Funai
Volledig scherm
© Funai

Intrigerende beelden: deze man leeft al meer dan 22 jaar in z'n eentje in het Amazonewoud, nadat zijn naasten uitgemoord werden

StammenFunai, het Braziliaanse overheidsdepartement voor inheemse zaken, heeft een bijzonder intrigerend filmpje verspreid. Op de beelden is te zien hoe een man halfnaakt een boom aan het kappen is. Het gaat om de laatste overlevende van een inheemse stam. Vijf van zijn naasten werden vermoord door boeren, hijzelf overleeft nu al zeker meer dan 22 jaar in z'n eentje in het Amazonewoud. Nooit eerder werden er zo'n duidelijke beelden van de vijftiger gemaakt, maar die aanpak levert ook kritiek op. "Hartverscheurend, laat hem toch met rust", klinkt het onder meer.

63 reacties

  • Dirk Kindt

    6 jaar geleden
    Die man is gelukkiger dan de rest van deze wereld. Heeft slechts één nadeel, hij kent geen oorlog en wij kennen maar dat.
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Wordt tijd dat hij ook eens belasting betaald zoals iedere echte Belg hier!
  • Pierre van Damme

    6 jaar geleden
    inderdaad die mens heeft veel minder zorgen dan wij in deze moderne wereld,hij is een gelukkig man,laat die man gerust laat hem in zijn eigen wereld voort leven .
  • Pam de Groote

    6 jaar geleden
    Laat al die inheemse stammen en dus ook diene mens met rust. Laat hen leven in vrede. Die hoeven al die sensatie niet, die willen gewoon gerust gelaten worden.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Je zou zeggen, "hoe kan hij het daar uithouden". Wel hij heeft geen zorgen en iedereen laat hem gerust. eten en drinken in overvloed. Alles mag en niets moet.