RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Lol om zigzaggende belijning op fietspad in Almere

Beeld © Cindy Evers

Een hoop fronsende wenkbrauwen in Almere. Daar lijkt iets mis te zijn gegaan met de belijning van een fietspad. "Het ziet eruit alsof dronken Droppie dit getrokken heeft", klinkt het.

Het is dan ook een vreemd gezicht, het zogeheten Spoorbaanpad, in de buurt van station Almere Parkwijk. De belijning is zigzaggend aangebracht. 

"Geweldig he", zegt Almeerder Cindy Evers. "Ze hebben het fietspad verbreed. We moesten al maanden omfietsen. Er moet nog steeds een stukje geasfalteerd worden, maar ze hebben wel de lijnen doorgetrokken. Het ligt echt zo!", zegt Cindy lachend. Het gaat volgens haar om een paar honderd meter. 

Waarom heeft de wegbelijner niet gewoon een rechte lijn getrokken, vragen mensen zich af. Een woordvoerder van de gemeente had niet direct een antwoord, een Almeerse wethouder wel.

Broedseizoen

"Gelukkig is deze situatie tijdelijk", twittert Hilde van Garderen, wethouder van 'Beheer & Onderhoud', vanavond.

De vreemde belijning heeft te maken met broedende vogels. "Na het broedseizoen wordt ook dit stuk van het Spoorbaanpad netjes afgewerkt met ruimte voor zowel het fietspad als het voetpad! Maatwerk met respect voor mens en dier!"

Cindy is nog niet helemaal overtuigd. "Broedende vogels, in juli? Ik weet het niet hoor. Het ziet er in ieder geval heel grappig uit."