‘Gaskraan dicht? Dat lijkt me niet slim’ (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd682241 in Politiek  ·  35 Reacties

  • 0
  • 560x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eindelijk eens iemand die een heldere kijk op de energie en andere zaken heeft.En dat is beter dan dat geleuter over energie wat onze regering ons voorspiegelt.En ook gewoon doorgaan en je niets van al die groene milieuclubs aantrekken.

0
1 Eindpenthode

Nou heb ik het artikel wel gelezen en kom toch tot een andere conclusie. Die man zegt veel zinnigs, vooral over de CO2-uitstoot en hoe die te voorkomen. Maar uiteindelijk blijft hij historicus en mist dan toch echt het voorstellingsvermogen wat we in de toekomst werkelijk gaan doen.
Dab blijft hij tich weer hangen in zijn vakgebied en komt niet verder dan wat achterhaalde technologie.

4
2 Hadjememaar

Richard Rhodes heeft allang gezien dat al die zonnepanelen en windmolens om energie op te wekken het ook niet voldoende zijn voor onze behoefte.

0
3 Eindpenthode

@1 @2 @3 het hele artikel gaat mank omdat gesuggereerd wordt dat Nederland van het aardgas af gaat voor zijn elektriciteitsopwekking dat niet het geval De gascentrales blijven zullen het net balanceren.

2
4 mike45

@4
ok...kunt U Uw bewering omzetten in Nederlands
dan snap ik het misschien

1
5 Grootmoeder

@4 Dat klopt. Die worden in afnemende mate gestookt met aardgas en in een later stadium met gassen die we zelf produceren mbv groene energie wanneer er meer geproduceerd wordt dan we gebruiken.

3
6 Hadjememaar

@4 uit uw reactie " De gascentrales blijven zullen het net balanceren."
En weet u hoeveel er verloren gaat als je van gas naar elektriciteit gaat en vice versa om er weer mee te verwarmen of te koken? Meer dan de helft.Dus wat is dan CO2 besparend? Alleen maar het gas gebruiken voor koken en stoken en het elektriciteit laten zoals het is.

0
7 Eindpenthode

Samsom zit in die commissie nou dan weet je het wel.Het is een proef om te kijken of de meute weer eens in domme plannen wil trappen. Uiteindelijk heeft u uw soevereiniteit ook al vergooid.

0
8 Al

Wat weet Richard Rhodes daar nou van? Een historicus?

We hadden 30 jaar geleden al op zon- en windenergie over kunnen gaan. Toen was de technologie al aanwezig. Die was er 50 jaar geleden al.

1
9 samcash

@9 Fossiele brandstoffen, in ons geval vooral aardgas, maakten ons lui...
Daardoor moeten we nu in een hoger tempo gaan omschakelen, dan nodig was geweest als we wat slimmer waren geweest.

2
10 Hadjememaar

De slimmen mensen in Den Haag vinden van wel.

1
11 Dissident

@5 Een gascentrale is een hele grote vliegtuigmotor, die kun je per minuut aan en uitschakelen. Dus Nederland gaat voor een groot gedeelte op wind en zonne-energie draaien. Als er te weinig / te veel of wind of zon is en de opbrengst valt tegen / of mee dan zetten of schakelen ze gascentrales bij of af. Dat kunnen op de minuut regelen vanuit tennet de beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland.

@7 En dat is de nieuwste gascentrales hebben een rendement van 60% de restwarmte kan zo gebruikt worden in de energie. Feitelijk zijn het hele grote Warmte kracht koppelingen zoals die ook in de tuinbouw worden gebruikt.

@10 Dan had je nu nog met kolen dampen in je huis gezeten!

2
12 mike45

@10 Wat bedoel je? Nu nog kolen dampen?

