door Febee in Overig  ·  22 Reacties

  • 4
  • 383x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Religie veranderd altijd.
Pas sinds het jaar 414 had Jezus opeens een kruis als symbool. Sinds 1600 heet hij pas Jezus christus.
Hij was daarvoor yoshua uit nazareth.
Het is een belachelijk gebeuren dat gepersonificeerde gebeuren in religies.

8
1 Chaimileh

Moskeeën stampen de grond uit...

4
2 Tjeesus...,

Het is ook maar net de vraag waar mensen hun bron van wijsheid vandaan halen.
Zoals bijvoorbeeld op de TV waar een aantal jaar de EO een of ander , zogenoemd, christelijk kinder festijn met muziek, waar de kinderen , het kan geen toeval zijn, met de handen omhoog en beide handen gevormd in het baphomet hand gebaar.
Dit was een item over pesten, het was ver van christelijk, die kids wisten blijkbaar niet wat ze aan het doen waren.

En dan vele valse kerken, waar de dominees en hun leiders daar boven en nog hoger in rang, de boel , vaak onbewust uit gebrek en kennis en valse lessen, de mensen op zulke manieren belazeren in feite.

Doe gewoon goede dingen en luister naar je hart, dan is God altijd in je buurt.

3
3 techcenter

En nog een goede tip.
Vergeef de zondenaren en vergeef je eigen zonden,
dan zal er een weg van wijsheid open gaan die alleen maar helderder kan worden.

5
4 techcenter

Klopt, er is minder religie maar wel meer ideologie.

0
5 B55

Vergeef de zondenaren en vergeef je eigen zonden.

Das makkelijk..., vergeven en alles is goed...

Iets klopt er niet...

0
6 Tjeesus...,

@6
Geloof me dat dat niet makkelijk is,
als dat makkelijk zou zijn dan klopte er er iets inderdaad zeker niet.
Dat is best wel een zware weg om dat te kunnen doen maar het levert wel wat op.
1 van de wijste levenslessen in het leven denk ik zelf, het zet in ieder geval de goede deuren in het verloop van het leven open.

2
7 techcenter

Het vergeven is niet enkel ´ nou ok, ik vergeef´.
Het moet echt uit je diepste onderbewustzijn komen,
niemand kan liegen tegen zijn onderbewustzijn omdat het onderbewustzijn je gedachten vormt en alles al weet hoe het moet verlopen.
Anders werkt het mooie verhaal van het vergeven niet, stond dat amar met iets duidelijkere woorden in de bijbel ipv bijna cryptisch.

2
8 techcenter

Nou..., ik vindt dat mensen die bijvoorbeeld een zwaar incident hebben begaan..., gewoon de gevangenis in gaan...

En in sommige zware gevallen..., is helemaal niks te vergeven...

0
9 Tjeesus...,

Er moet ergens een verborgen agenda zijn: uitbannen van het christendom en het promoten van de islam. Ik vind het een heel verdrietig iets.

2
10 Ebbie

@9
-- En in sommige zware gevallen..., is helemaal niks te vergeven... --

Dat bedoel ik, zo makkelijk is vergeven niet.
Maar een mens die dat kan zal zich realiseren dat al de haat en woede een blokkade was op het geluk in hun leven voor ze die zondens konden vergeven.
Wie kan vergeven zend al die opgekropte woede uit zich en zal bescherming krijgen van de positieve energie die eindelijk weer naar binnen kan stromen in de mens die vergeeft.
Meer toegang tot wijsheden, meer geluk, bescherming in deze bijzondere tijd die wij alleen mee maken.

2
11 techcenter

Kan ook niet begrijpen waarom misbruik met kinderen in de kerk bijna nooit bestraft zijn...
Even naar de biechtstoel en alles is vergeven...

Oprotten..., de kerker in...

1
12 Tjeesus...,

@10 Helaas gedijt de islam goed in streken waar mensen weinig andere skills hebben dan zich op grote schaal voortplanten. De islam roeit daarmee bijna vanzelf de westerse beschaving uit. Terug in de tijd dus.

0
13 Akiron

Dat soort mensen bezorgen de opgekropte woede...

0
14 Tjeesus...,

Roei religie uit.

