Surinaamse Nederlanders hekelen minister Blok (parool.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  29 Reacties

  • 9
  • 401x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ze kunnen nog altijd terug , om het tegendeel te bewijzen.
.

4
1 de redelijkheid

Herkolonisatie! Proest!!!!!!!!!!!!! We zijn goddomme mooi van die bananenrepubliek onder Bouterse af.

3
2 Tsaar

De vereniging, die zegt op te komen voor de belangen van de 500.000 al of niet werkende Surinaamse Nederlanders...

3
3 in holland

Herkolonisatie? Hell no, jullie mogen dat stukje grond mooi houden. Veel plezier met jullie lieve Bouterse die onschuldige mensen heeft vermoord. En dan niet meer piepen over het verleden van Nederland. Wij hebben namelijk geen moordenaar aan het roer staan. Die Surinamers zijn nog te dom om te schijten denk ik zo af en toe.

2
4 Bullduck

Dus Suriname is geen failed state :-/ Waarom kwamen ze dan naar Nederland.

3
5 foshizzle

@5 Yep. En waarom verrekken ze het om weer terug te gaan....

4
6 Tsaar

@5 Dat is onderhand wel duidelijk op enkelen na is het veel gemakkelijker om niks te doLekker gemakkelijk toch en wij domme Hollanders laten het ook nog eens toe.en en je hand ophouden om alles voor niets te ontvangen.

3
7 jbruntink

Blok had gelijk en flauw dat hij terug krabbelde. Hij zal en moet het beleid van Rutte volgen want dat is een grote dictator.

3
8 Interessant

@7 Ja , klopt zeker weten, maar kan gewoon niet tegen die verontwaardiging van ze :-/
Als ze zo'n ophef maken over een opmerking over Suriname en ze het daar zo geweldig vinden en het totaal geen failed state is , ga dan gewoon lekker terug :-/

2
9 foshizzle

Heeft silly sil ze allemaal bijeen geroepen? question

1
10 Jan met de korte achterlul

"De vereniging, die zegt op te komen voor de belangen van de 500.000 Surinaamse Nederlanders"

Kan je nagaan, hoe gastvrij en verwelkomend wij Nederlanders waren, zo in de jaren zeventig, begin jaren tachtig.
De helft van de Surinaamse bevolking wilde daar weg, dus namen we hen op.
Alles wat door toenmalige Nederlanders aan voorzieningen was opgebouwd, dat stelden we ook voor hen open.
Zelfs na de onafhankelijkheid, waren Surinaamse staatsburgers welkom zich in dit land te vestigen.

En nu worden we beloond met types als Gloria Wekker, Sylvana Simons, KOZP en zijn we voor hen de witte mannen en witte racisten.
Over een slang aan je borst hoesteren gesproken!

En in de wonderland beleving van sommige Surinaamse Nederlanders word van deze generatie witte Nederlanders nu verwacht, dat zij fortuinen gaan betalen voor 'al die jaren slavernij' daar, omdat "nabestaanden nog steeds onder dat slavernijverleden zouden lijden"'.
Terwijl slavernij volgens mij al in 1863 werd afgeschaft.

En nu word minister Blok uit naam van '500.000' Surinaamse Nederlanders gefileerd, dit omdat hij als mening verkondigd heeft dat volgens hem Suriname een 'failed' state is!
Misschien had hij het vriendelijker kunnen zeggen.
Maar ja met nog maar 560.000 inwoners in Suriname en 500.000 in Nederland?

2
11 tegenzinnig

Gewone Nederlanders ook.

3
12 Zeekomkommer

Zijn al die 500.000 Nederlandse/Surinamers lid van dat clubje? Nee dus.

2
13 Bakroe

@13
Geloof er ook niets van, daarom staat er ook "De vereniging, die zegt" ..... question

1
14 Lias

@11 “De helft van de Surinaamse bevolking wilde daar weg, dus namen we hen op. ”. Ze hadden gewoon de Nederlandse nationaliteit hoor simpele. We namen niks op, ze hadden net zoveel recht hier te wonen als u.