2
13 Hadjememaar

** gebruiker verwijderd **

Afgezien van het feit of het juist of onjuist is om deze omschakeling nu door te drukken , waar het mij omgaat is dat de overheid de kosten weer afwentelt op de burgers en er nergens gevraagd wordt wat men er van vindt , verder is in geen enkel ander Europees land het zelfde aan de gang .
Dan rijst dus ook de vraag vanwaar dat dogma van links dat "wij" al 30 of 4 jaar achterlopen ?
Ten opzichte van wat en wie dan wel ?
Dat er iets veranderen gaat snap ik want de gas baten uit Groningen valt weg en de overheid wil geen ander gas (wat ruim voorradig is) omdat de overheid hier niets danwel te weinig aan kan verdienen ,het omschakelen naar volledig elektrisch is inmiddels een industrie van jewelste aan het worden onder aanvoering van een aantal prominente personen uit het voormalig politiek gebeuren in den Haag waarmee het slechts kersen eten is voor de burgers in dit land en zullen wij wederom slechts het zuur (tussen 12 en 20.000 euro) van de overheid over ons heen krijgen .
En ook is er niemand die even wil uitrekenen wat de CO2 uitstoot gaat worden met de nieuw op te zetten industrie tov de al bestaande industrie .
Alles moet nog uit gevonden worden en de nieuwe accu`s die op den duur in alle huishoudens gezet moeten worden zullen het asbest van de 21ste eeuw worden , maar daar hoor je de zogenaamde wereld verbeteraars niet over , er wordt uitsluitend over de "voordelen" gesproken en de nadelen worden met opzet nergens genoemd .
Dit is ook onderdeel van de misleiding als het gaat over het vergroenen van ons land.

14 verwijderd682241

@14 Je lult uit je nek.
Om te beginnen wordt er NU helemaal niets doorgedrukt. Er wordr opgeroepen om plannen te maken, om in de komende 32 jaar iets te gaan doen.
En er zijn wat doelen gesteld, ja.

2
15 Hadjememaar

@14 U heeft wel gelijk dat er teveel op de burger wordt afgewenteld. Liefst volgende keer groenlinks stemmen.

2
16 Wetenschappertje

@16

Wanneer gaan de Klaver aanhangers hun auto laten staan en stappen niet meer in een vliegtuig dit alles voor het belang van het milieu. Als dit gaat gebeuren stem ik op GL.

0
17 zoutzuur1

@16 Dit soort verplichtingen en kosten komen altijd neer bij de burger, wie moet het anders betalen?

1
18 JackKropotkin

* Verwijderd door de redactie *

19 Dirk2137

Laten we nou eens beginnen met die groningers de tering te laten krijgen..

2
20 Hadjememaar

@18 : Dan moeten we er ook over mogen stemmen, je kunt niet steeds dingen bestellen en afspreken die een ander moet betalen zonder dat die ander minstens veto-recht heeft en liefst ook het recht op wijzigingen.

0
21 Wendel

@19 : Maar de NAM (Shell) is onder een gezamenlijke paraplu met een buitenlands bedrijf in de Waddenzee naar gas (en olie?) aan het boren. Als die iets vinden, wordt het dus naar het buitenland verkocht, en wij moeten volkomen afhankelijk zijn van electriciteit en aardwarmte. Vooral die installaties voor hele wijken, al dan niet nieuwbouw, zullen veel te hoge prijzen eisen en veel te weinig leveren. Ze zullen bijvoorbeeld voor iedereen gaan bepalen dat een temperatuur x voor iedereen goed genoeg is. Zo kunnen ze dan bejaarden uit huizen verdrijven, het opent een hele batterij perspectieven voor het dwingen en uitbenen van de bewoners. En wat ze kunnen, zullen ze ook, in dat opzicht.

0
22 Wendel

Laatst was er een bewoonster van zo'n stadsverwarmingswoning die het te koud vond en liever zelf verwarming regelde, dat mocht, maar ze moest nog steeds de volle mep betalen voor die stadsverwarming, ook als ze die bij haar binnen liet verzegelen.

