RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Warmste nacht ooit gemeten: 24,4 graden

Toeristen op het Museumplein in Amsterdam hebben het warm. Beeld © ANP

Het was in Nederland 's nachts nooit warmer dan afgelopen nacht. In Deelen (Gelderland) werd het niet kouder dan 24,4 graden. Een record. "Het was een echte plaknacht. Het is op de meeste plaatsen niet kouder geworden dan 20 graden", zegt Dennis Wilt van Buienradar.

Vandaag wordt het ook weer een gigantisch hete dag. De hoogste temperatuur gisteren werd gemeten in Arcen: 38,2 graden. Dat kan vandaag ook weer gebeuren. Wilt: "De temperatuur loopt vanochtend razendsnel op in de hete zon. Het wordt landinwaarts plaatselijk 34 tot 38 graden."

ZIE OOK: Last van de warmte? Je slaapt sneller met airco of ventilator

Onweer

Op enkele plaatsen in Nederland viel gisteravond een onweersbui. In Rotterdam kwam daarbij zelfs een persoon om het leven. Vanavond kan er volgens Wilt in het zuidwesten weer een onweersbui vallen.

Het wordt de dertiende dag van de hittegolf, maar dat kan zomaar de laatste dag zijn. Zaterdag wordt het een stuk koeler en komen er buien langs. "De temperatuur zakt dan en het wordt spannend of we dan de 25 graden nog halen in de Bilt. Anders wordt de reeks voor de hittegolf doorbroken en moeten we opnieuw gaan tellen."

Weer een nacht zweten

Volgens Wilt krijgen we nog één tropennacht. Dat is een nacht waarin de temperatuur niet onder de 20 graden komt.

Zo ontstaat een hittegolf:

Het is warm! Jennifer Faber van Buienradar legt uit hoe dat kan.