door Havermout in Overig  ·  21 Reacties

  • 0
  • 360x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ken een paar mensen die de operatie gehad hebben, na een paar jaar werden de meesten toch weer dik, alleen waren ze nog ongezonder dan daarvoor.
Een echter is ongezond mager gebleven, en mankeert ook van alles.
Er moet toch iets beters te verzinnen zijn dan zo een rare maagband.

1
1 Positivo

@1 Het lijkt mij ook helemaal niet gezond en je ziet ook vaak dat mensen die zo snel heel veel gewicht verloren hebben heel veel last van overtollig vel hebben. Dan moeten ze dus weer naar de plastisch chirurg om dat vel te laten verwijderen, extra vitamines slikken om tekorten aan te vullen etc.

0
2 RoosjeB

Heb van dichtbij meegemaakt dat buurvrouw constant op dieet proberde te gaan. Ze eet dan bijvoorbeeld 10 bakjes yoghurt en als dat op is besluit ze toch maar weer niet te gaan lijnen en "gewoon"te blijven eten.;meestal is ze in het zwart gekleed maat 60 maar haalt op voorhand van die kleine maatjes 38/40 in de verwachting dat ze die ooit aan kan. Na de maagoperatie mocht ze alleen maar muizehapjes omdat de maag heel klein is geworden en de receptoren in de hersenen gaven niet meer het signaal af dat ze honger had. In het begin minus 60 kilo ging het goed maar na een maand werden de muizehapjes heel veel muizenhappen en kwam ze zienderogen aan. Afgezien van het veloverschot vind ik een dergelijke operatie alleen goed voor hen die in het voortraject onder psychologische behandeling zijn geweest. Ik ben van mening dat er bij obesitas figuren aan hun dikzijn veelal een psychlogisch probleem ten grondslag ligt.
Vaak gebrek aan aandacht; zichzelf niet mooi vinden , traumatische ervaringen, onverwerkt verleden; worstelen met hun geaardheid enz.
Tot slot ben ik van mening dat na de behandeling de operatie voor het weghalen van het overtollige vel door de persoon zelf betaald moet worden. In veel gevallen is het namelijk wel eigen schuld dikke bult en daar hoeft de premiebetaler niet voor op te draaien.

4
3 Dalon

@1 Ja Psychologische behandeling en dan die vreetknop om laten zetten. Dat voorkomt een maagband.

4
4 Dalon

Nou ben ik geen deskundige, maar gifstoffen worden ook vaak opgeslagen in vetweefsel, die komen bij extreem afvallen extreem zeer snel vrij lijkt mij,
Dat kan nooit goed voor je systeem zijn.
Maar misschien hebben sommige mensen hier meer kennis over die op dit draadje wat meer licht op de zaak werpt.

1
5 Positivo

Deze obesitasmensen zouden eens moeten beginnen met zichzelf goed aan te pakken; door zichzelf aan te pakken en de oorzaak van dik zijn bij zich zelf te leggen en niet in een slachtofferrol kruipen. Je ziet steeds meer jonge meiden en vrouwen als kilokaller geperst in een strakke broek en een snack in de hand..Doe er eens wat aan. Met name de minners onder @3 . Zet hem op.

5
6 Dalon

Naast een maagverkleining is een totale verandering van eetgewoonten noodzakelijk. Alleen een maagband is niet voldoende.

0
7 arcenist

@6

Ik zie afvallen net als roken beide is schijnbaar voor sommige heel gemakkelijk maar voor velen toch zeer moeilijk.
Het is zo gemakkelijk oordelen en veroordelen als je er zelf niet mee te maken hebt. Deze mensen zijn niet zwak ze kunnen gewoon niet zomaar een knop omdraaien en floep andersom gaan.
Hoe meer er op hun gemopperd wordt hoe moeilijker het voor hun word ze krijgen er een andere onzekerheid bij en dat lijkt me niet de oplossing eerlijk gezegd.
Ik pleit voor minder op hun huid te gaan zitten en ze te stimuleren als ze daarom vragen en anders gewoon lekker met rust laten. Wie weet gaat het dan vanzelf wel.
Jij wilt je toch ook geen klein kind voelen of wel?

1
8 Erika

@8 Ik ben voor harde aanpak. Met zelfbeklag kom je er niet. Het gaat wel om je gezondheid waar je verplicht bent wat aan te doen voor jezelf je dierbaren en de mede premiebetalers van de ziektekostenverzekering. Als je dikken nog dikker laat worden door ze met rust te laten wordt het probleem alleen maar groter. Zelfde geldt inderdaad voor roken en drinken.

3
9 Dalon

@6

Beslist niet iedereen met obesitas is te zwaar door hun eetgedrag. Vrouwen met PCOS bijvoorbeeld hebben een aandoening waardoor hun voedsel direct omzetten in vetreserves in plaats van snelle suikers. Het gevolg is dat ze weinig energie hebben en last hebben van overgewicht.

