door Havermout in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 1
  • 446x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Intriest. Het is mij in algemene zin bijzonder opgevallen dat ouders in zwembaden en recreatieplassen slordig en nalitig omgaan met de veiligheid voor hun kinderen tijden het zwemmen. Zwem(arm) bandjes bij kinderen die niet kunnen zwemmen ontbreken vaak of zijn te zacht opgeblazen. Je ziet kinderen en volwassenen bommetjes maken met een aanloop zonder te beseffen dat er net over de rand andere kinderen zwemmen waardoor ze vaak worden besprongen.
Kinderen zelf zien geen gevaar;wanneer zij van de hoge glijbaan met een snelvaart naar beneden komen is het zaak dat de ouders hen leren zo snel mogelijk van die plek te vertrekken voordat de volgende glijder met een sneltreinvaart op hen plonst. Daarnaast zouden ouders/toezichthouders
zich meer moeten concentreren op de veiligheid van hun kinderen dan het kijken op hun smartphone en met name faceboek gedurende het verblijf in dat zwembad. Het klinkt allemaal belerend maar goed bedoelt; het zal je maar gebeuren je kind te moeten missen door verontachtzaamheid. Laat mij dan maar overbezorgd zijn.

1
1 Dalon

@1 Ik ben al héél erg lang niet meer in een zwembad geweest, sinds gisteren. Ik kan geheel onderschrijven wat jij hier zegt, hoe de veiligheid van de kinderen de ouders niet lijkt te boeien is echt stuitend.

Hoorde bijvoorbeeld "alleen in het kinderbadje hé, niet in het zwembad!". Meisje kon dus niet zwemmen, geen zwembandjes, niets. Moeders let niet constant op of ze nog wel in het kinderbadje zit, maar zit op de tablet, juiste filter te zoeken voor de selfie die ze had genomen. Maar, wel met antibacteriële doekjes lopen kutten, om dat soort dingen maken dit soort ouders zich dan wel weer heel erg veel zorgen... Het lijkt erop alsof de dingen waarover zich zorgen horen te maken zijn vervangen door je zorgen maken over dingen wat een kind een kind maakt (vies worden, je bezeren etc.) en vervolgens zien ze de echte gevaren niet.

Ik durf met zeer grote zekerheid te stellen dat jij niet overbezorgd bent, maar gewoon bezorgt zoals het een ouder betaamt.

1
2 Bluth

@1 Simpel, Darwin rules.

9
3 Positivo

@3 Change your name Negativo.

6
4 Dalon

@4 Waarom, ik vind het wel positief dat Darwin rules.
Zonder dat systeem krijg je achteruitgang en degeneratie.
Het is soms hard, maar wel eerlijk.

11
5 Positivo

** gebruiker verwijderd **

Het verwondert me dat de melding van vermissing pas om 22.00u. werd gedaan.
Als je een jong kind mist trek je toch meteen aan de bel, zeker als het niet kan zwemmen? Mosterd na de maaltijd, maar toch. Het lijkt erop dat men er de hoogste prijs voor moet betalen. Triest.

6 verwijderd23941

@5 : Nou ik kan niet staan juichen dat kinderen slachtoffer worden van die regel. Maar de meeste ouders in Nederland - ook allochtoonse - doordringen de kinderen wel van het gevaar van diep water. Een enkele keer gaat het dan mis, en uiteraard juist bij die kinderen die niet kunnen zwemmen. Maar als deze onoplettendheid regel was dan zouden er heel wat meer kinderen verdrinken, dus valt het allemaal nog mee. Ik zie niet waarom mensen hier bestraffend moeten worden toegesproken omdat er ALWEER een asielzoekerskind, net in Nederland, is verdronken. Er wordt neem ik aan in asielzoekerscentra ed dringend gewaarschuwd. Maar als mensen niet luisteren, wat kan je dan nog doen? Een lijst met foto's ophangen van verdronken kinderen?

9
7 Ness

Mmm ja. Hebben bovenstaande reaguurders het artikel wel gelezen?

Het jongentje was nog maar kort in Nederland en sprak de taal nog niet goed.
Het jongentje was niet met zijn ouders in een zwembad maar met zijn fiets vertrokken van huis. De fiets is na de melding van vermissing aangetroffen bij deze recreatieplas.
Toen pas begon men zich dus zorgen te maken over een mogelijke verdrinking.

Geen ouders in een zwembad op hun mobieltje dus. Gezien de omschrijving van het jongentje een asielzoeker (of nareiziger) die op eigen houtje aan de boemel is gegaan en is gaan zwemmen terwijl hij dat niet kon.

