Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Werder Bremen betaalt recordbedrag voor komst van Klaassen’

Laatste update:

Het lijkt zo goed als zeker dat Davy Klaassen aan de slag gaat in de Bundesliga. BILD pakt maandag uit met het bericht dat Werder Bremen en Everton elkaar gevonden hebben in een transfersom van vijftien miljoen euro voor de middenvelder.

Werder betaalt twaalf miljoen euro en de overige drie miljoen zal in drie termijnen worden overgemaakt naar de bankrekening van de club van directeur voetbalzaken Marcel Brands. Als de transfer doorgaat, dan wordt Klaassen de duurste aankoop aller tijden voor die Werderaner. Dat record staat nu nog op naam van Marko Marin.

De voormalig international van Duitsland kwam in 2009/10 op twintigjarige leeftijd voor ruim acht miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach. Voor Klaassen zou sportief directeur Frank Baumann dus bijna het dubbele willen betalen. Daarnaast ligt er een riant contract klaar voor de international van het Nederlands elftal.

De boulevardkrant schrijft dat Klaassen een vierjarig contract kan tekenen tegenover een jaarsalaris van drieënhalf miljoen euro. Toch weigerde Klaassen de afgelopen weken om zijn jawoord te geven omdat hij op iets ‘attractievers’ hoopte. Onder meer Huddersfield Town toonde belangstelling, maar nu lijkt Klaassen dan echt op weg naar Bremen.

Denk jij dat deze transfer doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Overmars nog een doorverkoop percentage geregeld? :D

23 juli 2018 om 09:40

9 van de 10 keer gaan die over de gamaakte winst, dus in dat geval zal er weinig van dr transfersom richting Amsterdam gaan.

23 juli 2018 om 09:41

Opleidingsvergoeding telt wel nu

23 juli 2018 om 09:41

Ik denk dat Ajax dat eerder iets moet terugbetalen vanwege het verlies. Vaak betalen ze doorverkoop over de winst op de transfersom.

Dan heeft Everton nog een beste bedrag gekregen voor Klaassen. Dit is beter voor hem en het Duitse voetbal ligt hem wel,hard werken.

Te hopen voor hem dat hij veel aan spelen toe komt en dat hij zijn vorm pakt dan is het voor veel clubs een meerwaarde.

En dan gewoon niet willen gaan? Klaassen is een beetje gek geworden denk ik. Niet spelen maar wel salaris pakken. Dan vind hij Oranje ook niet belangrijk meer waarschijnlijk. Heeft hij dan ook niks te zoeken. Verwend nest. Hij is gewoon niet goed genoeg en moet blij zijn dat een club hem wil.

23 juli 2018 om 09:27

Het staat wat ongelukkig beschreven. Maar hij weigerde eerder Huddelsfield en lijkt nu wel naar Bremen te zullen gaan.

Maar om hem dan gelijk voor verwent nest ui te maken? Is toch juist goed dat hij nadenkt over wat hij nu zal gaan doen. En goed de tijd neemt om een goede en passende club te vinden?

23 juli 2018 om 09:32

Klaassen een verwend nest noemen... dan heb je het dus echt niet helemaal begrepen he? Het is niet zo dat Klaassen ineens niet meer kan voetballen, omdat ie een mislukt seizoen heeft gedraaid in Engeland. Hij is goed genoeg voor zo'n 90% van de clubs in Europa en natuurlijk mag hij eisen stellen. Prima middenvelder, mét loopvermogen voor de Duitse competitie en dat heeft Werder Bremen goed gezien. Het is ook een competitie waar hij als inschuivende middenvelder van grote waarde kan zijn met zijn doeltreffendheid.

23 juli 2018 om 09:56

Je hebt gelijk. Het is niet dat Klaassen opeens niet meer kan voetballen. Hij is nooit meer dan een modale voetballer geweest die hard werkt, maar doordat hij bij Ajax speelde, werd hij overgewaardeerd. 90% makkelijk te halen aangezien in Europa ook clubs uit Slovenië en Letland worden gerekend....