2
10 Pegasus

@9

Ik heb laatst met iemand gesproken die een maagverkleining heeft ondergaan, ze is nu heel mooi slank daar is ze heel blij mee maar wat ze nu krijgt dat mensen tegen haar zeggen je moet niet meer afvallen hoor want dat is niet gezond je moet meer eten dan wat je nu doet dit is gewoon te weinig Ze wordt er helemaal simpel van en weet het gewoon niet meer. Mensen begrijpen niet dat ze gewoon niet meer kan eten. ( goedbedoelde adviezen waar je knetter gek van wordt)

Ze vertelde mijn lichaam is nu mooi slank, ben van sommige medicijnen af die kan ik nu laten staan maar mijn hersenen willen nog steeds slik die zijn nog niet mee omgegaan. Het is maar goed dat ik niet zoveel kan eten. Dus het ene is verbeterd en maar het is andere is nog niet meegegaan.

In mijn ogen is dit heel normaal, niemand kan alles tegelijk, het gaat stap voor stap.

0
11 Erika

@10 Klopt maar ik heb het over alsmaar doorvretende snack en gebak etende dikke mensen die het zichzelf aandoen en naderhand gaan klagen dat ze zo dik zijn.

2
12 Dalon

@12 Zo ook Berica T. die er prat op ging dat heel Nederland het moest weten dat ze zo drastisch was afgevallen. Er werd zelfs een boek over geschreven. Je kunt haar niet op TV zien of ze zit te snacken en plumpen als een veelvraat. Ze ziet er niet uit maar doet het zichzelf aan.Kom nou.

2
13 Dalon

Dit zijn gewoon luie flikkers, veel sporten en minder vet vreten vies fatsig blubbervolk

5
14 knakworst

** gebruiker verwijderd **

Mensen realiseren zich blijkbaar niet dat deze ingreep veel kosten bespaart op de langere termijn. Mensen met diabetisch type 2,komt vaak door overgewicht en kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken(herseninfarcten/hart en vaat ziekte/ en nog een scala aan andere aandoeningen. Dit kan voor een groot deel voorkomen worden, en kan veel kosten besparing opleveren. Wel eens zo bekeken? Ik vind het een goede zaak, mensen worden geholpen aan een beter/gelukkiger leven, en de gemeenschap hoeft minder voor kosten op de lange termijn op te draaien.

15 verwijderd110

@15 Onzin. Dit betreft symtoombestrijding. De meesten worden naderhand weer vet.In de meeste gevallen zit het probleem tussen de oren.Daar maat men eens aan werken dan gaat die vreetknop vanzelf om en kan een dure risicovolle maagoperatie achterwege blijven.

2
16 Dalon

** gebruiker verwijderd **

@16 . De meesten worden naderhand weer vet. quote

O ? is dat zo.
Dan heb ik alleen de succesverhalen om me heen blijkbaar.
Ik ken mensen met diabetisch die een vracht aan medicatie slikten/spoten,en nu gewoon niet diabetisch meer zijn.
Deze mensen zijn al jaren slanker. dus heeft die operatie zich al terugbetaald aan minder zorgkosten voor de samenleving. Dat is al winst toch?

In de meeste gevallen zit het probleem tussen de oren.quote

Dit ben ik wel met je eens, dus is een leefstijl verandering "maar ook" werken aan de oorzaak waarom je dik werd nodig.

Daarbij is het wel gauw oordelen, er zijn ook mensen die weinig kunnen bewegen. Dan hoef je je niet vol te proppen hoor om dik te worden. Met ouder worden en ziekte is het ook een probleem,dat ondervind ik zelf . Ik kan maar heel weinig eten om niet aan te komen. En dan moet je niet te veel feestjes of BBQ hebben. question Dan is het wel een oplossing als je gauw vol zit.

17 verwijderd110

@17 De positieve berichten hebben helaas betrekking op de uitzonderingen.

1
18 Dalon

** gebruiker verwijderd **

@18 Ik ben van mening dat je het heel somber stelt,maar goed het is jouw mening.

19 verwijderd110

Veel vreemder vind ik de artsen die steeds minder kritisch lijken te worden. In mijn omgeving nu ook al zes vrouwen met een maagverkleining. Je moet dan een bepaalde BMI hebben om voor een operatie in aanmerking te komen. Van verschillende gehoord dat ze dus eerst wat aan moesten komen en dan een operatie konden krijgen. Inmiddels is er ook een kliniek die het wel doet ongeacht je BMI.

