Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan Stef Sorry

22-07-2018 07:57

Sale NL

Beste meneer Blok,

Lekker dan.

Nu voel ik me verplicht om ook over de brug te komen.

Ik betreur het dat D66-voorman Alexander Pechtold aanstoot heeft genomen aan de benaming ‘recidivist’ die ik hem gaf nadat hij eerst een reisje in een privé-jet van een zakenvriend naar Oekraïne ‘vergat’ in het geschenkenregister van de Tweede Kamer op te nemen en daarna die omkoopneukhut van die Canadese homo. Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan.

Verder heb ik VVD-voorman Mark Rutte als ik hem op een leugen betrapte stelselmatig een aartsleugenaar genoemd; ik realiseer me nu dat ik me daarbij soms in te scherpe bewoordingen heb uitgelaten. Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan.

Het was voorts geenszins mijn bedoeling om ALDE-fractievoorziter Guy Verhofstadt (Pechtolds en Ruttes vertegenwoordiger in het Europees Parlement) in een negatief daglicht te stellen, toen ik hem vanwege zijn keuze voor de Grosse Lüge-propagandatechniek met Joseph Goebbels vergeleek. Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan.

Als ik beschreef hoe D66-Kamerlid Pia Dijkstra en in haar kielzog de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Christenunie met de Pia-wet de organen roofden van de meer dan twee miljoen laaggeletterden in Nederland, zocht ik slechts de scherpte van de discussie en gebruikte ik daarbij in een enkel geval ongelukkige illustraties. Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan.

Ik hecht groot belang aan de relatie met politici en wil uiteraard na de zomervakantie met iedereen in gesprek gaan die aanstoot heeft genomen aan mijn uitspraken.

Maar ik meende elk woord.

Net als u.

Alleen komt mijn ruggengraat niet van de hevea brasiliensis*, dus ik durf best toe te geven dat ik nog volledig achter al mijn uitspraken sta.

Hiervoor bied ik mijn oprechte excuses aan.

Groet,

JanD

PS. Wist u dat de voormalige Soros-medewerker Huub Bellemaker een petitie aanjaagt om u weg te krijgen?

* Braziliaanse rubberboom