1
15 chouffleur

Het probleem met religie en met de mens is dat we niet kunnen bepalen wat almacht is. Op welke manier we overal controle over kunnen hebben. Daarom kan God ook nooit gekend worden. Het idee drijft vele mensen tot wanhoop en misdaad. Over wat almacht nu precies is zou je een hele studie kunnen opzetten. Veel zaken die wij als almacht zien zijn ook vaak vaardigheden die we bij dieren tegenkomen en wij niet kunnen, zoals vliegen, bewegen als een spin, snelle huidgenezing, ondoordringbaar panser. Het is altijd een idee aangevuld met iets van wat we kennen. Echte almacht ligt wellicht in een idee wat we niet kennen.

2
16 Tafka Mike

Omdat de mensen zoveel mogelijk macht over zijn omgeving wil uitoefenen, denken veel mensen dat egoïsme in onze natuur zit. Dit is denk ik een misvatting, ons onvermogen om te bevatten wat macht is en ermee te experimenteren komen we vaak op slechte resultaten waardoor we tegen grenzen aanlopen die onze macht beperken. Omdat we steeds tegen die grens aanlopen vertonen we egoïstischer gedrag. Dit is niet iets wat we zo menen maar egoïsme overkomt de mens.

1
17 Tafka Mike

@16 er is geen god..
Ook geen almacht..
Ieder individu bepaalt zijn lot.

1
18 chouffleur

God en alles daaromheen zijn menselijke creaties. Blijkbaar vind de mens het interessant om er mee aan de gang te blijven. Het is een puur psychologisch iets. Iedereen die het geluk heeft gehad in een vrije omgeving te zijn opgegroeid zonder te zijn geïndoctrineerd met een dwangmatige religie kan begrijpen dat er geen religie was voordat de mens op aarde verscheen.
Men vind geen bijbels, korans, thora's in oude aardlagen evenmin hindoe of boedha geschriften, ook geen tempels of andere tekenen van god of goden.
Men vind er Dinobotten, schelpen en de hele archeologische geschiedenis van miljoenen jaren.
Alles omtrent religie's is ontstaan en gemaakt door mensen, van geloof in geesten en goden van nog voor de Egyptenaren tot en met nu is religie doorgeëvolueerd, ja nu zijn er verschillenden, ja nu heb je hindoeïsme, boeddhisme, christendom, islam, en noem maar op.
Het is maar net waar je mee in aanraking komt, overigens is er nooit ene god aan te pas gekomen. Allemaal menselijke bezigheden.

Een religie word pas een probleem indien het word voorgesteld als de waarheid, als ze wetten verkondigt en verlangd van "de gelovigen" hiernaar te leven. Dus als het mensen hersenspoelt of zelfs beweert dat wat die religie beweerd en wat er van opgeschreven is onveranderlijk is en niet met nieuwe inzichten mag worden aangepast. Als ze opdraagt om de hele wereld onder die religie samen te brengen, dat er "anderen" zijn die die "ware" religie niet geloven "ongelovigen" zijn en bestreden moeten worden totdat iedereen de 'ware religie belijd"
Ja dan heb je een echt probleem.

Gelukkig bestaat zo'n religie niet. sarc/off

0
19 doxbar

@19 Maar stel dat er toch een schepper is. Hij die ons mensen, dieren en planten en heel de ecologie etc. ontworpen en gemaakt heeft. Zou die maker van zijn eigen product dan niet uit liefde willen zeggen wat wel en wat niet goed voor ons is? Dus een soort 'handleiding voor het leven' maken en voor de geintresseerden daar ook een stuk (ontstaans)geschiedenis bij zetten? Dat zou het beste door een boekwerk kunnen, door alle generaties heen.

Ik bedoel: een ouder wijst een opgroeiend kind ook op de gevaren van roken en heeft liever dat zijn kind dan ook niet gaat roken.

Nu, vele mensen denken dat God dit ook met de mensen doet d.m.v. de bijbel. Dat wordt dan religie genoemd en is dan per definitie fout, omdat het religie is?