5
15 mo

@15 nee hoor, want ik ben een wereldburger en ik kan ook niet zomaar ergens gaan wonen en mijn handje ophouden.

2
16 Bullduck

@16 . U weet echt niet zoveel hè. De Surinamers hadden de Nederlandse nationaliteit punt. Zij hadden de keuze om hier te wonen of Suriname. Een aantal koos Nederland en verreweg de meeste Surinamers zijn geschoold en hebben een baan.


Lees eens wat, dan kraam je niet zoveel onzin meer uit.

4
17 mo

Veel Nederlanders kennen hun eigen geschiedenis niet. Ze weten niet dat de meeste Surinamers niet uit Suriname komen maar daar te werk zijn gezet door de Nederlandse staat. Ze hebben de Nederlandse nationaliteit opgedrongen gekregen. Surinamers hebben het volste recht om in Nederland te wonen want ze zijn Nederlanders gemaakt en hun voorouders hebben Nederland opgebouwd.

3
18 in alle redelijkheid

@18 Dat lijkt me een aardig consistente samenvatting van hoe het gegaan is.

2
19 Drs. Mezun

@18 prima, maar dan niet lopen zeiken als een minister zegt dat ze het hebben verkloot op die suikerriet plantage. Want dat is nou eenmaal de harde waarheid. Corruptie, grootschalige drugshandel, een crimineel/moordenaar aan de macht etc.

1
20 Bullduck

gewoon van deur tot deur alle Surinamers opsporen en dit ondankbare volk met desi airilines terugsturen aub

2
21 knakworst

@18
Blok zegt niet dat Surinamers het verkloot hebben op de suikerrietplantages want dat zou een verdraaiing van de feiten zijn. De suikerrietplantages zijn enorm winstgevend geweest voor Nederland.

Wat harde waarheid betreft: het zou geen kwaad kunnen als je je eerst gaat inlezen in de materie want de crimineel en moordenaar waar jij het over hebt, heeft volgens insiders wel met hulp van Nederland een coup gepleegd in Suriname waarvoor hij nooit berecht zal worden omdat hooggeplaatste Nederlanders bang zijn dat hij een boekje over hen opendoet.

0
22 in alle redelijkheid

@17 mo
"Zij hadden de keuze om hier te wonen of Suriname. Lees eens wat, dan kraam je niet zoveel onzin meer uit."

Je praat zelf weer eens (de gebruikelijke) onzin. Het was een besluit van de toenmalige regering dat Surinamers hier konden komen.
De regering had dat net zo makkelijk anders kunnen besluiten. Toen India onafhankelijk werd konden ook niet alle inwoners maar even naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken.

Ook heeft Nederland dat niet toendertijd met Indonesie gedaan.

2
23 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@23 . Alsjeblieft

sinds de invoering van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden in 1954 hadden Surinamers de Nederlandse nationaliteit en konden ze niet geweigerd worden.

Ook jij moet je even inlezen voor je een ander van onzin praten beschuldigd terwijl je dat zelf doet

2
24 mo

@15
Bedankt, Mo, voor de benaming 'simpele'.

Ik had alleen wel een vraagje voor je: bestond je al in 1975?
Ik namelijk wel.
Ik was al 'min of meer' volwassen toen.

Ik heb alles wat zich toen tussen Nederland en Suriname en in Suriname tussen de bevolkingsgroepen afspeelde, in aanloop tot de onafhankelijkheid, bewust meegemaakt.
Het onafhankelijkheidsstreven van de creoolse bevolkingsgroep onder het leiderschap van Henck Arron, de aarzelingen van de Hindoestaanse en Javaanse bevolkingsgroepen ten opzichte van onafhankelijkheid.
Het feit dat het Indiaanse bevolkingsdeel niets gevraagd werd.
Dus ja, ik weet dat ze in nog niet onafhankelijke Suriname de Nederlandse nationaliteit hadden (min of meer vergelijkbaar met wat Antilianen hadden).
En dat men in Suriname in 1975 de keuze kon maken, de Nederlandse nationaliteit behouden of de Surinaamse nationaliteit aannemen.