1
8 Mariska3

If you cant stand the heat, stay out off the kitchen. In het Nederlands is dat het zelfde als; kun je niet zwemmen, blijf weg bij water!

7
9 Een hardwerkende ZZPer

@7 ; Geen idee of er in asielcentra wordt gewaarschuwd voor diep water.

Bekijk het gewoon anders. In de landen van herkomst is vaak niet zoveel water als bij ons. Wie niet aan de kust leeft daar, ziet zelden of nooit natuurwater waar je in kunt verdrinken. Dat is voor hen een volkomen onbekend fenomeen.

En als er al voor gewaarschuwd wordt; Die jongeren (het zijn vaak jongeren) gaan, geheel volgens hun cultuur, op eigen houtje op pad... zien hele groepen mensen zich vermaken bij het water. Dat ziet er leuk, spannend, afkoelend uit. Niet gevaarlijk. Dus gaan zij er ook in.

Dat is eigenlijk toch heel menselijk? Hoezo is dat zo gevaarlijk als je tientallen mensen er in ziet zwemmen en heel veel plezier ziet maken?

8
10 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@8 Waarom denkt u dat ik het artikel niet gelezen zou hebben? Hoe had ik anders geweten dat de melding pas om 22.00u werd gedaan?

11 verwijderd23941

@8 , "Het jongentje was nog maar kort in Nederland en sprak de taal nog niet goed. "

Ja, dat verandert de zaak.

Dan zullen er wel weer snel klaphandjes komen bij dit artikel.

11
12 Weet geen naam

@5 De regel van Darwin gaat in dit geval niet op, omdat het kind het slachtoffer is van de zwakke schakel (ouder(s)).

7
13 Bluth

** gebruiker verwijderd **

@12 Nóg niet. Maar misschien ligt dat aan de leeftijd van het jongetje.

14 verwijderd23941

@14 , Wat het geluk eersder zal zijn volgens mij.

In d ekop staat niet te lezen dat het om een allochtoon jongetje gaat.

En verder dan de kop komen de onnozelen hier doorgaans niet. Dat scheelt dus in dit geval weer. question

8
15 Weet geen naam

@3 . Misschien moet u Darwin er nog eens op nalezen want u begrijpt er duidelijk niet veel van

@12 . Inderdaad ! dit is echter niet voorbehouden aan asielzoekers, ook Nederlandse kindjes en volwassenen verdrinken zo lazen we de afgelopen weken met regelmaat in het nieuws helaas.

Vreselijk om zo je kind te moeten verliezen

4
16 mo

** gebruiker verwijderd **

@15 Het lijkt er inderdaad wel vaak op. En de naam "Michael" komt (bijna?) niet voor bij moslims. Wél bij het "eigen volk". Heet de ex van Barbie niet Michael? question

17 verwijderd23941

Ik zie het op het strand vaak genoeg (ouders) uuuuh! ik bedoel telefoonzombies,
Kinderen in het water die nog niet eens weten wat zwemmen betekend en de ouders op de telefoon, weet ik veel zitten uit te spoken. Let verdorie op je kinderen, zo dadelijk is het weer janken geblazen.
Wat is er dan zo belangrijk om je kinderen te verwaarlozen? met kans op de verdrinking dood.
En dit zie ik van verschillende nationaliteiten trouwens.

2
18 Walter

@18 ; Dat is in deze zaak dus totaal niet aan de orde.

3
19 Mariska3

@17 , nu is natuurlijk ook niet iedere asielzoeker een moslim, al denken sommigen hier van wel.

4
20 Giesje

rust zacht kleine jongen. weet geen naam & kubusje kunnen het weer eens niet laten om het artikel & de dood van een kleine, onschuldige jongen te negeren en te lachen om het feit dat het geen allochtoon is. enge mensen

5
21 Srooy Anarebos

@17 : Joost mag weten waar het jochie vandaan kwam maar hij was donkergetint en net in Nederland en kon niet zwemmen en sprak geen Nederlands. Maar is toch het water ingegaan nadat hij er alleen op uit was gegaan op de fiets. Was dus niet gewaarschuwd dat, zoals Mariska ook al zegt, mensen en kinderen die in het water lol hebben KUNNEN ZWEMMEN. De ouders hadden hierop moeten anticiperen. Maar wellicht beseffen ook die de gevaren van diep water niet. Nou, wat kan je hiertegen doen? Verdomd weinig. Kom maar op met 20 minnen. Pfffft

3
22 Ness

@11 ; In @6 begin je te roeptoeteren dat je meteen aan de bel zou moeten trekken wanneer een kind vermist raakt dat niet kan zwemmen.