23 juli 2018 om 10:03

Dat hij het niet gered heeft bij Everton is duidelijk, maar wacht nou eerst even af bij Werder. Hij is geen Messi ook geen Pogba. maar hij heeft wel degelijk kwaliteiten.
Hij heeft veel loopvermogen, kiest vaak het juiste moment om in de 16 te komen, kan scoren en mee verdedigen.
Is dus echt wel een versterking voor menig club in de subtop.
Engeland was misschien fysiek te hoog gegrepen, maar een eerlijke kans heeft hij nooit gehad bij Everton.
Ik hoop dat hij voor Werder kiest, is toch vaak een voetballend team dat naar voren wilt spelen.

23 juli 2018 om 10:03

@fcexclusief

Klaassen goed genoeg voor 90 procent van alle clubs in Europa? dat vind ik toch net iets te ver gaan. Klaassen is internationaal gezien een speler voor de middenmoot. voor de top en subtop van Europa komt hij tekort

23 juli 2018 om 10:07

@ Japie_krekel,

Die 10% behelst dan de linkerrijtjes van de top 5 competities. De overige 90% zijn dan de rechter rijtjes van de top 5 competities en alle kleinere competities in Europa.

23 juli 2018 om 11:26

Ik zal het je nog sterker vertellen: Klaassen hoort bij de 20% beste voetballers aller tijden.

23 juli 2018 om 15:42

Als dit Justin Kluivert zo zijn zou je alleen maar zulke reacties zien.

23 juli 2018 om 11:41

Davy heeft een cotnract getekend met Everton, beide partijen zitten vast aan dat contract. Als Everton van hem af wil maar elders kan hij niet hetzelfde verdienen, dan zal Everton het contract af moeten kopen.

Zo werkt het ook andersom, wanneer een speler wel slaagt en een grotere club zich meldt, dan wil Everton ook een dikke trasnfersom zien.,

Een contract is een contract en die werken beide kanten op.

23 juli 2018 om 11:59

Er is toch gewoon langs beide kanten een contract aangegaan.
Als hij bij Werder 3,5 miljoen kan verdienen is dat nog altijd 1,7 miljoen minder dan hij nu verdiend. over de resterende looptijd van zijn contact laat hij dus 7 miljoen liggen. Er zijn dagen dat ik dat even niet op mijn rekening heb staan.
Zo gek is het dan toch niet als hij eerst kijkt of er nog andere opties zijn? Ik denk niet dat er veel mensen zijn die zo maar 30% van hun salaris in willen leveren als dat niet noodzakelijk is.

23 juli 2018 om 13:35

Wat een kortzichtige reactie. Alsof je als speler geen keuze zou mogen hebben waar je wilt spelen of überhaupt je mogelijkheden kan evalueren.

Heerlijke aankoop van Werder. Hij mag samen met Kruse de kar gaan trekken. Werder blijft toch een geweldige club met een super stadion en fantastische fans.

23 juli 2018 om 11:48

Inderdaad. Ik.vind dit voor klaassen een fantastische club. Denk ook echt dat hij hier kan excelleren.

Gewoon aannemen Davy, je moet eigenlijk geluk hebben dat je 'maar' een jaar hebt verspeeld en dat er nog een club uit een grote competitie je wilt hebben. Bovendien een competitie waarbij zelfs de mindere Nederlandse goden prima mee kunnen draaien (gouweleeuw, Verhaegh, Dost). Duitsers zijn trouwens wel fan van spelers met een enorme drive en werklust, ondanks een gebrek aan techniek.

Kijk. Dit is een goede stap voor hem en op zijn niveau. Subtop Engeland was gewoon te hoog voor hem gegrepen. Is qua techniek enorm matig, maar compenseert dat met een enorme drive en werklust. Daarom is middenmoot Duitsland een perfecte stap voor hem om te bloeien en (misschien?) door te groeien naar subtop Duitsland.

Ik denk dat dit een erg goede stap zou zijn, Bundesliga past veel beter bij zijn manier van spelen. Lekker paar jaartjes de draad oppakken en kijken of er nog een mooie vervolgstap in zit.

'toch weigerde Klaassen de afgelopen weken om zijn jawoord te geven omdat hij op iets ‘attractievers’ hoopte.'

