Rv
Volledig scherm
© Rv

"Moeten we Derde Wereldoorlog riskeren als Montenegro aangevallen zou worden?": Trump stelt fundamenten van NAVO opnieuw in vraag

TrumpDonald Trump heeft weer vraagtekens gezet bij het bijstandsprincipe van de NAVO, het zogenaamde artikel 5. Dat schrijft voor dat een aanval op een van de lidstaten een aanval is op alle lidstaten. In een interview met politiek commentator Tucker Carlson wees de Amerikaanse president op het risico dat een Derde Wereldoorlog kan ontstaan, enkel en alleen omdat een kleine bondgenoot zoals Montenegro aangevallen wordt. 

49 reacties

  • silvy Broux

    6 jaar geleden
    Weer zo'n sensatie verhaal ik ga toch eens de bronnen checken
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Als Montenegro zou aangevallen worden, is dit puur voorspel. Trump speelt hier de kaart van Putin. Waarom weet ik niet. Er is Letland, Estland en Litouwen ... landen waar geen kat over spreekt. De NAVO, hoe oubollig ook, moet blijven.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Als Europa echt een derde wereldoorlog wil voorkomen dan moet het kost wat kost zo snel mogelijk van de NAVO en de Amerikaanse bemoeienissen af. De NAVO is enkel een Amerikaanse verplichting aan Europa om zijn wapens bij hen te kopen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Nochtans waren de VS er als de kippen bij toen ze 9/11 aangrepen als een "aanval op eigen bodem" en van hun navo-bondgenoten eisten dat ze mee zouden doen aan hun vergeldingsoorlogen (onder valse voorwendsels dan nog) in Afghanistan en Irak, zich beroepend op dit "bijstandsprincipe"!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Rusland zou de Sovjet-Unie willen herstellen, alleen bewijs daarvan ontbreekt. Wat wel gebeurt is dat de NAVO blijft uitbreiden. Wat is het nut van Montenegro bij de NAVO? Niets, noppes, enkel maar om Rusland te irriteren. Als er een oorlog komt zal het altijd de NAVO zijn die begint.