Maar ik kan je wel vertellen, dat het in de aanloop van de onafhankelijkheid zeker niet de bedoeling was dat het halve Surinaamse volk naar Nederland ging emigreren.
Toch toen het gebeurde accepteerden wij Nederlanders dat en stelden alle voorzieningen (waar geen enkele emigrerende Surinamer ooit premie voor had betaald) voor hen open!

Dus ja, je hebt gelijk.
Wij Nederlanders (en ik dus ook, toen en in jouw ogen nu ook!), we waren simpel!

1
25 tegenzinnig

@25 . “Toch toen het gebeurde accepteerden wij Nederlanders dat en stelden alle voorzieningen (waar geen enkele emigrerende Surinamer ooit premie voor had betaald) voor hen open!”

Zo klinkt het mooi. Waarheid is dat we niet konden weigeren juist omdat ze de Nederlandse nationaliteit hadden. We hadden het dus maar accepteren.

Ik bestond ook al in 1975 maar was nog niet volwassen. Wel ben ik sinds 1999 getrouwd met een Surinaamse man ( nou ja Nederlander maar voor de duidelijkheid).

Het gebruik van het woord simpele is niet netjes idd waarvoor excuus maar het is zo vermoeiend aldoor die denigrerende toon over bijvoorbeeld Surinamers. Ook nu sneert u nog even dat we simpel waren om ze op te nemen. Jammer, Surinamers zijn fijne, hardwerkende mensen.

1
26 mo

@24 mo
Inwoners van Indonesie waren ook allemaal Nederlanders. Toch zijn ze niet massaal naar Nederland gekomen, gehaald of toegelaten.

Daar heb je het bewijs dat inwoners van kolonies dus wel geweigerd konden worden.
Verenigd Koninkrijk heeft ook niet half India binnengelaten. Het kan dus wel.

1
27 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@27 het kon niet!

Indonesië was toen al soeverein. Suriname en de Antillen niet Lees nou gewoon even over de invoering van het statuut voor het koninkrijk der Nederlanden daar kun je het allemaal lezen. Ook dat Nederland de toestroom wilde stoppen maar niet kon weigeren juist vanwege dat statuut dat inmiddels al enkele malen veranderd is. In 1975 door Den Uijl waardoor Suriname onafhankelijk werd en de Antillen een afzonderlijk land binnen het koninkrijk.

Gewoon even zelf lezen en u weet het

1
28 mo

Nee hoor, de toegang tot bepaalde voorzieningen weigeren, dat kon juist wel (had met premiebetaling te maken),
Maar het werd na gezamenlijke acties, door Surinamers en betrokken Nederlanders, voor toegankelijkheid toch toegestaan.
Dat had natuurlijk ook te maken met de slechte leefomstandigheden waarmee Surinamers als een immens grote groep nieuwe immigranten in Nederland te maken hadden (Nederland huisveste nieuwe groepen immigranten steevast in pensions, zoals gezegd was er in eerste instantie zonder premiebetaling geen toegang tot veel voorzieningen, de lage financiële bijstand welke mensen kregen.
Maar toch is alles nog in een relatief korte tijd 'geregeld’ en goed gekomen.
Er was aardgasgeld zat!
B.V. in de leegstaande elitewijk de Bijlmer werden flats voor Surinamers, voor vestiging opengesteld onder een speciale huursubsidie regeling. Er kwam recht op bijstand met allerlei toeslagen, er kwam toegang tot de gezondheidszorg, er kwam volledige toegang tot ons onderwijssysteem.
En er kwamen subsidies voor vele initiatieven
En aanvragen voor leningen/financieringen werden gehonoreerd.
Allemaal zaken waar de groepen van spijtoptanten (veelal met de Nederlandse nationaliteit) vanuit Indonesië, alleen maar konden dromen. Die moesten het op eigenkracht zien te rooien en alles en elke cent terugbetalen. Mijn vrouw komt er vandaan maar heeft moeten vluchten tijdens de generaalscoupe, vanwege de massamoord door islamitische verenigingen op 1.000.000 mensen, vandaar dat ik dit te vermelden wel relevant vond.
Omdat er voor hen geen enkele toegang tot voorzieningen mogelijk was tenzij vanuit een baan
Verder, wat simpel en simpele betreft, dat begraven we gewoon en ik zal u een geheim verklappen, wij hebben met een korte onderbreking eerst 3 jaar en later 19 jaar met veel plezier in zuidoost gewoond en zijn daar erg sociaal actief geweest

