achtergrond

Geenstijl

Worstelen met grote machines in Het StamCafé

Flip it!

Ondanks de mooie video's van onze nationale platte petten, kunnen ze niet tippen aan de absolute toppers die uit de Verenigde Staten opduiken. Daar wonen net iets meer totale debielen die denken het beter te kunnen dan de politie. Allemaal Jokers die in Grand Theft Auto meer een handleiding dan een parodie zien. Neem deze ontevreden ex-werknemer van een bouwbedrijf die bij zijn oude baas een wiellader steelt en er in deze heerlijke sloper vandoor gaat zodra de politie opduikt. We zullen meteen de verwachtingen een beetje temperen, want dit haalt het qua sloopbeelden niet bij de klassieke Killdozer uit 2004. Wel krijgt één van de bouwvakkers van de agenten de opdracht om het geboefte met een andere wiellader te achtervolgen tot stoppen te dwingen. Dat resulteert in een mooi gevecht tussen twee metalen monsters dat duurt totdat één van twee giganten op zijn kant wordt gedwongen. Uitstekende entertainment en Rockstar is gek als ze hier geen GTA-missie van maken. Kom op, de inspiratie ligt op straat.

Bewaarplaatje. Windparken op de Noordzee

Eneco = Enego! Klimaatminaretten waaien om.

Foto gevonden in de nationale fotobank. Eerste gelijkstroomverbinding op zee. Klinkt jubelfantastisch, maar let op: er zit een adder onder het zeegras. Ook vandaag: Eneco trekt zich terug uit bouw grootste Nederlandse windpark op zee. Wegens te duur, wegens niet toekomstbestendig, wegens meuk niet leverbaar, wegens te dure handjes, inflatie, hoge rente, boetes bij te laat opleveren en straks wordt ook nog al het koper gejat! Allemaal leuk en aardig, dat "ingebruikname" lijstje, maar dat zullen we nog wel eens zien. Volgens de vissermannen van EMK (visdraad) is dit "het begin van het einde" van de marine windmolenmanie en krijgen we eindelijk weer familiebakkies kibbeling van 2 euro en broodjes garnaal van 3 euro. Dus wacht nog ff met de sloop van al die kotters in Kampen en gooi die visafslagen weer open. Vrijdag visdag!

LIVE: Het Paasverhaal op de NPO

Spoiler: Hij gaat dood

Rondlopen met een kruis. In Den Haag word je dan naar parlementair gebruik op de bek geslagen, in Zeist mag je live op de televisie en krijg je Anitia Witzier achter je aan. Welkom weer bij de jaarlijkse hoogmis van de eens zo geprezen Verzuiling op Witte Donderdag. Het verhaal mag bekend zijn. God (Mart Smeets) en zijn zoons Matthijs, Tom en Khalid worden op de Olijfberg verraden door Frederieke Leeflang, en moeten zich verantwoorden bij Lenny Kuhr, die alle drie aan het kruis wilde nagelen. Maar omdat het Pesach was, mocht er eentje blijven leven van De Deken, en het met pallievlagen opgehitste volk koos voor Khalid. De rest werd gekruisigd nabij Golgotha, dat later gebombardeerd werd door een F35 met Nederlandse onderdelen & de lijken waren foetsie. En toen kwam er een AH-bestelwagen met "Cronaantje" op de zijkant voorbij rijden, en de rest is geschiedenis. Live op NEDERLAND1

Nieuwe AI-selfie video's verwarren nu zelfs kenners, kunstenaars proberen OpenAI's Sora

Noot: deze mensen zelf bestaan echt en zijn niet AI-gegenereerd, maar al hun spraak, mimiek en motoriek zijn dat wel

Eerlijk, had u dit onvermoed als AI herkend?

