RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Snelle scootmobiel verboden in verzorgingstehuis na dodelijk ongeluk

De 86-jarige man kwam om het leven door het ongeluk. Beeld © Caspar Huurdeman

De bewoners van een verzorgingstehuis in Naarden mogen binnenkort niet meer op snelle scootmobielen door het gebouw. Aanleiding is het dodelijke ongeval met een 86-jarige man in januari.

Die reed met zijn scootmobiel door een raam op de eerste verdieping van het verzorgingstehuis en kwam op straat terecht. Hij had zijn scootmobiel in de verkeerde stand gezet.

'Brommer mag ook niet binnenshuis'

"We bekijken wat de mogelijkheden zijn om de scootmobiel uit de complexen te krijgen", bevestigt directeur Lilian Verheul tegen NH Nieuws. Het gaat om de scootmobielen die ook op de openbare weg worden gebruikt. "Dat zijn scootmobielen die behoorlijk snel kunnen. We staan het ook niet toe dat iemand met z'n brommer binnen rijdt."

Volgens de directeur gebeuren er vaker ongelukken met scootmobielen in het verzorgingstehuis. "Door de enorme kracht van de scootmobielen raken puien en liftdeuren beschadigd." Ook zijn voetgangers lang niet altijd veilig. "Laatst reed een meneer in een scootmobiel bijna over mijn teen heen. Dan realiseer je je hoe gevaarlijk het is om binnenshuis met een scootmobiel te rijden."

Oplossing voor de bewoners

Verheul belooft dat het verbod pas van kracht wordt als er een oplossing is voor de bewoners. "De ouderenadviseur zal met hen kijken naar alternatieven", zegt ze.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bejaarde man rijdt met scootmobiel door raam op eerste etage