Hoe kun je zo zeker weten dat God niet bestaat? Als je eerlijk bent zul je toegeven dat het idee dat God niet kán bestaan en een verzinsel van het menselijk brein is, óók een doctrine is. Want het leven is te complex om vanuit het niets te ontstaan. Het is redelijk om ruimte te laten voor een almachtige God. Doe je dat niet, dan maak je jezelf narrow minded.

2
20 Ebbie

@20 Als en stel dat. Wel dan nog minder, het is onwaarschijnlijk dat een ouder dergelijke geintjes zou uithalen met zijn kinderen. En nee dan was religie niet op deze wijze geëvolueerd.
Trouwens waarom zou een ouder geintjes met zijn kinderen uithalen en verstoppertje gaan spelen? En dan is het zeker vaag waarom die "God¨ met zoveel verschillende versies komt.

Al met al niet waarschijnlijk en wetenschappelijk niet ondersteund, maar het is uiteraard niet verboden te geloven wat je geloofd.
Waar baseer je op dat zoals je zegt: "Want het leven is te complex om vanuit het niets te ontstaan." ?
Heb je vroeger scheikunde gehad op school? Dan zou je toch moeten weten dat het aantal mogelijke chemische bindingen bijna onbeperkt is, en dan komt er nog niet eens leven aan te pas. Met andere woorden het zeg niets. Net zo min of leven altijd al complex was.

Overigens zou het interessant zijn als er zoiets als "God" zou zijn, gezien het ongeëvenaarde talent zich te verbergen en alle bewijzen voor zijn bestaan onvindbaar te maken.

0
21 doxbar

@21 , vooral dat laatste blijf ik wat vreemd vinden: God is voor vele mensen een onderdeel van hun dagelijske leven. Vraag hen of ze in God geloven en de meesten zullen moeite hebben om niet te zeggen dat ze het eigenlijk gewoon zeker weten. Zijn al die mensen, die dus een binding hebben met het meest gelezen boek op aarde, de bijbel, ook wel door niet-gelovigen afgedaan als zijnde een sprookjesboek, allemaal 'koekkoek'? Ik vind dat toch te gemakkelijk eerlijk gezegd.
God laat Zich weldegelijk vinden, zoals velen zullen bevestigen. Het is alleen de vraag: wíl men God wel vinden? Wíl men de schlepping wel aannemen als bewijs? Wíl men wel zien?

Dus dat God onvindbaar is, dat ben ik niet met je eens en velen met mij.

Wat bedoel je eigenlijk met 'geintjes'? Heb je het dan over alle ellende op de wereld die God 'zomaar' lijkt te laten gebeuren? Maar als je in God van de bijbel gelooft, dan zal men ook in de duivel moeten geloven. En dat is, zoals de bijbel ook beweert, de heerser van deze wereld, de veroorzaker van alle ellende, omdat de mens hem zijn macht geeft, vanaf het moment dat men van de verboden vrucht at.
En ja... die duivel, die heerser van deze wereld, juist DIE slaagt er zo ontzettend goed in om 'onzichtbaar' te zijn en iedereen te laten geloven dat hij en God niet bestaan.

3
22 Ebbie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
NICOLINO
? Gevestigde elites zijn op RAMKOERS, FVD gaat strijd aan met GLOBALISTISCH MONSTER!

FvD is de enige echte oppositiepartij die Nederland nog kan redden. Blij dat ik lid ben. ...

2 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

NICOLINO
PVV-leider Wilders loopt voortijdig weg van formatietafel om ’te licht’ asielpakket

Prima Geert, maar om verdragen te kunnen opzeggen heb je toch echt een Nexit nodig. Vreemd dat je die hebt laten vallen. ...

4 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

NICOLINO
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

Een asielstop zou kunnen helpen. Daarvoor is wel een Nexit nodig. ...

6 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

ThWil
Doden na steekpartij in winkelcentrum Sydney, mogelijke dader neergeschoten

@107 Hij kwam zeker over als een eminente persoon. Doch hij is inmiddels al wat jaartjes dood. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Snorrie
Offtopic

@2294Waarom je account laten verwijderen als je nog steeds de drang heb om te reageren?...

