Politiek

Bonusquote: Max Pam sloopt Stef Blok-haters en open brieven schrijvende BN’ers

24-07-2018 20:01

 

“Uiteraard rezen Bekende ­Nederlanders onmiddellijk op om per open brief hun verontwaardiging te laten blijken. ­Onder de usual suspects die de ­racisme-kaart trokken, waren ­onder meer Geert Mak, Claudia de Breij en Sylvana Simons. In hun pamflet wordt de volgende opmerking van Blok als ‘een nieuw dieptepunt’ omschreven: ‘Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de ­oorspronkelijke bevolking nog woont (…) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken het niet’.

Om Blok om de oren te slaan, zou je die uitspraak onmiddellijk moeten falsificeren door wel één vreedzaam land in deze categorie te noemen, maar dat doen de ondertekenaars niet.

Ik kijk daar toch wat anders ­tegenaan. Een tijdje geleden werd een van mijn beste vrienden vermoord, omdat hij de ­islam had bespot. Ayaan Hirsi Ali moest uit ons land vertrekken. Nog onlangs rolde er bij mij om de hoek een afgehakt hoofd van de Mocro-maffia door de straat en werden de ramen van een Joods restaurant ingeslagen. De synagogen in Nederland moeten worden beveiligd met een slotgracht, wat Sylvana Simons ­overigens niet iets vindt om je druk over te maken.”

 

DIT! PRECIES DIT! En nog meer in de Volkskrant. Bedankt weer Max Pam.