Politiek

Raadsdebat over anti-radicaliseringsbeleid Amsterdam van agenda geschrapt

18-07-2018 14:44

Het raadsdebat over anti-radicaliseringsbeleid in de Amsterdamse gemeenteraad is van de agenda geschrapt tot na het zomerreces. FvD raadslid Annabel Nanninga is hier niet over te spreken en noemt de keuze ‘bizar’. Wel ‘mag’ Nanninga mondelinge vragen stellen over de arrestatie van een radicale 15 jarige.

https://twitter.com/ANanninga/status/1019531512314847234

Sleutelfiguren

Er zou vandaag met, net aangestelde burgemeester, Femke Halsema in de raad worden gesproken over het anti-radicaliseringsdossier. Het beleid van haar voorgangers was alles behalve onomstreden. Wijlen burgemeester Van der Laan had een anti-radicaliseringsprogramma opgezet waarbij gebruik werd gemaakt van 150 zogenaamde sleutelfiguren. Deze ‘bijzondere, jonge Amsterdammers’ moesten er door middel van voorlichting op scholen en gesprekken met de omgeving voor zorgen dat men in Amsterdam minder snel zou radicaliseren.

Het programma raakte drie jaar na aanvang in opspraak omdat ene Saadia A.T., topambtenaar en rechterhand van Van der Laan, zich schuldig maakte aan belangenverstrengeling. A.T. werd hierom ontslagen en het beleid met de sleutelfiguren kreeg stevige kritiek te verduren.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens