het gewoon niet. James' verhaal bewijst dat drugs ook fataal kunnen zijn als je geen verslaafde bent."

'Onbeschrijflijk verlies'

Natalie spreekt over een 'onbeschrijflijk verlies'. "Ik hoop dat hij op een vredige plek is. Dit is geen afscheid James. We zijn alleen van elkaar gescheiden door afstand en tijd. We zien elkaar ooit weer en ik weet dat je altijd bij ons zult zijn."

Het Facebookbericht dat Natalie postte. Pas op: bevat schokkende foto.


Miniatuurvoorbeeld


Miniatuurvoorbeeld