‘Derde #MeToo-golf op komst in Nederland’

Er is een derde #MeToo-golf op komst in Nederland. Na de Job Gosschalk-rel in november en de onthullingen over zijn vieze collega’s in april, hebben een aantal vakmensen aangekondigd met nieuwe onthullingen te komen. Dat meldt De Telegraaf. Insiders vertellen aan de krant dat #MeToo in ons land niet als een nachtkaars uitgaat. Er zitten nieuwe schandalen in de pijplijn. “Soms moet je honderd keer op een deur kloppen voordat deze open gaat. En dus blijven we kloppen.”

Kemna Casting is onlangs verder gegaan onder de naam Post Castelijn Casting. Is er daadwerkelijk iets veranderd? Achter de schermen is alles nog precies hetzelfde, zegt een bron. “Je kunt de paddenstoel wel plukken, maar onder het oppervlak strekt de organisatie zich als één organisme nog kilometers uit.

Het castingbureau ziet zichzelf nog steeds als het grootste slachtoffer, stelt de ingewijde. “Achter de schermen drinken ze nog steeds koffie met elkaar! Sterker nog, Gosschalk zou in adviserende rollen bij sommige producties nog steeds betaald krijgen.”

Om die reden kan ik jammer genoeg nog steeds niet onder m’n eigen naam mijn verhaal doen, want ik wil natuurlijk wel als acteur aan het werk blijven.

Het Telegraaf-artikel ‘Gaat #MeToo als een nachtkaars uit?’ kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen