ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Volgende slachtoffer van het klimaat: het internet

Global warmingDuizenden kilometers internetkabels langs de Amerikaanse kust lopen in de komende vijftien jaar al ernstig gevaar door overstromingen. Dat blijkt uit een analyse door Amerikaanse universiteiten.

5 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Christine, de gepubliceerde data lopen altijd maanden achter op de metingen, om de simpele reden dat de satellietengegevens nog heel wat vergelijkingen nodig hebben om de -theoretische- zeespiegel te berekenen. De gepubliceerde gegevens zijn nu tot begin dit jaar en geven geen enkele versnelling te zien in de zeespiegelstijging, integendeel: 0 mm/jaar sinds november 2016. 2016 was een sterk El Niño jaar.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ah ja, Ferdinand Engelbeen : uw data zijn van zes maanden geleden of zo ? Het gaat snel hoor maar geen kat mag dat weten.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Dan gewoon net zoals vroeger zonder internet. Als het er op aankomt past de mens zich vlug aan.
  • Joris Heyninck

    6 jaar geleden
    hoax en broodjes aap verhalen. Miami is bevoordeeld gelegen in een orkaangebied. Is in September zelfs orkaan over geraasd, en downtown Miami stond dagen compleet onder water. Op die plaats staan inderdaad één van de grootste netwerk knooppunten ter wereld.... maar de impact is NUL. Die datacenters zijn hyper beveiligd, ook tegen water. En als er al iets gebeurd zijn ze hyper redundant.... internet verkeer volgt dan gewoon een andere route, een omleiding. Dus die doomsday verhalen.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Volkomen belachelijk: de zeespiegelstijging is nog steeds rond 3 mm/jaar, 30 cm op een eeuw. Een stevige storm als Sandy kan het water een meter of vijf-zes opzwiepen, daar hebben ze in New York ook geen rekening mee gehouden. Gevolg: tunnels en metro liepen onder. Als ze daar geen rekening mee hebben gehouden bij de bouw van de Internet infrastructuur, dan is het hoog tijd dat ze die aanpassen, zeespiegelstijging of niet...