Raab zegt in een interview met de BBC dat "elke verantwoordelijke regering een plan moet klaar hebben voor het geval we geen akkoord bereiken".
Volledig scherm
Raab zegt in een interview met de BBC dat "elke verantwoordelijke regering een plan moet klaar hebben voor het geval we geen akkoord bereiken". © REUTERS

"We moeten ons voorbereiden op mogelijkheid dat er geen brexit-akkoord komt"

Dominic Raab, de nieuwe Britse onderhandelaar voor de brexit, heeft in een interview met de BBC verklaard dat Groot-Brittannië zich moet voorbereiden op de mogelijkheid dat de onderhandelingen met de Europese Unie mislukken. In dat geval zal het Verenigd Koninkrijk ook weigeren om zijn "scheidingsfactuur" van 39 miljard pond (zo'n 44 miljard euro) te betalen, klonk het. 

83 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Fons Casteels slaat in weinig woorden de nagel op de kop!
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Hoe stom kunnen politici wel zijn.Ze zijn goed in het creëren van problemen.
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Geloven de Britten die man nog wel.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Als het VK bereid is om de voorwaarden van de internationale handelsverdragen van de WTO te accepteren en bereid is om hun schulden aan de EU af te betalen is er toch niks aan de hand. Of wil het VK de privilegies behouden van de lidstaten zonder deel uit te maken van de EU? Ze moeten toch zelf ook weten dan dat geen haalbare kaart is. Het is erin of eruit en niet van twee walletjes eten want dat hebben ze al decennialang proberen te doen.
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    het zal een harde exit worden, maar binnen enkele jaren zal blijken dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. En dan.....