Ik concludeer uit het artikel (maar kan er naast zitten) dat de ouders helemaal niet wisten dat de jongen was gaan zwemmen. Het gaat hier om een kind van 10 jaar oud. Wat wil je dan? Ieder kind dat niet kan zwemmen maar huisarrest geven en alleen op straat laten onder begeleiding van een volwassene?

Voor hetzelfde geldt zei hij tegen zijn ouders: Pap en Mam, ik ga even met de fiets naar die en die, of gewoon mezelf vermaken in het dorp.de stad. Weg jong, op fiets. Ouders doen hun eigen ding... weet ik veel, tuinieren, boodschappen of wat dan ook. Het is in veel zuidelijke culturen heel normaal dat een kind op straat rondhangt tot laat. Kind komt niet thuis voor het eten. Ouders mopperen. Maar om 20:00 is hij er nog steeds niet. Als ze al ouders van vriendjes kennen zullen ze dan eens gaan informeren of die weten waar hij uithangt... Hem zelf gaan zoeken op straat.

Misschien hebben ze toen gehoord dat hij was gezien bij die recreatieplas? Of gewoon zo bezorgd geworden dat ze de politie ingeschakeld hebben? Die dan wel snel is gaan kijken bij die recreatieplas; al was het maar om dat uit te sluiten?

Mwah. Ik ben opgegroeid in een dorp langs een rivier. Echt niet dat alle ouders daar volledig in paniek raakten als een kind dat nog niet kon zwemmen even vermist was. We speelden op de pleinen, liepen door het dorp, al jong. Ja.. het HAD natuurlijk kunnen gebeuren dat we dan de weg naar het pontje waren ingestruind, langs de rivier op waren gaan lopen en te water waren geraakt of gegaan. Maar dat is echt niet het eerste waar een ouder dan aan denkt. Die denkt eerst aan; tijd niet in de gate gehouden, dan aan; ergens blijven hangen bij een ander kind en het thuis niet laten weten of gewoon ongehoorzaamheid.

4
23 Mariska3

@22 Neuh, hier krijg je geen min voor van mij. In tegenstelling tot Positivo zie ik bij jou geen ondertoon van "mooi, opgeruimd staat netjes" met die Darwinopmerking van hem.

0
24 Neobullseye

@21 Precies, in deze geef ik je gelijk question

Arm manneke, verdrinkingsdood is zo vreselijk. Rust zacht kleine man.

1
25 lisaaatjuh

@1 Je bent niet de enige overbezorgde ouder, ik was het ook bij mijn kids en nog steeds, en ook nu met mijn kleindochtertjes.

0
26 lisaaatjuh

@13 Normaliter waren die al ten prooi gevallen, helaas slaat Darwin op een gegeven moment toch toe, het kan evenwel generaties lang goed gaan.

3
27 Positivo

@16 , Ik denk eerder dat jij Darwin niet begrijpt.
Hoe vervelend het ook is.

3
28 Positivo

@28 Die Darwinopmerking van jou is totaal niet relevant. Je zal er waarschijnlijk anders over gaan denken als je zelf een kind zou verliezen aan de verdrinkingsdood of anderszins.

2
29 Dalon

@29 Je kunt het ontkennen omdat het vervelend is natuurlijk.
En ik snap volledig dat je mijn opmerking niet ziet zitten, helaas maakt dat het niet minder waar.

4
30 Positivo

Knap dat ze iets kleins ook weten te vinden.

3
31 Peer van Eersel

** gebruiker verwijderd **

@20 Dat kunnen de meesten hier zich niet voorstellen inderdaad. Die berijden altijd hun stokpaardje. question

32 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@23 Ach, u speculeert ook gewoon maar een eind weg natuurlijk. Niemand hier weet er het fijne van. Ik laat mijn moederhart spreken als ik zeg dat het mij bevreemdt dat er pas om 22.00u. alarm geslagen wordt. U vindt dat blijkbaar "roeptoeteren". Boeit me eigenlijk ook geen drol.

33 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@21 Kunt u misschien even aangeven waar ik precies lach in deze trieste geschiedenis? Dat kunt u niet want ik lach daar uiteraard helemaal niet om. U ziet dingen die er niet zijn. U bent derhalve stukken enger!

34 verwijderd23941

@34 in reactie 14 vind u het belangrijker om te discussiëren over klaphandjes en de oorsprong van de naam. moslim/geen moslim. knipoogjes & lachende smileys heen & weer met uw gesprekspartner. en dat onder een draadje over een dode jongen, dat u het eng vindt dat mensen dit opmerken, wil ik best geloven

2
35 Srooy Anarebos

** gebruiker verwijderd **

@35 Waarmee ik dus niet om de afschuwelijke gebeurtenis lach. Ú bent degene die zaken veronderstelt op dit trieste draadje. U bent in ieder geval dus geen haar beter dan ik, áls ik hier al ergens om gelachen zóu hebben. Omdat het hier geen pas geeft om over de rug van een jong slachtoffer je gelijk te halen distantieer ik mij bij deze van dit kansloze gezwam. Fijne dag nog verder.