0
23 Wendel

** gebruiker verwijderd **

@16
die partij is niet de mijne aangezien politieke partijen zich zonder uitzondering door de jaren heen als onbetrouwbaar hebben bewezen is eigenlijk het politieke systeem in Nederland failliet , maar de politiek gaat zeker nooit toegeven dat zij onjuist danwel lichtelijk crimineel bezig zijn met het Nederlandse volk belazeren op grote schaal dus dat gaat gewoon door .
Het punt is dat als je ergens in investeert met de belofte de overheid zorgt dat u een terug verdien model krijgt dit na een paar jaar al weer verandert of zelfs afgeschaft wordt onder het mom te duur of de markt reguleert zichzelf nu , wat allemaal neer komt op stimuleringsmaatregelen die dan weer terug gedraaid worden op het moment dat het grote publiek eindelijk aan het idee gewent is .
Maar dan is de hijgerige politiek alweer naar het volgende plan doorgegaan waar ze dan weer het geld voor nodig hebben dat net vrijgemaakt is om de investeringen aan die burgers te betalen voor die milieu bewuste zaken van het vorige plan , en dit weer vanwege de maximale houdbaarheid van politici van 4 jaar .
Dat is ook een nadeel van ons bestel in de politiek , alles hangt aan die 4 jaar waarin ze moeten scoren terwijl de burgers decennia lang met de consequenties blijft zitten .

24 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@15
Ik begrijp uit uw zinsopbouw dat u het waarschijnlijk oneens bent met wat ik opgeschreven heb maar die wetten die nu gemaakt zijn danwel worden krijgen we wel degelijk door de strot gedrukt met de gevolgen ervan voor de komende generaties die dit moeten gaan betalen , terwijl die burger totaal geen zeggenschap heeft over die kosten die ze (wederom) door de strot gedrukt krijgen .
Daar boven op is Nederland het enige land in de EU dat het gas de deur (niet voor de overheid) uit wil doen andere landen peinzen er nog lang niet over zolang er geen gedegen plannen zijn die voor de burgers van die landen op te hoesten zijn .
Maar van mij mag u natuurlijk een warmte wisselaar en de benodigde investering van ongeveer twintigduizend euro uitgeven voor uw goed gevoel van IK heb iets gedaan .

25 verwijderd682241

@25 Misschien moet u gewoon lezen wat er staat, in plaats van te letten op iets waar u geen verstand van hebt.

1
26 Hadjememaar

Dit is tamelijk schokkend:

" Ik wist al wel dat de activisten tegen kernenergie bereid zijn miljoenen mensen te veroordelen tot ziekte en dood, maar ik was werkelijk geschokt om te zien hoe het groene gedachtengoed is gevormd door een diep antihumanistische houding. "

Ook in Nederland zie je die houding bij activisten. Niet zozeer op het gebied van kernenergie maar op het gebied van het milieu.

0
27 Myth63

** gebruiker verwijderd **

@26
Ik kan mij niet ontdoen van het gevoel dat wat ik schrijf niet in uw straatje past maar de waarheid is voor velen vervelend

28 verwijderd682241

@28 U lult uit uw nek !

1
29 Hadjememaar

Je zult 100% van de energiebehoefte moeten kunnen leveren met energiecentrales. Op gas of kernenergie.

0
30 Dune

@29 zei diegene die de Groningers een ernstige longziekte toewenst @20

0
31 Myth63

@4 Als Nederland van het gas afgaat dan wordt gas vervangen door elektriciteit. En hoe wordt die extra elektriciteitsvraag opgewekt? Juist met extra gas. Warmtepompen verbruiken nog steeds enorm veel stroom. De totale gasvraag zal wel iets dalen, maar niet spectaculair. Dan is er ook nog eens een kostbare investering nodig voor een enorme uitbreiding van het net.

0
32 Dune

@31 Als ik zeg dat we Groningen maar moeten vol zetten met kerncentrales begint u ook te stuiteren...

0
33 Hadjememaar

@20 : Dan wens ik u de vliegende variant toe.

1
34 Wendel

** gebruiker verwijderd **

@29
Jammer dat u inhoudelijk inderdaad niets toevoegt en alleen maar uw gal loopt los te typen

35 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

En hoe oud zijn die kinderen dan want dat staat er niet bij. Kunnen goed al de 20 gepasseerd zijn 😊@11Weet je wat veel beter werkt? De...

zojuist geplaatst door Reconquista

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@219 Die opmerking adresseerde ik aan Strongoli, niet aan jou. Ik denk toch dat je in de war bent....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

Uit het blog,"Israël is van plan om "binnenkort" een grondaanval op Rafah te beginnen. Dat meldt de Israëlische publieke omroep Kan 11 op ba...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@218 Ik ben niet in de war hoor, waar haal je dat vandaan?Dag hoor 2)....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@9 Ik heb haar gezien. Leuk was dat, zo'n enthousiaste fan. Voor jou blijkbaar een hele schok om te ontdekken dat moslims gewoon meedoen in de ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@218 Onderzoek: extreemlinks geweld leidt zelden tot vervolgingDag hoor....