Ik ben normaliter niet de persoon die over zelfoverschatting ed. praat, maar hij hoeft niet te denken dat er, na afgelopen seizoenen, iets 'attractievers' op hem te wachten staat. Ik ga er vanuit dat het besef bij hem begint door te dringen dat hij op 0 staat en deze kans goed kan gebruiken (ook al betreft het Werder Bremen). Als hij het daar goed doet, dan komt die verdiende attractieve avontuur wel op z'n pad.

23 juli 2018 om 10:23

Is vorig jaar na een paar jaar (één van) de beste middenvelder(s) in de Eredivisie te zijn geweest voor een flink bedrag naar Everton gegaan. Dat leek een goede keuze omdat ze juist scorend vermogen op het middenveld misten. Alleen als die club dan vervolgens nog Rooney en Sigurdsson koopt en Davy daardoor op het tweede plan raakt, kan hij er zelf weinig aan doen dat de keuze verkeerd uitpakt. Heeft wel een flink salaris bij Everton, dan snap ik best dat hij niet elke sportieve uitdaging aan gaat voor miljoenen minder. Een stap terug in salaris kan natuurlijk als het sportieve plaatje klopt. Maar hij zit niet in de situatie dat hij alles maar moet aannemen.

23 juli 2018 om 10:39

Vind je het niet wat makkelijk om te roepen dat hij er dan niets aan kan doen? Koeman haalde hem en gaf een tijdje terug, toen hij bij een praatprogramma ten gast was, aan dat Klaassen op de trainingen niet aan wist te haken en dat hem dat ook wat tegen viel.

Daarnaast kregen andere jongere middenvelders vaker speeltijd dan Klaassen kreeg. Vlasic kwam vaak eerder binnen de lijnen dan Klaassen en ook Baningime kreeg speeltijd die Klaassen had kunnen pakken.

Tel je daarbij op dat Klaassen bij de start van het seizoen gewoon 4 vd 6 eerste PL wedstrijden aan spelen toe kwam en in 5 vd 6 Europa League wedstrijden op mocht draven.

Dan moet je toch gewoon concluderen dat hij zijn kans in het begin van het seizoen niet heeft gegrepen en het daarna op de trainingen blijkbaar ook niet aan wist te tonen beter te zijn dan Vlasic en Baningime.

23 juli 2018 om 11:08

Het klopt natuurlijk dat hij zijn kansen aan het begin niet echt heeft gegrepen. Klaassen heeft in Engeland niet laten zien waarom hij in Nederland er bovenuit stak. Maar echt veel kansen heeft hij ook niet gehad en dat heeft toch veel te maken met de na hem aangekochte concurrenten voor zijn positie.

Uiteindelijk werd hij gewoon ook de zondebok en het pispaaltje en kon hij het uberhaupt niet meer goed doen. En als de club hem dan zo opzichtig probeert weg te pesten, snap ik dat Klaassen in eerste plaats aan zichzelf denkt. Dat hij bv niet de kans aangrijpt om tegen een fors lager salaris te gaan spelen in Turkije, maar Everton pas te "verlossen" van zijn kosten op het moment dat een club langs komt waar hij het zelf bij ziet zitten.

23 juli 2018 om 13:15

Als hij het goed had gedaan, hadden ze geen concurrenten voor zijn positie hoeven aan te trekken.

23 juli 2018 om 13:32

Die werden in hetzelfde transferwindow aangetrokken, vrij kort na Klaassen. Dus wat mij betreft lijkt me niet dat je dat aan de prestaties van Klaassen kan koppelen...

23 juli 2018 om 13:44

Oke, wellicht niet zijn prestaties inderdaad. Hoe dan ook, hij was niet goed genoeg om onbetwiste basisspeler te worden. Kansen heeft hik de eerste wedstrijden wel gehad.

23 juli 2018 om 14:40

Klopt dat hij niet de kansen heeft gepakt om onbetwist basisspeler te worden en dat hij wel een aantal wedstrijden de kans heeft gehad. Maar dat er na zijn komst nog twee grotere namen voor zijn positie zijn gehaald, maakte het ook wel een bijna onmogelijk opgave. Sigurdsson werd ongeveer voor het dubbele aangetrokken. Die heeft dan sowieso een streepje voor en is ook gewoon een goede speler. Rooney, "de verloren zoon die terugkeerde", topscorer aller tijden voor Manu en Engeland, had ook logischerwijs een streepje voor. Natuurlijk, als Klaassen als Messi had gespeeld, had hij dan toch basis gespeeld.