Te makkelijk gaat het naar mijn idee. Er wordt wel gevraagd of je er zelf alles aan gedaan hebt en daar wordt dan positief op geantwoord. In het geval vam een vriendin weet ik dat ze nog nooit een sportschool van binnen heeft gezien. Maar goed in rap tempo heel slank nu. Beetje te zelfs

0
20 mo

Da's een knappe maag geweest...

1
21 Hadjememaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

zojuist geplaatst door eh

Reconquista
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Gewoon de klimaat en stikstoffondsen van Rutte en Jetten aanbreken en er zeker niet meer in stoppen zoals de bedoeling is . Daar zit 60 miljard ...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@47 Hoezo, zo ken ik er een paar? Jij geeft mij die link toch? Bekijk ik 'm, kom erachter dat je bewering er niet uit blijkt en dan wijs je naa...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Schildpad
Brian Tyler Cohen (@briantylercohen) on X

Als ie nu 9x had gestemt voor de presidentsverkiezingen in 2019, maar nee, hij heeft totaal 9x gestemt in allerlij verschillenden verkiezingen i...

10 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Biscanna
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@31 Tuurlijk zie jij wat anders, want je kijkt altijd weg....

12 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@46Een heleboel maar op dit draadje of je het niet oneerlijk vind dat mannen meedoen in vrouwensport terwijl zij fysiek veel sterker zijn....

14 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@28 ik zeg: "Doen!" ... 😎...

16 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ook een broetje bij ... ? 😎...

17 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De Islam, altijd maar doodmaken ... 😪...

18 minuten geleden geplaatst door Slavink

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@37 Ja zo ken ik er nog een paar.Hier een filmpje of kijk je dat niet??Is een andere zaak maar het laat toch zien dat het vaker geeurt dan d...

19 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
SexvibeoUrine Sex VideoKerala Aunty Home SexHot Nude HunksFap Sex VideosChudai Video With Hindi AudioJapanese Forced Mom And SonReal Incest XxxLeah Gotti VrX MaterAndrea Espada PornWresltling PornDanny D Porn ActorHeavy R VideosG String TwerkMikela Pascal Onlyfans1980 Porn StarsShinchan Sex ComicCathy Heaven AnalKaterina Hartlova PornIndian Bf Xxx VideosPo Rn HubbAlien Animated PornTopless NudeStep Mom Animation PornI FluencersgonewildNatasha Nice Cream PieCuckhold Bi PornCottage Sex VideoSummer Lyn HartXvideos RoughHottest Black Porn StarSext For FreeGydooPornmuslimTai Emery NudeHot Russian XnxxMia Khalifa Porn IdeoGood Sister In LawBaby Akira PornRule 34pornPari Ki VideoLaura AngelBangli XxxxNaked CrossfittersXhamseterNinjahentaiXxx Video Bangla HdXxx Indian KannadaWww Znxx ComKorean Forced PornDesi Village Girl BathingDeauxma MilfNaked Thai WomenCammodelTiny Texie BlowjobTrannydildoAnissa Kate DpLana PornographyIncestpornoGelbooru GifMuitohebtaiSexy Blue Film Blue FilmLana Rhoades BootyMaa Beta Chudai VideoOffice Porn BrazzersXbidwoSeony Leon XxxFemboy PirnReal Cheater PornAdult VodsBukapornKatrna MorenoXxx PublicoYinileonSexemodilTubegore.comHairy Nsked MenMegnut02 NudesChudwanaTamil Sxe VidoesWife Porn PicsBbc FuckPorn Hd BathroomCassie Laine PornAnne Hathaway In PornAllanalEnsest PornoHermit Moth Rule 34Outdoo PornMilk Sex VideoSex Video Seal PackTeluguhotvideosSecure PornWww MallusexOutdoor PronDesi Porn ListPorko.cariocaSexy Nude BrunetteIlluminati Kya HaiCelebrities That Look Like PornstarsHentai2readeGlory Hole FuckXnxx DollAngreji Sex ComSailormoonxxxMallu Bf VideoTeentitans PornXxxnx Porn Hd VideosPierced ClitDeaj Leaked VideoSilvana LeeTorture ClitFree Mobile PorPhorno ImageSpankbaangXnxx Aunty Sex VideosJessica RayneKatrina Kaif MmsMalayalam Sex Movie HotDoggt Style PornPlugtalk PornWifeorgyFull Shoplyfter VideosBritania Razavi XxxChate UolGilrfriendfilmsAlicia AmiraSamantha Hot SexFamily Cheating Porn VideosBo SinnAdult Porn Movies DownloadGay Double Penetration PornSag PornPretzel PositionSimply HeintaiNude Linda CardelliniTeen Fucked HardBhabi Xvideo ComAmature Facial CumshotsShelbiddGay Black Porn MyvidsterBozoocamQuadrinhos Eroticos IncestoNude LesbeiansXxxvido HindiExhibitionist VideosHary Pusy PornDvd PornosSex Video He