Wat bovenstaande video zo bijzonder maakt is dat het die organische 'chaos' van een uit de losse hand geschoten selfie-video zo feilloos vangt. Zowel de camera als persoon bewegen. En dat leidt ertoe dat zelfs 'kenners' een beetje ontregelde. 'Maker' Beck, die zelf de persoon is waarvan bovenstaand dus een AI-versie aan het woord is, licht toe: "This video looks more “realistic” than the other ones out there because I worked around her “pre set” expressions. That’s really where the skill is. Still very much a human touch, just on the backend." Kortom, kwestie van goed 'prompten'. Maar laten we toch wel blijven waken tegen begrippen als 'prompt engineer' en 'prompt artist', want het blijft slechts een kwestie van zo'n maximaal zo'n vijf zinnen schrijven.

Maar goed, bovenop deze AI-ontwikkeling komt nu dat kunstenaars aan de haal zijn gegaan met OpenAI's videogenerator Sora, wat resulteert in opnieuw toch wel heel indrukwekkende text-to-video producties. Vooral 'Airhead' komt binnen - zie na breek. Uiteraard is OpenAI ook al begonnen met hun grondinvasie van Hollywood.

Stas Vechtjas presenteert nieuwe vechtjassen voor onze vechtjassen

De catwalk naar het front

Sterven om de linie drie dagen lang in stand te houden voor een koningshuis dat drie weken voor de oorlog al naar Canada vlucht is tot daar aan toe, maar het moet wel een beetje lekker zitten allemaal. En zelfs dat was dus heel moeilijk, maar het eind komt in zicht. "Alle militairen krijgen nieuwe gevechtskleding uit het project Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS). Na een uitgebreide testperiode gunt Defensie de opdracht aan Hexonia GmbH. (...) Het kledingsysteem vervangt de huidige gevechtskleding voor de Nederlandse krijgsmacht en de Belgische marine. De kleding wordt gedragen op de kazerne, operationeel en tijdens uitzendingen." Foto's na de breek!

Oudste fotojournalistieke prijs ter wereld naar gehavende, levenloze lichaam Shani Louk door """Gazaanse freelance fotograaf"""

Zo hey

Veel freelancers die dag

De foto die door AP werd gepubliceerd is genomen door Gazaanse freelancer Ali Mahmud, niet te verwarren met Gazaanse """freelancer""" Hassan Eslaiah die op 7 oktober met een granaat in de hand achterop een Hamas-motor Israël inreed en hier op de wang gezoend wordt door Hamas-leider Yahya Sinwar. Mahmuds tweede foto van het moment waarop Shani Louks lichaam voorbij gereden werd ziet u hier.

Maar goed, dat leverde hem dus de oudste fotojournalistieke prijs ter wereld op. Hard voor gewerkt van harte. Een mooie Duits-Israëlische Shani Louk Tribute pagina ziet u hier.

Veel freelancers die dag

Arie was een groengelovige goedzak en is nu boos

Wees geen Arie

Wij gaan u echt niet vertellen dat u geen zonnepanelen, warmtepomp of batterijbolide moet kopen. Dat moet u echt lekker zelf weten. Maar doe dat dan wel omdat u dat zelf graag wilt. Omdat u de lage energierekening de moeite waard vindt, graag minder afhankelijk bent van fluctuerende energieprijzen, bij uw collega's wil opscheppen over de laatste gadgets op uw EV of het tegengaan van klimaatverandering belangrijk genoeg vindt om er zelf geld in te steken. Allemaal prima, maar doe het vooral niet omdat u het gevoel heeft dat het moet van de overheid of omdat u slapend rijk hoopt te worden van deze investeringen. Dan wordt u een Arie die ruim 50k stak in zonnepanelen, isolatie, warmtepomp, laadpaal en thuisbatterij en nu ontdekt dat de salderingsregeling niet over het eeuwige leven beschikt en de terugleverheffing de nieuwe norm wordt. Een Arie die het AD mag volhuilen over het feit dat zijn rendement in klimaatvriendelijke rook opgaat. Kom op Arie, dit had je zelf ook kunnen bedenken. De strijd tegen de klimaatverandering kost miljarden euro's en direct of indirect komt de rekening altijd bij de burger terecht. Dus maak vooral zelf uw afwegingen en laat u niet te veel beïnvloeden door de druk van de klimaatdrammers, want u gaat niet rijk worden van die energietransitie. Zeker niet als u Arie heet.