9 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@38 "Een Nexit is keihard nodig. " Jammer joh, maar ook dat staat zelfs bij Wilders in de ijskast. ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ThWil
Neef van Ridouan Taghi veroordeeld tot 8 maanden cel voor drugshandel, bovenop 26 jaar cel voor moord Wiersum

@2 Ik zie het. Maar met die 8 maanden erbij komt ie er toch zeer schappelijk vanaf. ...

15 minuten geleden geplaatst door ThWil

NICOLINO
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Een Nexit is keihard nodig. Kunnen we verdragen opzeggen, grenzen controleren, besparen we op de lange termijn een hoop kosten en hebben we mind...

16 minuten geleden geplaatst door NICOLINO

sockknitter
Conservatieve conferentie waar Orbán spreekt bijna gecanceld omdat veiligheid niet kon worden gegarandeerd - NieuwRechts.nl

Is dat die conferentie, waar geen "linkse" journalisten welkom zijn?...

17 minuten geleden geplaatst door sockknitter

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Sorry, deze pagina hebben wij niet gevonden....

21 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Lena Paul BlackedGame Of Thrones Nude VideosLove Story And SexTop Onlyfans ModelsMary Elizabeth Winstead NudesSteo Mother PornTwitch PornSexy Dance VideoKiara Mia PornGhettoslutsBeeg IndianYhivi XxxIndian Xxx VideosGames Of Thrones NakedSun P OrnoLesbian BbwpornBig Ass PornstarsRailey DieaselBeatufil PornBlack Porn StrippersHentais DeHot Mom XvideoPriya XxDesi Nangi BhabhiIndian Massage Parlour PornAdault Porn MoviesMultpirnYoubpornPorn TinyBolw Job VideoBeeffcake HunterActress Meena NudeNuru Massage Step MomBig Booty Latina NakedOrsmNude Racquel WelchDifferent Sex Positions VideosHot Anime PoJeniffer Lopez XxxTruth Or Dare Pics ArchivePournou XxxxLes PornographyCorrina Kopf NudeCountry Girl PornPornhub StarsGdp CreampieOuttie VaginaXxx Blue Film HindiHd Porn Desi VideoHump DateQrab PornNhentai BrPor No RubiasBkacked.com PornSe XmummyBrianna Marie Dale NudeIndiansex Video DownloadHot Sex Movie HindiBlindfolded Porn VideosFree Son And Mom PornVideo Sexe ExtremeCardi B SextapeCockin MouthBigcocks PornHomegrownvideosRedrubeMinecraft Creeper PornTouhou HentaiBig Tittied HoesIndianauntyfuckE621 AnimatedFemdomzBhojpuri Sex Bf3gxxxHornyhentaiPooja Gandhi SexDubai PornLongest Hd PornRule 34.usBigger Nude WomenBeautiful Black Women NudeDesi Hot Bhabi XxxHollow Man SexNude Indian Desi GirlsGloves HandjobFree Hd PoprnCelebritys NackedHot Romance XhamsterOverflow HentiaSexvodeBadwap MarathiXxx Big Boobs Step MomThai PornmovieLizbeth Rodriguez XvideosAll Nsfw SubredditsReddit Com NsfwGilfs In PornDesenhos Animados PornográficosPorn HobPorn Behind The ScenesEmma StarlletoLeoni PurErotic BeatyRaven Comic PornIndan Sax VideoCop Gang BangHololive HentaiDesi Indian Bhabhi Xxx VideosShopping Mall XxxThreesome Pov PornFilme PornographiquesYoruichi Shihouin PornTwink69Larg Porne TubeRiding Creampieسکس ایرانیانDaisy Stone PornI Porn ComOshi No Ko R34Www Public AgentBriella FoxxxAria Lee CreampiePorunohabuUrindianbae NudeKushina Uzumaki Porn0orn VideoSxs VidiyoHot Sexy Web Series VideoSeducing Teacher工囗漫画Huge Tits SaggingGigantic Natural TittiesIndian Long Hair Sex VideosBaixar Porn GratisMature OrgyMom Ki Xxx춘자넷Black Guetto PornHdsex LesbianXxx Video NokraniSaved By Freeuse Crystal ClarkUnexpected PornSunny Leone Big CockAyesha Khan PornTeaching Blow JobsGloryholeswallow Full VideoCuckolds Eating CreampieHottest Redhead PornstarsHdpo RnGay Porn Hq