0
29 tegenzinnig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

37 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Gay Cosplay PornOlivia Hussey NakedXnxx Sheena RyderWww Xxx Hd FullBangladeshsexBhai Bahan Ki Chudai VideoGirls Kissing PornEbony DeepthrotYue KelanFarsisex4k Xxx HdHsnimeChod XxxPorn Videos Of Indian ActressIncest Caption PornQuero Ver Filmes Pornográficos GrátisHemster Free PornNude Aunty BathTube Porn LatinaFilm PornoamateurVivasteeetLana Rahoades XxxBrazzers Boob SuckLisa Ann As Sara PalinChaturbqgeXvideos Of IndiaLife SeloctorNinjago PornJacqueline Fernandez AssPayback 1995Milley Cyrus SextapeFaponicXxxstoriesDudethatslewdPiss DeepthroatPorninaminuteSex Video Housewife4k Sex Hd VideoAbbb HentaiLauren Phillips SpankbangBangla Xxx Video DownloadTubehalore ComSaimin HentaiCourtney Stodden NudeXx Bengali BoudiJapani Sexy Hd VideoFallout 4 SexmodBig Sister PornhubErotic MmfRcuckoldJavmosrBoobs Kissing VideoKareena Kapoor FuckExtremesexHome Porn AmateurXvieeoRule34 AnimeIrene Cara NudeXxx 144Xxx Sexy Desi VideoTeching SexRoast Beef PussyFiesty Feminista PornSpirited Away PornNhentia NetBest Indian PornstarMomoffduty NudesAsian Virgin PornPornographie HardXganster69 LesbianVicky LoveBrianna Beach New VideoMassage Fucking VideoAlexandra Daddario Hot VideosNude TeensvideosBaby Zelda ChaturbateLevy LsjiClassificadosxPornô AntigaGranny HandjobAudrey Hepburn NudeMexico Teen PornDoggingwifePornocasero LatinoLittle TitiesGranny Porn PhotosAshleyxrosee OnlyfansXx Hindi Bf3dsex AnimeTeasing BlowTommi RoseKayla KissBlonde Teen AnalSavannah Bond FeetNew Hindi Xxx VideoHentai BitchFtv SexBlack Porn VideosPorn With Friends WifePhotoacampamentesXxvideos.com FreeMalora Hardin NudeHow To Find A Glory HoleJohnny SiBabe Sitter PornImhentai.xxxWomen Bent Over NudeGarden XxxHanna Brooks NudeMyfamilypies ComImgfapRule34 DevBig Bobbs AlertHentaibeastialitySatxxxJuicy Peach AudioClaire LizzyIndian Maa Beta SexIndian Chudai MmsLesbian Porn SiBig Tits GolfingIceporncasting.comHindi Jabardasti Sex VideoPorn3xTripple_bri NudeFree Porn Bro And SisNicolette Shea TitsEscorts InGal Ni Yasashii Otaku-kunSoftcore Full MoviesWife Flashing In PublicCoco Vandi CreampieTryst EscortRukle 34CockdockingNakee AssVegina PicHot Doggy Style SexHd Bf RomanticHot Bathroom PornMia Khalifa RedditHd Porn VideosDaisy Ridley NudaWife SuckingXnxx Com Free DownloadBlac Chyna Onlyfans LeaksParasitepornFlat Iron Sex PositionMutli Porn