<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 21, 2018

Turkije wijst naar gevaar zionisme: Netanyahu daagt moslimwereld uit

Premier Benjamin Netanyahu van Israël doet er alles aan om de moslimwereld tegen zich in het harnas te jagen. Hij wordt daarin gesteund door de regering van de Amerikaanse president Donald Trump.

Zo reageerde de Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın op de omstreden Joodse natiestaat-wet die recent is aangenomen.

“Sommige westerse media noemen het een omstreden wet, maar het is een racistische daad waarmee op ‘officiële’ wijze het apartheid-systeem wordt verdedigd”, vertelde Kalın. “Hiermee is de laatste spijker geslagen op de grafkist die de tweestatenoplossing nu is.”

Iedereen die gelooft in rechtvaardigheid en vrede moet deze nieuwe wet niet accepteren, benadrukte de Turkse woordvoerder. “Arabische minderheden in Israël werden al als tweederangsburgers gezien, nu zal dat nog erger worden.”

Israël noemt in deze wet Jeruzalem als hoofdstad en dit is een “klap in het gezicht van de Verenigde Naties en internationale gemeenschappen die deze hoofdstadzet eerder hebben geweigerd”. “Netanyahu probeert met steun van regering Trump op zeer brutale wijze de Israëlische bezetting te legaliseren en daagt zo de hele moslimwereld uit.”

Met deze nieuwe stap wil Israël en diens zionistische regering Palestijnen compleet van de kaart vegen, benadrukte Kalın. “Zie de toespraak van Netanyahu die na de wet zei dat ‘sprake was van een historisch moment voor het zionisme en Israël’. Deze uiting wordt ook geweigerd door de (originele) vredelievende Joden met geweten. Zij weten ook dat het zionisme het heeft gemunt op de levens, landstukken en vrijheden van Palestijnen.”

Israël heeft nogmaals aangetoond dat het zich boven het internationale recht ziet en alle regels ‘zorgeloos’ overtreedt. “Opnieuw hebben ze de democratie, gelijkheid en mensenrechten aan hun laars gelapt. Als Israël in de 21ste eeuw zo door kan blijven gaan met bezetten, laat dat zien dat de internationale gemeenschap meer waarde hecht aan macht dan aan rechtvaardigheid. Waar geen rechtvaardigheid is, is geen vrede. Deze stap van Israël zal leiden tot chaos en zal mislukken”, aldus Kalın.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-07-2018

Jul 21, 2018
Loading posts...