EP-PEILING: PVV wint zonder lijsttrekker, bijna alle NSC-stemmers weg sinds ze er eentje hebben

Het Dirk Gotink effect

Peter Kanne EP-peiling: PVV met 9 zetels grote winnaar wat geen verrassing is qua TK23 maar wel knap omdat ze met 2,5 maanden te gaan nog steeds geen lijsttrekker hebben (opzoeken wanneer verkiezingscongres is, red.) Met die andere winnaar NSC is het andersom. Vorige maand ZONDER lijsttrekker 2 virtuele zetels, nu MET 0; het Dirk Gotink effect. Nog meer problemen voor Pieter: van de NSC-kiezers uit 2023 zegt nu slechts 16% procent opnieuw NSC te gaan stemmen. En met de lijstrekkers is het sowieso mis. Frans Timmermans was back in 2019 bekend bij 69% van de kiezers, de toppers van nu heten Bas Eickhout (11%) en Malik Azmani (10%).

Verdachte situatie Amstelveen. Politie massaal op de been

Wat nu weer?

Gedoe in Amstelveen, waar de politie een gebied rondom het winkelcentrum Stadshart heeft afgezet vanwege een "verdachte situatie". Wat en hoe is momenteel niet bekend, maar de situatie wordt bijzonder serieus genomen. De politieheli hangt boven het gebied en een arrestatieteam en explosievenexperts zijn aanwezig. Naar verluidt is het busstation ontruimd en staan enkele bussen stil in het ontruimde gebied. Of deze bussen iets met de verdachte situatie te maken hebben, is nog onduidelijk. 
POLITIEUPDATE: "De melding was dat iemand in de betreffende bus mogelijk een verdacht pakketje bij zich zou hebben. Wij hebben een verdachte in de bus aangehouden."
UPDATE: Getuigen zagen de verdachte met handen omhoog uit bus 300 komen, maar het is nog onduidelijk of het verdachte pakketje daadwerkelijk gevaarlijk was of gewoon een misplaatste lunchtrommel.
UPDATE: Loos alarm, het pakketje was geen explosief. De 67-jarige man uit Den Haag die is aangehouden blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.

Nieuwe foto's - Houthi's weten zich gewaarschuwd! Schrik der Zeven Zeeën betreedt de Rode

Daar komt de Natte Cavalerie (zo noem je de marine)

Homo's de redding is nabij! "Zr.Ms. Tromp wordt vanaf vandaag ingezet om raketten en drones van Houthi’s op de Rode Zee te bestrijden. Het luchtverdedigings- en commandofregat neemt deel aan de Amerikaans geleide operatie Prosperity Guardian. (...) De inzet van het schip duurt ongeveer 25 dagen en is in een hoog geweldsspectrum. De eenheid is getraind om met de risico’s om te gaan. Het schip is uitgerust met verdedigingsmiddelen tegen de diverse dreigingen."

Nou, als dat maar goed gaat. Want het eerste Duitse fregat ter plaatse schoot na drie dagen al twee SM-2 (wiki) raketten op een Amerikaanse MQ-9 Reaper drone, maar beiden misten dit foutieve doel wegens "technische redenen".

Kortom, het valt te hopen dat ONZE Zr.Ms. Tromp - wat een veel mooier fregat is dan die afzichtelijke Duitse Hessen - een iets eleganter entree maakt. ONZE actieve SM-2-luchtverdediging onderstaand! Live tracken doet u hier, al ligt-ie al sinds gisteren bij de uitgang van Suez, en Jemen is nog een eindje.

Waarschijnlijk om de tijd te nemen voor die nieuwe fotosessie - beeld na de breek!

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.