36 verwijderd23941

@36 u krijgt het laatste woord. onder een ander draadje zal ik je vast weer tegenkomen in een kansloze discussie over klaphandjes & origine van de overledene. wss bent u 1 van de "gutmenschen" die op de klaphandjes drukt om toch ergens over te kunnen klieren

2
37 Srooy Anarebos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@5 Doet er weleens iemand wél iets goed in jouw ogen?...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@27 Geen idee. Net als jij. Anders had ik die allang aangedragen natuurlijk. Maar je denkt toch zeker niet dat v.d. Burg achterover leunt, geze...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24Het probleem ligt dus bij de landen, waar de vluchtelingen het eerst de EU binnenkomen. Maar die laten ze lekker doorreizen naar noord-we...

5 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dubai koopt Nederlandse vliegende auto's: '80 miljoen dollar!'

Mooi zinloos speeltje voor mensen die niet meer weten wat ze met hun centen moeten doen. . . ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@25 Maar Bop. . . . Jij ziet toch ook wel dat het niet goed gaan op deze wijze. . . Wat zou jouw oplossing voor dit asielprobleem zijn? ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

10 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

14 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

14 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Fitness Room PornBlack SquirtSmall Man Sex VideoGay SexsNew Tranny PornGinecology PornPornpics.cimCelebrity Nudes On RedditStepmom New PornPuretaboo.comPilladas En TorbeBrazzrrs NetworkLatina Fem DomS Ex VietEmma Mackey NideMadura AnalRenne Gracie PornXxx Hindi MaiSapphirealiceChinna SexPorn Costa RicaBig Rits TubeMuy SorasBlack Big Booty Gay PornMegan Mccarthy BlowjobRamesh Jarkiholi Sex VideoPronhd InXxx Two BoysBlonde Pic PornKolkata Local Sex VideoSunny Leone Sex BpCinema X VideoBobbi EdenWww Sex ThamilMom Rape PornBeautiful Nude GirldFictionmanuaPorn SemexGay Porn ProstituteFotos De PenesXvideos ProxyAnu6862Valentina VictoriaPorn On Sunny LeoneOnly.tikHentao GifMlia AzulJennifer Connelly Requiem Of A DreamDesi Sex VideoPorn Video MalayalamBhoot SexJapanese Wife SharedOldxxxvideoPriyanka Chopra NideAsleep XxxAmateurmasturbationsHetai ScanStepdaughter AnalMissionary Xxx VideosSuper SquirtRosario Vampire PornDangerous DpSexy Film ChutAkibawebAnal AbuseSplitroastObject PornXxx Vr91 网Liz OceanNude KesbianNaked Pooja HegdeMike DozerGhetto AnalBabita Ji Ki Sexy VideoXxx Belu FilmBdsm Gang BangMusclebear Gay PornPassed Put PornSiska TvHitomii LaPornhun ComThe Green Inferno Full MoviePorn ForvwomenTattoo On PussysAmanda Cerny LeakOdia Xxx VideoBlue Picture Bhejo Blue PictureFem Dom Toilet SlaveDemi SultraSexual En VideoPornos De JovensitasEbony CreampiesBang Bros PornBubblebutt NudesPorn On TelegramZipozGay Stepdaddy PornHen Tai 3dLatina GangbangedNaomi Woods BlackedGirlsdoporn IndianShona RiverBj Massage ParlorPoran X VideoSis Loves Me Porn VideoSunny Lonely PornFree Porn Gay HdXhamter LiveChina Sexy Blue FilmHosre XxxIndina SxePorn Hd GullOmegle MotherlessShame 4k.comEpi PornZoya Rathore XvideosBorrachas PornAdult ThreesomeAdult Search ComVideo PornoanalBrookesynnTeam Skeet XnxxSerena Santos Porn VideoEroticporn For WomenBeat Porn Videos Of All TimePornstars From MichiganMujeres Negras DesnudasThe SexfactorSlave GaypornSecxxSex Video Fast TimeLove X VideoJazmen JafarXxx 1985Bahu Ki ChutHindi Saxy VidioTight TeelaScarlit Scandal BbcRussian Xxx Hd VideoDragon Ball Z XxxBadfiehubBella Delphine PornReal Homemade PormFemale Porn StarSadie Summers AnalNaked Camle ToeCamoltoe PornSiri Dahl JoiSister Strip