RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Tot 14 jaar cel voor nepagenten die gewapende overval pleegden

Beeld © ANP

Twee mannen die verkleed als agenten een gewelddadige woningoverval hebben gepleegd, moeten tot veertien jaar de cel in. De rechtbank in Maastricht veroordeelde vandaag een 41-jarige man uit Heerlen en een 29-jarige man uit Kerkrade voor onder meer een gewapende overval in Landgraaf in 2016. Een bewoner raakte hierbij zwaargewond.

De twee waren van plan hennep te stelen. Een van de bewoners probeerde de inbrekers tegen te houden door ze met een mes te steken. Daarop werd hij meerdere keren beschoten waardoor hij ernstig gewond raakte. De als agenten geklede mannen vluchtten de straat op en hielden daar onder bedreiging een auto aan en dwongen de automobiliste deze af te geven.

Brunssum

De 29-jarige man kreeg de zwaarste straf, omdat hij ook nog een zeer gewelddadige woningoverval in Brunssum heeft gepleegd. De bewoner werd daarbij mishandeld en overgoten met benzine. De man dreigde hem in brand te steken als hij geen geld of spullen zou geven. Ook heeft de man nog een inbraak in Duitsland op zijn kerfstok.

De 41-jarige man moet negen jaar de cel in. Ook hij heeft nog een gewelddadige inbraak gepleegd.

Zaandam

Het gebeurt vaker dat overvallers zich als agenten verkleden. Vorige week pleegden drie nepagenten in Zaandam een gewelddadige woningoverval. Daarbij werd de bewoner met een vuurwapen bedreigd en gekneveld.