RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Nieuwe tip over vermiste Koen van Keulen (17)

De politie zoekt met helikopters naar aanwijzigingen

De politie in Italië onderzoekt een tip dat de vermiste Koen van Keulen vrijdagmorgen om half zes zou zijn gezien bij het Movieland Park. Hij liep daar op straat in de richting van Lazise.

Volgens een eerdere tip is Koen vrijdagochtend ook nog gezien met een meisje, naar wie de politie nog steeds op zoek is. Gedacht wordt dat hij het meisje terugbracht naar haar camping. De politie denkt wel te weten wie het meisje is, maar het is nog niet gelukt om met haar in contact te komen.  

Velden uitgekamd

Inmiddels wordt er in het gebied met man en macht gezocht naar tekenen van de 17-jarige jongen. Een team van een kleine 200 vrijwilligers kamt de velden rond het Gardameer uit. De politie zoekt met helikopters vanuit de lucht naar aanwijzigingen.   

Miniatuurvoorbeeld
Vrijwillgers kammen de velden uit. 

De gemeente is inmiddels bezig met de huisvesting van de zoekhonden die onderweg zijn. In de sporthal wordt voor een team van zeventien personen en hun honden een accommodatie ingericht. Vanuit Nederland is een team met zoekhonden onderweg naar het gebied.

Halte langer blijven zitten

Koen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag na een avondje stappen met zijn broer en vrienden. Ze gingen daarna met de bus terug naar de camping. Koen bleef een halte langer zitten dan de anderen. Sindsdien is hij spoorloos.

Meer op rtlnieuws.nl:
Koen (17) vermist na avond stappen bij Gardameer: 'Geen idee waar we nog moeten zoeken'