6 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bram brabant
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Niet zo soft van de weg plukken maar een peloton ME erop laten rammelen....

8 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

ThWil
Hoogopgeleide Nederlander praat duurzaam, maar leeft er niet naar. ‘De kloof is schokkend’

@1 Daar is die timmermans toch een lichtend voorbeeld van met zijn duurzaam geïsoleerd huis. ...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@17 Zou je dat bij een hond ook doen? Een zachte schop geven?Denk daar maar eens aan. Kinderen schoppen, ook zachtjes, is not done....

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

ThWil
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Die weerwind doet een van huffelen. ...

10 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Black Twinks Gay PornNaked Chicks In PublicWife Wanted AnalLatine PornstarsPorn Indian CuteGb Road Sex VideoS3x StorySchool Teacher ChudaiTeensnows ComZoey Reyes PornFree Hardcor PornEmily Willis OilFuckmareWww SexKajal NavelBihari Sex FilmNikki Hearts GangbangOnscreens.meCumming In ButtStepnom XxxTaliataylorrrBhabhi Ki Chut ChudaiSanelonB Grade Adult MoviesLesbian AntarvasnaIndian Web Series Big BoobsPussy AirlinesMamás Follando Con Sus HijosBrande Love HdNude Beauty PagaentsBigboobsfilmeFamosas Porn3d Animation HentaiLesbians With Foot FetishBig Boobs Bhabhi SexRajasthan Aunty Sex VideoNew Panu GolpoEmi FukadaDoremon Cartoon XxxShigeo Tokuda PornBlue Film Sexy Blue SexyBig BreastspornBiggest Pussy In The WorldBengali Hot SareePokemon Go PornTime Freeze HentaiLela Star XxxKinnar XvideoFull Sexx VideoBangbros PornFamily Taboo Sex VideosRohini NudeTickling Feet PornLust Stories PornXxx Mom FullDabb Gasm PornTik Tokers NudeDescargar XxxHoby BuchanaSexlog Live CamSex Couple GifKerala Boys Sex VideoJapanese Cosplay PornHindi Wife XxxBabepedia ComHomemade Amateur Wife PornAsian GangbangersYoni PhotoNude PakPrivate SelightsR/gonewildstoriesSexy Scarlett JohanssonBelle DelphinMale Gay Black PornXxxporno ColombianoToru OzawaCeleb FuckMallu ProneJavhdonlineSimpzor Onlyfans LeaksBooru PornCamille Winbush NudeTwinks BlowjobsColorsofautumn PornVideos Big TitsSkipthegames LansingPadme Amidala NakedTeen DownblouseFat PormHentai VanillaSudeep WifeChainsawman Power PornX T U BXxx ApBen 10xxxGroping Sex VideosTessa Lane XxxMilf Butt PlugCierramistt PornShota HentiMelhores Atrizes PorniNataliewoodnudeLauren Phillips NakedBarbie GriffenFolladas DuroTwerk XnxxSumiyayaMom Cums FirstLongdick PornYoung Lana RhoadesPornfilmsFotos PornoLebians Sucking TitsFacefucking ExtremeSimpson Comic PornPuffy Pussy PornXxx Blue PictureRemoving PantiesSex XcFlirting PornDesi Blue XxxXx BhaiDevar Bhabhi Sex IndianFunny PussySex JourneyToriel R34Sweet Margs PornVr Porn Female PovUnconcius PornPicshunter.comAnimation PorneFemmes Nues GratuitNubilespornAshwitha HotNtr NhentaiHot Movie Sex ScenesLatina Only.fansXnxxn.comCelebrity ThumbsFaii OrapunKendra Sunderland Sex VideosChda ChdiHollywood Bedroom SceneDesi SexualNudes 18 AnsThat Good PornMastasiaBold Sex VideoTransexual Bbc PornSweating Porn