Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle Amsterdammerts

23-07-2018 07:18

Vakantie!

Beste Amsterdammerts,

Gefeliciteerd met metrolijn 52. Het zou eens tijd worden ook.

Super voor jullie dat de NOS de opening van de lijn live uitzond op NPO1. Hoefde je je huis niet uit om er toch een beetje bij te zijn.

Nu ik jullie toch spreek: ook nog gefeliciteerd met Femke Halsema. Eindelijk een burgemeester met tieten. Mooi man. Vanwege het weer kijk ik amper televisie, maar was dat ook bij de NOS?

Hebben jullie trouwens meegekregen dat We Are Here-woordvoerder Khalid Joné sinds hij op mysterieuze gronden opeens een verblijfsvergunning kreeg is ingetrokken bij een vriend? Jarenlang pandjes kraken, zelfs bewoonde, en zielige verhalen afsteken over slapen onder bruggen bij 100 graden boven nul en dit en dat en zus en zo en dan gewoon beschikken over een mattie met een vrije kamer. Dat was vast niet bij de NOS.

Is eigenlijk door een serieus medium al eens uitgezocht waaróm iemand die ondanks talloze uitsluitend verloren rechtszaken waarin hij een verblijfsvergunning probeerde af te dwingen alsnog zo’n voucher voor een levenslange uitkering kreeg? Is de verantwoordelijke VVD-staatssecretaris Mark Harbers daarover al aan de tand gevoeld? Het “Soedan neemt maar moeizaam afgewezen asielzoekers op” van de IND lijkt mij niet echt een afdoende verklaring. Als Joné al uit Soedan komt, want zoals zoveel van die wappies had hij ergens onderweg zoveel honger, dat-ie zijn paspoort heeft opgegeten. Het kan net zo goed een Curaçaoënaar zijn die nooit fatsoenlijk Nederlands heeft geleerd; zoals bijna iedereen daaro.

Enfin, laat ik vrolijk eindigen.

Gefeliciteerd met Ajax. Dat zit gegarandeerd nog deze hele maand in de Champions League!

Groet,

JanD

PS. Weet je waarom Rotterdammers in 10 dagen een boek kunnen schrijven? Ze laten zich eerder inspireren door Gustave Flaubert dan door Khalid Joné.