Mij gaat het erom dat hij naar Everton ging toen dat een perfect match leek en er vervolgens twee zeer goede concurrenten werden binnengehaald die een streepje voor hadden op hem, waardoor hij gewoon weinig échte kans maakte om daar te slagen.

Klaassen past in mijn mening ook veel beter in de bundesliga dan in de premier league, daar wordt meer gevraagd van een aanvallende middenvelder dan hard werken.
Bij werder bremen kan hij veel meer in zijn kracht spelen en wordt hij niet de back-up van Sigurdsson

Klaassen had gewoon pech met de keuze van de club. Kan gebeuren. Een echt ajax product. Alhoewel hij daarin zekers niet tot de top categorie behoort. Helaas werd er lacherig gedaan over zijn falen bij Everton. Hij werd zelfs vergeleken met Clasie dat was zo triest. Voor Klaassen is interesse van de sub top. Terwijl Clasie bij club Brugge op de tribune belandde. Hoop niet dat hij naar Feyenoord gaat. Een tweede Boetius kunnen ze niet gebruiken daar.

23 juli 2018 om 13:16

Hoezo pech met de keuze van de club? Alsof hij verplicht naar Everton moest. Gewoon verkeerde keuze gemaakt en/of niet goed genoeg. Heeft weinig met pech te maken.

Bremen prima club voor Klaassen. Als ie maar lekker aan t spelen toekomt en dan z’n goals en assists mee pikt! Op Bundesliga niveau is dat tegenwoordig al lastig zat voor een Eredivisie speler.

Hard werken tegen degradatie . Bundesliga is mooie competitie, maar werder speelt de laatste jaren nou niet echt in de hoogste regionen. Subtop was misschien beter geweest

Klaassen mist vooral één ding voor de Europese subtop: snelheid! Werkt wel hard, loopt veel en heeft diepgang, maar komt tekort. Moet zichzelf opnieuw uitvinden.

23 juli 2018 om 11:25

En techniek

23 juli 2018 om 12:28

Wat hij wel beheerst is verstoppertje spelen. De bal juist niet hebben en zo min mogelijk aangespeeld staan. Dat is ook een kwaliteit.

dat is ook een goede competitie voor klaassen, hier kan hij zijn sterke punten gebruiken. veel lopen, veel voor de goal bij de tegenstander komen en zijn doelpunten meepikken.
zo'n type speler wordt in duitsland ook zeer goed waardeerd

Mega overschatte speler.

23 juli 2018 om 11:15

Sam075 het woordje Mega kan je weglaten als hij er 7 a 15 inschiet voor Ajax of Nl verander je weer van gedachte.

23 juli 2018 om 11:16

Is nooit de meest talentvolle maar werkt heel hard voor het team.

23 juli 2018 om 12:51

Nou ja, al schiet hij er 30 in.. blijft matig! Kijk naar Vincent Janssen.. topscorer.. een jaar later top'flop'. kon er niet eens 3 inschieten

maar verder prima hoor

Vond hem goed bij Ajax bij Nl altijd door de mand gevallen bij Everton nooit een eerlijke kans gekregen ik zal daar weggaan hebben middenvelders zat Werder prima optie.

Toch verbijsterend. Had als PSV supporter altijd het grootste respect voor deze klasbak. Snap niet dat hij zover weg is gezakt bij Everton. Het voetballen kan hij toch niet verleerd zijn?

Wel opvallend dat 8 miljoen het hoogste bedrag is dat Werder Bremen ooit betaald heeft

Is altijd een stabiele middenmotor is de Bundesliga, blijkbaar hebben ze dan een goede jeugd...

Wachten op wat beters??? Huddersfield?? Mannetje mag de handen dichtknijpen dat hij nog een kans krijgt bij een hele mooie club.

Mag je bij een mooie club als Bremen voetballen, maar deze man wou wachten op een aantrekkelijkere optie. Moet geweldig zijn om te lezen als supporter van Bremen. Die jongen wordt bij de eerste beste fout nu mogelijk uitgekotst. Hij hoort gewoon niet in Engeland te spelen, past er totaal niet. Duitsland past dan wel weer meer bij hem heb ik het idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren