RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Man steekt 10 mensen neer in bus in Noord-Duitse Lübeck

Beeld © AFP

Een onbekende man heeft in de Noord-Duitse stad Lübeck in een bus tien mensen neergestoken. Een van hen raakte zwaargewond. De dader vluchtte, maar kon snel worden opgepakt.

Lang was onduidelijk over het aantal gewonden. In officiële verklaringen had de politie het lang over 'een aantal gewonden', de minister van Binnenlandse Zaken had het over 9 gewonden, terwijl agenten ter plaatse tegen verslaggevers het aantal van 14 gewonden noemden. In de avond maakte de politie een einde aan de onduidelijkheid met de mededeling dat het om 10 gewonden ging. 

De dader haalde volgens ooggetuigen in de volle lijnbus van Lübeck naar Travemünde plotseling een keukenmes tevoorschijn en begon er mensen mee te steken. De chauffeur stopte de bus onmiddellijk en opende de deuren.

Agenten in de buurt

De dader viel ook de chauffeur aan en is gevlucht. Maar hij zou snel zijn aangehouden door agenten die in een patrouillewagen in de buurt waren.

Later in de middag maakte de politie de identiteit van de dader bekend. Het gaat om 34-jarige Duitser, die woont in Lübeck. Niets wijst volgens de politie op radicaal gedachtengoed of op een terreurdaad.